Hirdetés

12 mozis film, ami érdekelhet februárban

|

Oscar-esélyes filmek, kémfilm sztárgárdával, szuperhősfilm, újabb magyar alkotások, Dűne-folytatás és Mads Mikkelsen visszatérése: ezek érkeznek a mozikba a következő hetekben.

Hirdetés

Zakatolunk a következő Oscar-gála felé, ami azt jelenti, hogy további díjesélyes filmek kerülnek a mozikban. Januárban az Előző életek és a Szegény párák futottak be, februárban pedig csatlakozik hozzájuk két másik nagy díjvárományos: az Érdekvédelmi terület és a Téli szünet (The Holdovers). 

Ezen kívül új filmmel jelentkezik a Kingsman-filmeket rendező Matthew Vaughn (Argylle), Sofia Coppola (Priscilla), Nikolaj Arcel (A fattyú) és Denis Villeneuve (Dűne 2) is, de ez csak néhány példa a februári kínálatból. Alább tizenkét ajánlást találtok, a 2024-es premiernaptárunkban pedig áttekinthetitek a teljes felhozatalt, ugyanis egy tucatnál sokkal több premierre számíthatunk. 

Hirdetés

Február 1. Argylle

Ha Matthew Vaughn (Kingsman, X-Men: Az elsők, Ha/Ver) újdonsággal jelentkezik, arra érdemes odafigyelni, ugyanis mindegyik filmje maga a nagybetűs stílus, és képes egyedit alkotni bármilyen műfajban. Ezúttal visszatér a kémfilmes zsánerbe, de egy csavarral: egy írónő (Bryce Dallas Howard) áll a középpontban, akinek regénye - amelyben egy Argylle nevű szuperkém (Henry Cavill) megpróbál leleplezni egy globális fenyegetést - tükrözni kezdi egy valódi kémszervezet titkos akcióit, ezért nagy bajba kerü. Szerencsére akad segítője egy valódi ügynök (Sam Rockwell) képében. Az említett neveken kívül a szereplőgárdát erősíti többek között Samuel L. Jackson, Bryan Cranston, Dua Lipa és John Cena is, már csak ez megér egy megtekintést. A film szinkronjával külön cikkben foglalkoztunk. 

Február 1. Priscilla

Baz Luhrmann 2022-ben megmutatta Elvis szemszögéből a Király életét, most pedig Sofia Coppola (Elveszett jelentés, Felkeverve) ugyanerre vállalkozott a feleség, Priscilla nézőpontjából. Az A24 égisze alatt készült filmben Cailee Spaeny (Mielőtt mindennek vége, Easttowni rejtélyek) látható a címszerepben, míg a popikont Jacob Elordi (Saltburn, Eufória) formálja meg. A dráma Elvis özvegyének Elvis and Me című önéletrajzi ihletésű könyve alapján készült.

Február 1. A fattyú

Mads Mikkelsent ismét egy dán filmben láthatjuk viszont, melyben eltökélt kapitányt alakít, aki királya parancsára egy zordnak és lakhatatlannak tűnő vidéket tervez meghódítani. Azonban az ott regnáló földesúr nem adja ezt egy könnyen, ezért az összecsapás elkerülhetetlen. A fattyút Nikolaj Arcel rendezi, aki már az Egy veszedelmes viszonyban is dolgozott együtt a dán színésztehetséggel. Mi már láttuk a filmet egy sajtóvetítés alkalmával, és kíméletlen bosszúwesternként jellemeztük

Február 8. Lisa Frankenstein

Számos Frankenstein-adaptáció készült már azóta, hogy 1818-ban megjelent Mary  Shelley kultikussá váló regénye, a Lisa Frankenstein képében egy modern megközelítést kapunk. Ebben a főszereplő egy tinilány (Kathryn Newton), aki egy viktoriánus szörnyet (Cole Sprouse) talál maga mellett egy rejtélyes vihar következtéen, ám ő nem ijed meg, inkább megpróbál belőle álompasit faragni. Horror-vígjátékról van tehát szó, amelyet Robin Williams lánya, Zelda Williams rendezett. 

Február 8. Árni

Vermes Dorka filmje egy vándorcirkusznál dolgozó fiúról, Árniról szól, aki kívülállóként segít a családi vállalkozásban. Egy nap egy új piton kerül a társulathoz, Árni pedig a többi cirkuszi állathoz hasonlóan ezt is gondozza. A piton azonban valamiért különösen felkelti az érdeklődését, és ekkor még ő sem sejti, hogy ez mekkora hatással lesz rá a későbbiekben. A színészek között láthatjuk Turi Pétert a főszerepben, valamint többek között Székely B. Miklóst, Spolarics Andreát, Gyöngyösi Zoltánt, Kovács Botondot és Dino Benjamint a mellékszerepekben.

Február 15. Madame Web

A Sony Pictures építgeti a maga filmes univerzumát, már ami a Pókemberhez kapcsolódó karakterek önálló filmjeit illeti. A Venom és a Morbius után, de még a Kraven előtt beköszön a mozikba Madame Web is. Dakota Johnson (A szürke ötven árnyalata-filmek, Social Network - A közösségi háló) megformálásában láthatjuk a hőst, Cassandra Webbet, aki 1980-ban bukkant fel először a képregényekben, és képes előre látni a jövőt, valamint tud olvasni a gondolatokban. A filmben rajta kívül feltűnik még néhány különleges képességgel rendelkező figura is: Julia Carpenter (Sydney Sweeney), Anya Corazon (Isabela Merced) és Mattie Franklin (Celeste O'Connor). Közösen veszik fel a harcot a Tahar Rahim által alakított pókgonosszal, Ezekiel Simsszel. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Február 15. Érdekvédelmi terület

Jonathan Glazer (A felszín alatt) ezúttal egy Holokauszt idején játszódó történettel hozza zavarba a nézőket, ugyanis a történet fókuszában egy olyan családot követhetünk végig, akik az auschwitzi haláltábor szomszédságában élnek. Gondtalanul. Ez csak egyvalamiért lehetséges: a családfő a koncentrációs tábor parancsnoka, Rudolf Höss (Christian Friedel). A film Cannes-ban megkapta a fesztivál nagydíját, az Akadémia pedig öt kategóriában (köztük a legjobb film díjára) jelölte Oscarra.

Február 15. Egy élet

Az Érdekvédelmi terület mellett az Egy élet is a második világháború borzalmaiból mutat be egy részletet. Sir Nicholas Winton a háború hajnalán több száz gyermeket mentett meg a nácik elől, de időskorára egyre inkább furdalta a bűntudat, amiért nem tudott mindenkit megmenteni. Egy tévéműsorban azonban megismerkedik néhány túlélővel, akik csillapítani tudnak bánatán. A főszerepben Anthony Hopkins brillírozik, de feltűnik mellette Helena Bonham Carter és Jonathan Pryce is. 

Február 22. Bob Marley: One Love

Egy ikon életét és zenéjét ünnepli a Reinaldo Marcus Green (Richard király) által rendezett Bob Marley: One Love, aki nemzedékeket inspirált a dalaival. Minden idők legismertebb reggae zenészét Kingsley Ben-Adir (Egy éj Miamiban, Titkos invázió) kelti életre, feleségét pedig Lashana Lynch (007 Nincs idő meghalni, Marvel kapitány) játssza. A film az 1976 utáni időszakra fókuszál majd, amikor Marley visszatér Jamaicába békekoncertet adni annak ellenére, hogy ott megpróbálják kivégezni őt és a feleségét is. 

Február 22. Lefkovicsék gyászolnak

Lefkovics Tamásnak olyannyira megromlott a kapcsolata a fiával, hogy utóbbi Izraelbe költözik, hogy a háta mögött hagyjon mindent, ami a családhoz köti. Édesanyja azonban váratlanul meghal, ezért hazatér hatéves kisfiával az egy héten át tartó zsidó gyászszertartásra a családhoz, ahol ismét találkozik édesapjával. A főbb szerepeket Szabó Kimmel Tamás, Elek Ferenc, Bezerédi Zoltán, Kerekes József, Adorjáni Bálint, Máhr Ágnes és Kardos Róbert alakítják.

Február 29. Dűne: Második rész

Frank Herbert 1965-9s, kultikus regénye alapján Denis Villeneuve (Érkezés, Szárnyas fejvadász 2049) álmodott egy monumentális sci-fit a vászonra, a 2021-ben bemutatott filmben viszont csak a könyv első felét dolgozta fel, így az alapanyagot nem ismerők türelmetlenül várják, hogy megismerhessék a történet folytatását, a könyvek rajongói pedig azt, hogy újra elmerülhessenek Villeneuve víziójában. Folytatódik Paul Atreides (Timothée Chalamet) bosszúhadjárata a családja bukását okozók (a Harkonnenek és a császár) ellen, amit nem csupán különleges képességei segítenek, hanem szövetségesei, a Fremenek is. Persze eközben az említett összeesküvők sem tétlenkednek, így Paul szembe találja magát egy veszedelmes ellenféllel, Feyd-Rauthával (Austin Butler).

Február 29. Téli szünet

A Kerülőutak után ismét közös filmmel érkezett Alexander Payne és Paul Giamatti, ami legalább annyira szívhez szóló és átélhető, mint korábbi alkotásuk. A főszerepben természetesen a szigorú történelemtanárt alakító Giamattit láthatjuk, akire az a feladat hárul, hogy felügyeljen azokra a diákokra, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak hazalátogatni a családjukhoz. A diákok nem szeretik, és a tanár úr sem tesz sokat azért, hogy ez megváltozzon. A karácsonyi hangulat viszont képes arra, hogy csodák történjenek. Bár ez esetben ez kérdésként is megfogalmazódhat. Giamatti oldalán a Da'Vine Joy Randolph és az elsőfilmes Dominic Sessa jelennek meg főbb szerepekben. Payne dramedyjét öt Oscar-díjra jelölték, beleértve a legjobb filmnek járó elismerést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.