Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet januárban

|

Tom Hanks-film, Guy Ritchie-akció, Oscar-aspiránsok, Cronenberg-testhorror. Á, mindez semmi, csak néhány film a januári mozifelhozatalból.

Hirdetés

Beköszöntött az új év, nem is akármilyen filmekkel. Hozzánk is megérkezik a már külföldön tavaly bemutatott Cronenberg-film, A jövő bűnei Viggo Mortensen és Lea Seydoux főszereplésével, bepillantást nyerünk a 20-as évek züllött Hollywoodjába Damien Chazelle tolmácsolásában (Babylon), búslakodunk egy sort Martin McDonagh drámájában, A sziget szellemeiben, továbbá Spielberg új önéletrajzi ihletésű filmje, A Fabelman család is sok érdekességet tartogat a film-és mozirajongók számára.

Január 5. A jövő bűnei

Ahogy telnek az évek, az ember úgy alkalmazkodik az adott feltételekhez. A jövő bűnei az emberi evolúció egy új lépcsőfokát mutatja be, amikor már új belső szervek is képesek kifejlődni. Saul Tenser (Viggo Mortensen) hasonló folyamaton megy keresztül, és társával, Caprice-szel (Lea Seydoux) az új szerveinek eltávolítását prezentálják a közönségüknek egy látványos performansz keretében. Cronenberg azontúl, hogy meghökkent, számtalan kérdést feltesz, ami a fogyasztói társadalmat, az emberi testet és az azzal járó felelősségtudatot erőteljesen érinti.

Hirdetés

Január 5. Fortune-hadművelet: A nagy átverés

Guy Ritchie Jason Stathammel újra összeálltak, ugyanis az Egy igazán dühös ember után ismét közös filmmel érkeznek. Statham egy Orson Fortune nevű szuperkémet alakít, akinek meg kell akadályoznia, hogy egy titkos fegyver Greg Simmonds fegyvernepper (Hugh Grant) kezébe kerüljön. Egyedül azonban lehetetlen megbirkózni a feladattal, ezért összeáll három hasonlóan kivételes szakmabelivel (Aubrey Plaza, Cary Elwes, Bugzy Malone). A küldetés legfontosabbja mégis Simmonds kedvenc színésze, a hollywoodi sztár Danny Francesco (Josh Hartnett), akit csaliként használnak fel a fegyvermogul becserkészésére.

Január 12. M3GAN

Új horrorfilmmel érkezik a Blumhouse Productions, amiben a gyámságba került Gemma (Allison Williams) egy mesterséges intelligenciával rendelkező játékbaba prototípusát kapja az őt befogadó nagynénjétől (Kimberley Crossman) ajándékba, aki a játékszert gyártó cégnél dolgozik. Bár a gesztus minden rossz szándéktól mentes, a babáról gyorsan kiderül, hogy még nincsen tökéletesen beprogramozva. A filmet Gerard Johnstone (Házi őrizet) rendezte, a forgatókönyvet Akela Cooper (Eleven kór, The Nun 2) írta James Wan (Eleven kór, Fűrész, Insidious: a gonosz háza, és a Démonok között sorozat) ötletéből.

Január 12. Az ember, akit Ottónak hívnak

Otto (Tom Hanks) mindig törekszik a lakópark szabályainak betartására, ügyel a tisztaságra, és ha látja, hogy valaki "kihágást" követ el, annak szemrebbenés nélkül odaszúr. A lakók félnek tőle, ám a frissen odaköltöző dél-amerikai család mit sem sejt a rájuk leselkedő veszélyről. Márpedig ők hangosak, nem figyelnek úgy a tisztaságra, és rendkívül közvetlenek. A kérdés csak az, hogy ki előtt áll most nagyobb kihívás. Otto vagy a család előtt?

Január 12. Jövő nyár

Három végzős diák között kialakul egy szerelmi háromszög, ami után bekövetkezik egy váratlan tragédia: a társaság egyik tagja, Milán (Liber Ágoston) öngyilkosságot követ el. Kárpáti György Mór filmje a tett okait és a társaság reakcióját tárja fel, amit az egy évvel későbbi osztálytalálkozón elevenítenek fel a diákok. 

Január 19. Babylon

Bezzeg a régi szép időkben minden jobb volt! - mondják az öregeink. Damien Chazelle új filmje, ami ezúttal túllépi a három órás játékidőt, lerántja leplet az 1920-as évek Hollywoodjáról, amikor a sztárok már legalább annyira bohém életet éltek, mint ma. A kritikák egyelőre megosztóan vélekednek a Babylonról, de tény, hogy Chazelle eddig még nem hibázott. Lássuk, mire megy Brad Pitt-tel, Margot Robbie-val és Tobey Maguire-rel az oldalán!

Január 19. A Fabelman család

Steven Spielberg már gyerekkorában szerelmese volt a filmkészítésnek, aminek legújabb életrajzi ihletésű filmjében emléket is állít. A fiatal Sammy Fabelman (Gabriel LaBelle) elszánt rajongással veti bele magát a filmezés rejtelmeibe, amiben édesanyja (Michelle Williams) is támogatja. A munkájában sikeres apja (Paul Dano) sem ellenzi, de ő csak hobbiként tekint Sammy amatőr filmjeire. A Fabelman család egy hangulatos családi drámának ígérkezik, ami egy legendás rendező filmekkel teli gyerekkorába enged betekintést.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Január 26. A sziget szellemei

Martin McDonagh visszatért az Erőszakikból már jól ismert párossal, Colin Farrell-lel és Brendan Gleesonnal, akik ezúttal két egymástól eltávolodó barátot alakítanak egy Írországhoz tartozó kis szigeten, a polgárháború idején. A búskomor történetet azonban mindvégig áthatja a rendező kézjegyévé vált fekete humor is, ami különös hangulatot ad a filmnek. Az alakítások szenzációsak, a forgatókönyv kikezdhetetlen, egyszóval örülhetünk, hogy végre a hazai mozik bemutatják McDonagh legújabb csodáját!

Január 26. A gép

Gerard Butler ezúttal a francia rendező, Jean-François Richet akciófilmjében menti meg az utasait pilótaként, akiket miután egy villámcsapástól úgy ment meg, hogy kényszerleszállást hajt végre egy háborús övezetnek számító szigeten, túszul ejtenek. A menekítésben csupán egy CIA-által őrizetbe vett gyanús alak, Louis Gaspare (Mike Colter) tud a segítségére lenni, akivel minden fenntartása és félelme ellenére belevág az akcióba. A kérdés, hogy számíthat-e egy gyilkossággal vádolt fegyenc segítségére.

Január 26. Mi köze ennek a szerelemhez?

A dokumentumfilm-készítő Zoe (Lily James) elkeseredetten keresi a szerelmet az életében, de édesanyja (Emma Thompson) nagy szomorúságára semmi sem jön össze neki. Ezzel szemben gyerekkori barátja, Kaz (Shazad Latif) hamarosan házasodik, ezért elhatározza, hogy következő filmjében a szertartás minden percét rögzíteni fogja. Ám ekkor még nem sejti, hogy mennyi mindent fog a forgatás során tanulni a szerelemről.

Ti melyik januári premiert tervezitek megnézni a moziban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.