Hirdetés

13 mozis film, ami érdekelhet márciusban

|

Összegyűjtöttük a márciusi mozipremiereket, amik között lesz DC-film, John Wick-folytatás és magyar sci-fi is.

Hirdetés

Filmekben gazdag március vár a mozinézőkre 2023-ban. Számos folytatás érkezik, ilyen például a Creed III, a John Wick: 4. felvonás, vagy a Shazam! Az istenek haragja, de elvétve szembejöhet még egy-két fesztiválfilm is (Volt egyszer egy nyár, The Woman King - A harcos).

A februárban debütált Kokainmedve után egy újabb medvéről szóló (remélhetőleg) bűnös élvezetnek ígérkező slasher, a Micimackó: Vér és méz is mozibemutatót kapott, és ha már slasher, akkor nem lehet megkerülni a Sikoly 6-ot sem, ami X-es korhatárbesorolást kapott. Ennyit az ízelítőből, lássuk a részleteket! 

Hirdetés

Március 2. Creed III

Ezúttal Sylvester Stallone nélkül, de továbbra is folytatódik Adonis Creed (Michael B. Jordan) története. Úgy tűnik, hogy bajnokként mindene megvan, amikor tizennyolc év börtön után kiszabadul gyerekkori barátja, Damian (Jonathan Mayors), aki odabenn folyamatosan képezte magát, hogy aztán kipróbálja magát a ringben. Adonis tehát méltó ellenfelére akad, és itt csupán neki van valódi vesztenivalója. A filmet körülövezték a producerek és a Stallone közötti csatározások, amik a legendás színész anyagi részesedésének kérdésére és a kreatív nézeteltérésekre vezethetők vissza. Ettől függetlenül bízunk benne, hogy Jordan rendezői debütálása méltó folytatása lesz az előző részeknek.

Március 2. Micimackó: Vér és méz

Miután a Micimackó jogai 2021 óta szabadon felhasználhatók, nem kellett sokat várni arra, hogy valaki lecsapjon rá. Az viszont már kevésbé magától értetődő, hogy horrorfilm-feldolgozást kapjon Milne klasszikusa. Hozzá kell tenni, hogy elég laza adaptációról van szó, ugyanis a történet arról szól, hogy Róbert Gida (Nikolai Leon) elhanyagolja barátait, Micimackót (Craig David Dowsett) és Malackát (Chris Cordell), akik elhatározzák, hogy bosszút állnak rajta, miközben az arra járó turistákat is veszélyeztetik. Innen szép nyerni.

Március 2. The Woman King - A harcos

A 19. századi Dahomey királyságot egy nőkből álló, különleges képzésnek alávetett katonai osztag védelmezi. Az egység élén Nanisca tábornok (Viola Davis) áll, akinek talán az eddigi legnehezebb küldetésén kell átsegíteni a csapatát: hamarosan partot érnek a portugál megszállók, akik rabszolgákért és kincsekért jöttek. Ekkor még ő sem sejti, hogy nem csupán az országa, de az egész kontinens sorsa rajtuk múlik…

Március 2. 129

Nem sok magyar sci-fi készült eddig, de Peter Noel új filmje, a 129 a kivételek sorát fogja erősíteni. A történet alapkonfliktusa egy sokszor látott sci-fi-toposzból dolgozik: 2063-ban egy katona (Dér Zsolt) megszökik a brit Medrocorpból, ami biotechnológiai kutatásokat végez, illetve különböző szerveket klónoz, robotokat és gépeket gyárt. Főhősünk nem emlékszik semmire, ezért megpróbálja kideríteni, hogy mi történt vele és ki is valójában.

Március 9. Sikoly 6

Most tegyük félre azt, hogy valamiért itthon mindenképp X-besorolást kellett kapnia a Sikoly 6-nak, helyette inkább örüljünk, hogy továbbra is Matt Bettinelli-Olpin és Tyler Gillett maradnak a rendezői székben, akiknek a tavalyi folytatást is köszönhettük. A koncepció valószínűleg mit sem változik, viszont a helyszín ezúttal New York lesz, ahol Neve Campbell kivételével visszatérnek az ismert arcok: többek között Melissa Barrera, Jenna Ortega és Courtney Cox is feltűnnek az expresszionista maszk mögött megbújó gyilkossal való küzdelemben.

Március 9. Hadik

Az Aranybulla negatív fogadtatását követően a Hadikkal bizonyíthatja be a Nemzeti Filmintézet, hogy képesek profi módon megidézni egy letűnt kort. A Hadik a hétéves háború idején zajlik, amikor Mária Terézia (Horváth Lili) arra kéri Hadik Andrást (Trill Zsolt), hogy huszárseregével szállja meg Berlint és sarcolja meg Nagy Frigyes porosz király távollétében. Szikora János filmje ezt a hadműveletet hivatott bemutatni, amiben Trill és Horváth mellett feltűnik Molnár Áron, Szabó Győző és Gáspár Sándor is.

Március 9. Volt egyszer egy nyár

Egy gyerekkori visszaemlékezést bont ki Charlotte Wells Oscar-várományos filmje, amiben Sophie (Celia Rowlson-Hall/Frankie Corio) egy édesapjával (Paul Mescal) töltött, húsz évvel ezelőtti nyaralást elevenít fel. Az emlékek felgyülemlése során ráeszmél, hogy apja valójában nem teljesen olyan volt, mint ahogy gyerekként őt megismerte.

Március 16. Shazam! Az istenek haragja

Shazam (Zachary Levi) és csapata kettős életet él: nappal suliba járnak, este bűnüldöznek. Egyrészt fiatalkoruknál fogva még nincsenek teljesen tisztában a köpennyel járó felelősséggel, másrészt viszont a lelkesedésük töretlen. Hamarosan feltűnnek azonban Atlasz leányai, akik rendesen feladják a leckét a hőseinknek. A filmet David F. Sandberg rendezi, és feltűnik még további szerepekben Diedrich Bader, Grace Caroline, Lucy Liu, Marta Milans, Helen Mirren és Rachel Zegler.

Március 16. Kojot négy lelke

Indián teremtéstörténetet tár elénk Gauder Áron (Nyócker) legújabb animációs filmjében, ami amellett, hogy mitologikus eredetlegenda, a környezet védelmének fontosságáról is szól. A filmen száz alkotó dolgozott öt éven keresztül, emellett pedig olyan (szinkron)színészek hangját hallhatjuk benne, mint például Bozsó Péterét, Pikali Gerdáét, Scherer Péterét, Kautzky Armandét és Schneider Zoltánét. 

Március 16. 65

Végre nem csak a Jurassic-univerzum kötelékein belül találkozhatunk dinoszauruszokkal! Ezúttal a Hang nélkül-filmek írói, Scott Beck és Bryan Woods hoztak tető alá egy posztapokaliptikus filmet Adam Driver főszereplésével és Sam Raimi produceri közreműködésével. Driver egy katonát alakít a nem túl távoli jövőben, aki egy idegen bolygóra keveredik. Első pillantásra úgy tűnik, hogy egyedül van, de hamarosan kiderül, hogy mégsem marad társaság nélkül…

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Március 23. John Wick: 4. felvonás

Bár a tíz perc híján háromórás játékidő újdonság a John Wick-franchise-ban, a negyedik rész története továbbra sem okoz meglepetést. A legendás bérgyilkosnak (Keanu Reeves) az eddigieknél is veszélyesebb ellenfelekkel kell szembenéznie, miközben az érte járó vérdíj értéke folyamatosan nő. Ehhez pedig olyan színészek aszisztálnak, mint Bill Skarsgard, Ian McShane, Donnie Yen, Laurence Fishburne, Hiroyuki Sanada, Lance Reddick és Scott Adkins. 

Március 30. Dungeons & Dragons: Betyárbecsület

Egy tolvaj és a bandája elhatározzák, hogy megszereznek egy rendkívül értékes ereklyét, de hamar rájönnek, hogy az odáig elvezető út korántsem veszélytelen. A dolgok kisiklanak, miután rossz emberekkel húznak ujjat. A népszerű szerepjáték filmadaptációjának főbb szerepeiben Chris Pine-t, Michelle Rodriguezt, Regé-Jean Page-t, Justice Smith-t, Sophia Lillist és Hugh Grantet láthatjuk.

Március 30. Műanyag égbolt

A 129 mellett egy másik, ám annál komolyabb témát taglaló magyar(-szlovák) sci-fi érkezik a mozikba. A Műanyag égbolt a jövőben játszódik, amikorra már kipusztult a teljes növény-és állatvilág. A tudósok azonban kikísérleteznek egy rendkívül magas tápértékű húsevő növényt, amivel pusztán csak egy gond van: a növény emberi hússal táplálkozik. A filmet Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezte, a főszerepekben pedig Szamosi Zsófiát és Keresztes Tamást láthatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.