Hirdetés

Spielbergnek köszönhetjük az Űrdongó spin-offot

|

A legendás rendező pontosan tudta, hogy mire van szüksége a kissé berozsdásodott szériának.

Hirdetés

A Transformers franchise az elmúlt évtizedben sorra ontotta magából a kritikailag rosszabbnál rosszabb filmeket, amelyek valamilyen furcsa és megmagyarázhatatlan módon mégis képesek voltak anyagilag jövedelmezőek maradni, így a Paramount egészen a tavaly debütált Az utolsó Lovag csúfos bukásáig nem is nagyon kívánt változtatni a már bevált recepten. A kudarc viszont utólag visszatekintve igencsak bejött a stúdiónak, hiszen a héten mozikba kerülő Űrdongó az első kritikák alapján levette a lábáról a kritikusokat, akik szinte az egekig magasztalták a Travis Knight (Kubó és a varázshúrok) által dirigált mozit.

Hirdetés

Vitathatatlan, hogy a film rengeteget köszönhet Knightnak és az ő animációs iparban szerzett múltjának, viszont mégsem ő az, akinek a legnagyobb köszönettel tartozunk, hiszen az Űrdongó film alapötletét még maga Steven Spielberg dobta be anno, ahogyan a női főszereplő ötletét is. Travis Knight ezekről a dolgokról a Yahoo Movie UK-nak adott interjújában mesélt nemrégiben, ahol azt is megemlítette, hogy az E.T. - A földönkívüli - több másik Spielberg klasszikushoz hasonlóan - nagy hatással volt arra, hogy az Űrdongó végül olyan lett, amilyen.

"Ennek a filmnek az ötlete eredetileg még magától Steven Spielbergtől származik. Ha valakinek köszönetet szeretnénk mondani, amiért elkészült, akkor az ő. Ha a film lelkével kapcsolatban kellene beszélnem, akkor azt mondanám, hogy azt a filmben látható kapcsolatokban és a két főszereplő közt kialakuló gyönyörű barátságban kell keresnünk."

Ti meg fogjátok nézni a december 20-án mozikba kerülő Űrdongót?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.