Hirdetés

A Warner újra mozikba akarta küldeni a Batman Superman ellen - Az igazság hajnalát

|

Méghozzá a rendezői változatot.

Hirdetés

Még mindig heves viták zajlanak arról, hogy akkor most a Batman Superman ellen - Az igazság hajnala jó film-e (hovatovább mestermű!), avagy menthetetlen fércmű (mi egyik tábort sem erősítjük), de az általános konszenzus az, hogy jobbára csak a rajongók tartják annak, amit a Warner azóta megváltozott üzletpolitikája is alátámasztani látszik. Nyilván a film megítélése a közelgő Igazság Ligája kapcsán megint sokszor vita tárgyát fogja képezni. A korhatáros rendezői verzió sokak szerint javított az összképen, amit anno egyes pletykák szerint mozikba is kívántak küldeni, de - vélhetően a film fogadtatása kapcsán - elállt a szélesebb bemutatótól a Warner.

Hirdetés

Nem rég azonban napvilágot látott a film korhatáros rendezői változatának a rémálomjelenete, annak is az IMAX-es verziója, amit alább meg is tekinthettek. Ez a kis jelenet annyi érdekességet tartogat, hogy az eredeti verzióhoz képest nagyobb képi információt tartalmaz a Darkseid által lerombolt Földről. A dologban ugyebár az az érdekes, hogy egy bővített, Blu-Rayre kiadott változat nem igényelne IMAX képformátumot, hacsak nem az volt az eredeti terv, hogy ismét szélesebb vászonszámon a mozikba küldik, ahogy anno ezt pletykálták is. De az is lehet, hogy a jelenet ebben a formájában az eredeti verzióban szerepelt volna, amit IMAX-ben is vetítettek, csak végül a vágás ezt is érintette.

Knightmare scene (IMAX edition) - Batman v Superman: Dawn of Justice Ultimate Edition from edwardmorra42 on Vimeo.

Végül ebből csak egy szűk körű vetítés lett a rajongók számra, de nem valószínű, hogy most az Igazság Ligája kapcsán meglépnék, részben az azóta végbement üzletpolitikai és stúdió vezető váltás miatt (plusz azóta Snydert is finoman arrébb állították), részben a már említett visszhang miatt, amely okán a film a stúdió által támasztott, bő 1 milliárdos bevételi határ alatt maradt. Arról nem is beszélve, hogy a rendezői verzió nem teszi jobbá a filmet: kijavít pár narratív hibát, ez kétségtelen, de ezeknek a kivágott jeleneteknek a beemelése nem teszi semmissé az önkényes forgatókönyvírói és rendezői húzásokat, vagy a Martha féle blődségeket. 

Egyébként az efféle újravetítések nem szokatlanok (habár ritkák), az Avatarnál is megléptek hasonlót (kétszer), de a közönség reakció miatt ezen vélhetőleg csak veszítettek volna a Warnernél. Viszont hogy újra nyerhetnek-e a Wonder Woman után, az egyelőre még jó kérdés, hiszen a Joss Whedon vezette pótforgatásokról az Igazság Ligája kapcsán most rengeteg baljós információ szivárgott ki, például hogy a stúdió Snyder eredeti verzióját katasztrofálisnak titulálta és gőzerővel folyik a forgatókönyv átírása, valamint az eredeti koncepció göröngyeinek a kisimítása, hogy a bemutatóra minden flottul menjen. Az Igazság Ligája november 16.-án mutatkozik be a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.