Hirdetés

Trailer elemzés: Marvel Kapitány

|

Bemutatkozott első trailerével a Marvel legújabb szuperhőse, mi pedig igyekeztünk leszűrni a legfontosabb infókat a látottakból.

Hirdetés

Sok szép képsorral és egy izgisnek tűnő sztori ígéretével operál a Marvel Kapitány első előzetese, ami első blikkre mégsem mond túl sokat. Többször végigpörgetve azonban már kiszűrhetőek érdekes részletek, úgyhogy mi helyettetek is vettük a fáradtságot, hogy képkocáról-képkockára elemezzük a látottakat és levonjuk a következtetéseket. Van azért mit szemezgetni.

Hirdetés

A trailer rögtön erősen indít, láthatjuk amint a Brie Larson alakította címszereplő egy felrobbanó űrhajó törmelékeinek társaságában csapódik be a bolygónkra. Ráadásul stílusosan egy Blockbuster Video üzletbe sikerül bepottyannia, aminél szebben talán nem is lehetne jelezni, hogy bizony a 90-es években járunk.

A következő képsorokat már Samuel L. Jackson narrálja, akinek nagy jelentősége lesz a Földre visszatérő Carol útjának egyengetésében és elveszett emlékei visszaszerzésében (de erről majd egy picit később). Nick Fury életében először lát idegent lényt, amit egy 51-es körzetet idéző laborban fel is boncolnak.

Fury aztán arról beszél, hogy szinte már készen állt rá, hogy visszavonuljon, de Marvel Kapitány érkezése teljesen felforgatta az életét. Itt láthatjuk először a digitálisan megfiatalított Sam L. Jacksont, akinek a korábbi filmekkel ellentétben még megvan mindkét szeme és ekkor még egy sokkal tapasztalatlanabb, teljesen átlagos S.H.I.E.L.D. ügynöknek számít. 

És itt indul be az eredetsztori gépezet, amit a trailerhez hasonlóan reméljük, hogy a kész filmben sem lineárisan fognak ábrázolni. A szülőbolygójára visszatérve Carol szeme előtt elkezdenek lepörögni azok az emlékfoszlányok, amelyek jelzik számára, hogy egykor volt egy élete a Földön. Láthatjuk őt Maria Rambeau (Lashana Lynch) oldalán, ők voltak az egyedüli női pilóták a légierőben. Maria hívójele egyébként a Photon volt, ami remek kikacsintás lehet a képregényrajongók számára. Ez a karakter a lánya, Monica miatt érdekes, aki szintén egy szuperhős (egy ideig saját maga is viselte a Marvel Kapitány nevet) és talán találkozhatunk majd vele egy jelen korban játszódó Marvel Kapitány folytatásban.

A földi életre való visszaemlékezés után egy fura szerkezetben láthatjuk Carolt, ami elektromos impulzusokat lövell ki a fejére. Elképzelhető, hogy ezzel az eszközzel törölték, vagy legalábbis nyomták el az emlékeit a Kree Birodalom vezetői, hogy így aztán könnyedén a saját szolgálatukba állíthassák a különleges képességekkel rendelkező nőt.

Erre ráerősítve Carol már új Kree cimboráival látható a Starforce élén, ezzel együtt pedig Jude Law is bemutatkozik. Ugyan a stúdió még nem erősítette meg mindenki gyanúját, miszerint ő lesz Mar-Vell megfelelője az MFU-ban, de az eddig hozzáfűzött Dr. Walter Lawson név igencsak sokatmondó, hiszen volt már ez Mar-Vell egyik földi álneve.

A Starforce tagjairól egyelőre nem tudunk sokat, de az alábbi jelenetben például Carol oldalán felbukkan a Gemma Chan (Humans, Jack Ryan: Árnyékügynök) által megformált kék bőrű mesterlövész, akit a képregényekben és a filmben egyaránt Minn-Ervának hívnak. 

"Fogalmunk sincs, hogy milyen veszélyek fenyegetnek kintről." Mondja ezt Fury, miután tudatosul benne a földönkívüliek létezése. Az elénk táruló képsorok éppen ezt erősítik meg, mikor láthatjuk a tengerparton megérkező Skrullokat. Őket a Ben Mendelsohn által életre keltett Talos vezeti azzal az emberiség számára kellemetlen céllal, hogy megszállják a Földet. 

Róluk érdemes tudni, hogy képesek az alakváltásra, így akármelyik ember bőrébe belebújhatnak. Tehát, amikor Marvel Kapitány jobbhorgot ad egy látszólag kedves idős néninek, akkor az nem azért van, mert a néni a csúcsforgalomban tolakodott fel a buszra, mert valahol akciós a csirkefarhát, hanem azért, mert egy rusnya földönkívüli lapul a bájos mosoly mögött. Legalábbis nagyon reméljük...

Kapunk egy rövid snittet Ronanről, a Vádlóról (Lee Pace), aki az első Galaxis Őrzői főellensége és a Kree társadalom kitaszítottja volt, ám a Marvel Kapitány idejében még a népe tiszteletre méltó tagjának számít. Mellette egyébként Korath (Djimon Honsou) is visszatér a Marvel legelső űrbéli mozijából. Az ő szereplésük tovább erősíti, hogy a Marvel Kapitányban jelentős motívum lesz a Kree-Skrull háború.

Aztán itt van egy másik nagy visszatérő (az én szememben a legnagyobb), Phil Coulson (Clark Gregg), akit persze minden évben láthattunk A S.H.I.E.L.D. ügynökeiben, de Marvel filmben először látható a 2012-es Bosszúállók óta. Jacksonhoz hasonlóan Gregg is meg lett fiatalítva a szerep kedvéért, ami a színész elmondása szerint nem csupán megjelenésében, de jellemében is hatással lesz a karakterre, aki jóval komolytalanabb és esetlenebb lesz a megszokottnál.

Kapunk egy rövid visszakacsintást a Bosszúállók: Végtelen háború stáblistás jelenetére is. Fury ezzel, vagy legalábbis egy ehhez hasonló csipogóval értesítette Marvel Kapitányt Thanos pusztításáról.

A képregényhűség jegyében Marvel Kapitány egyik klasszikus, sisakkal ellátott öltözéke sem fog kimaradni a filmből, aminek a mohawk hajstílusát is sikerült egész szépen átemelni.

És végül eljutunk a trailer csúcspontjához, amihez a kezdetektől fogva építkeztek. Carol Denvers egy baleset után megszerzi képességeit. Ezek közé tartozik az is, amit a képen láthatunk: az energia elnyelése és manipulálása. 

Legvégére maradt a "moneyshot", amelyben már piros-fehér jelmezben és jól láthatóan ereje teljében feszít Marvel Kapitány. Apró érdekesség, hogy az őt körülvevő sárgás-fehéres energia sokban hasonlít ahhoz a kvantum energiához, amit A Hangya és a Darázs stáblistás jelenetében láthatunk. Ez nem jelenti azt, hogy lesz is bármi köze hozzá, de a Marvelnél sosem lehet tudni.

Mi ezeket az érdekességeket vettük észre a Marvel Kapitány első előzetesében. Ti kiszúrtatok esetleg valamit, amit nekünk nem sikerült? Írjátok le kommentben!

Forrás: EW, Marvel Magyarország, Den of Geek

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.