Hirdetés

Hatalmas bajok vannak az Igazság Ligája körül?

|

Ben Affleck azért próbálja menteni a menthetőt.

Hirdetés

A Wonder Woman sikere után fellélegezni látszottak a DC rajongók, hogy nem csak a bevételek terén, hanem a kritikák is elismerték a film erényeit, amellyel remek - ha nem is hibátlan - alternatívát nyújtott a Marvel-filmek tengerével szemben (persze az Oscar-kampány azért erős túlzás). Az igazi próbát azonban a DC össznépi mozija, az Igazság Ligája jelenti, amelyet csak még inkább megnehezített, hogy Zack Snyder családi tragédia miatt kénytelen volt otthagyni a film utómunkálatait, amelyet Joss Whedon fejez be helyette, és ahogy azóta kiderült jelentős változtatásokat eszközölve mind a történeten, mind a karaktereken.

Hirdetés

Azt már régóta tudni lehet, hogy a Whedon által levezényelt pótforgatások nem csak elhúzódnak (még jelenleg is zajlanak), hanem jelentősen megnövelték az amúgy sem csekély büdzsét. Pár hete az internet népe röhögött azon, hogy Henry Cavill ezek során nem vágathatja le a Mission: Impossible 6-hoz növesztett bajuszát. A napokban a Dr. Silas Stone-t alakító Joe Morton szerint túl sötét volt Snyder víziója, amin a Wonder Woman sikere után változtatni akart a Warner.

Amiket meg kellett tennem [az újraforgatáskor - a szerk.], azok nagyon kis részeket érintettek, amelyeknek nem feltétlenül van sok köze a hangvételhez. Azt tudom, hogy Ray [Fisher], a fiatalember, aki Victort játssza, kapott némi helyreigazítást, ami a karakter tónusát érintette. Úgy hallottam, a stúdió könnyedebbé akarta tenni, mivel a stúdió túlontúl sötétnek találta a filmet.

Tegyük hozzá, hogy ebben van ráció, mivel az eddig látottak alapján pont Cyborg karaktere tűnt a legsótlanabbnak, a legkevésbé kidolgozottnak és itt nem csak a botrányos CGI-ra gondolunk, ami azért is lényeges, mert állítólag az ő karaktere lesz a történet lelke. Azóta azonban egyre másra érkeznek a híresztelések a film színvonalát illetően, amelyek mind a stúdió elégedetlenségét húzzák alá, Snyder verziójával. A Batman-on-Film értesülései szerint a Warner egyenesen nézhetetlennek titulálta Snyder verzióját, és ezért alapvető változtatásokat rendeltek el. Ezek egyike a film befejezését érintette, amely Snyder elképzelései szerint egy cliffhangerben végződött volna (és most egy kis SPOILER: állítólag Darkseid megérkezésével a Földre), mivel az Igazság Ligája eredetileg egy két részes filmnek indult (azóta annyi változás ment végbe a Warneren belül, mint égen a csillag), ellenben Joss Whedon lekívánta kerekíteni az egészet.

Persze azóta a széria lieblingjének számító Batmant alakító Ben Affleck próbálta menteni a menthetőt (kevesebb, mint több sikerrel) és elismerni mindkét rendező munkáját.

Ez egy kicsit szokatlan. Zack családi tragédiája és hogy ki kellett lépnie, borzalmas. Ugyanakkor a filmnek ebben a helyzetben a lehető legjobb személyt találtuk meg Joss személyében. Két rendhagyó és eredeti elképzelésekkel rendelkező direktor alkotása. Sosem volt még ilyenben részem, de az igazat megvallva, imádtam a közös munkát Zackkel és legalább ennyire szeretem azt, amit Jossal véghezvittünk.

Affleck természetesen a pótforgatásokat is a védelmébe vette, mondván nincs itt semmi látni való. Ez kísértetiesen emlékeztet Mads Mikkelsen tavalyi a Zsivány Egyes utómunkáival kapcsolatos megjegyzésére.

Sose dolgoztam még olyan filmen, amin ne lettek volna pótforgatások. Az Argo-akción másfél hétig. A Hideg nyomon kapcsán négy napot.

Emellett az Entertainment Weekly hasábjain pont most jelent meg egy koncepciós rajz Batman új, igencsak masszív repülőjéről, amiből már láthattunk részleteket az eddigi előzetesekben, hiszen a Batmobile is onnan hajtott ki egy ízben, valamint a hősök is pózoltak már rajta, de teljes valójában még nem láttuk. A látványtervező, Patrick Tatopoulos (300, Dark City, A Függetlenség Napja) szerint nem csak méreteit, hanem funkcióit tekintve is hatalmas:

Nem egy elegáns repülőgépet akartam, hanem sokkalta inkább egyfajta avantgárd stílusban gondolkoztam. Egy vadászgép irányíthatóságával, de képes legyen szállítani dolgokat... Például három Batmobile fér el az alsó szinten.

Annyi bizonyos, hogy három szintes gép lesz, alul a rakodótér, középen a társalgó, avagy a kulturális központ, legfelül pedig a pilótafülke, de mindegyikről rálehet látni a másikra. Azért reméljük, hogy a WC-k kivételt képeznek.

Reméljük azért, hogy a negatív híresztelésekre rácáfol a november 16.-án érkező film - ez a Wonder Womannek is bejött, ami körül szintén voltak negatív előjelek - és a DC végre mindenkinek a megelégedésére szolgál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.