Hirdetés

Nem lesz panasz a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület szinkronjára

|

Vajon Chris Prine, Michelle Rodriguez és Hugh Grant is a megszokott magyar hangjaikat kapták? Derítsük ki együtt!

Hirdetés

Március 30-án megérkezik az idei első videojátékos film, a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület John Francis Daley és Jonathan Goldstein (Vakáció, Éjszakai játék) rendezésében, valamint olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint Chris Pine (Star Trek filmek, Wonder Woman), Michelle Rodriguez (Halálos iramban filmek, Nyughatatlan özvegyek), Regé-Jean Page (A Bridgerton család, Sandman), Sophia Lillis (Az, Ez így nem oké), Justice Smith (Pokémon: Pikachu, a detektív, Jurassic World: Bukott birodalom) és Hugh Grant (Igazából szerelem, Sztárom a párom).  

Az új Dungeons & Dragons film története szerint egy sármos tolvaj és különc kalandorokból álló bandája nagyszabású akciót terveznek egy elveszett ereklye megszerzéséért, de a dolgok kisiklanak, és életveszélyes kalandokban lesz részük. Ha a sztori nem is, maga a produkció hiánypótlónak ígérkezik, hiszen a Wizards of the Coast által felügyelt D&D univerzum hatalmas, mégsem bővelkedik filmekben és sorozatokban, szóval éppen itt volt az ideje egy nagyszabású adaptációnak. 

Hirdetés

Amit természetesen a hazai nézők magyar szinkronnal élvezhetnek majd a mozikban, az alábbi trailer pedig ízelítőt ad abból, hogy milyen lesz ez a változat:

A magyar szöveget a Vérapóhoz hasonlóan Speier Dávid jegyzi, szóval az izgalmas kalandok mellett számíthattok pusztító humorra és furfangos megoldásokra a dialógusokban, mi például már alig várjuk, hogy megtudjuk, hogy lesz-e szóvicc a főgonosz, Szass Tam nevével kapcsolatban. Addig, is a SzinkronJunkie-nak köszönhetően kikerült a magyar változat készítőinek listája: 

Chris Pine (Edgin) - Zámbori Soma

Zámbori Soma neve számos külföldi kollégájával összeforrt már az évek során sokoldalúsága miatt, legyen az Chris Evans, Ryan Gosling, Ben Foster vagy éppen Chris Pine, akivel a 2009-es Star Trekben találtak először egymásra, előtte többek között olyan színészekkel kísérleteztek Pine esetében, mint Miller Zoltán (Neveletlen hercegnő 2) és Dolmány Attila (Füstölgő ászok). Kirk aztán megalapozta a duót, amit olyan filmek betonoztak be, mint a Kémhármas, a Jack Ryan: Az árnyékügynök és a két Wonder Woman (persze csúsztak be anomáliák, például a Förtelmes főnökök 2-ben Bozsó Pétert, a Vadregényben Posta Victort, A préri uraiban Szatory Dávidot kapta meg). Utoljára a tavalyi Nincs baj, drágámban hallhattuk őket együtt. Hibátlan párosítás, nincs is rajta mit ragozni. 

Michelle Rodriguez (Holga) - Kéri Kitty

Ez viszont már kevésbé egyértelmű döntés, ugyanis Kéri Kitty és Solecki Janka nagyjából egyforma mennyiségben szinkronizálták a színésznőt. A Halálos Iramban filmekben például Solecki hangján szólalt meg Letty, de a S.W.A.T.-ban, a Lost sorozatban vagy az Avatarban már Kéri tolmácsolta őt. Szerencsére mindketten tökéletesen illenek hozzá, ugyanolyan jól képesek hozni a szikár és belevaló nőt, akinek azonban akadnak törékeny, érzelmes pillanatai is - a Dungeons & Dragons: Betyárbecsületben is hasonló figurára számíthatunk. Egyébként Soleckivel utoljára a 2021-es Halálos iramban 9-ben hallhattuk Rodriguezt, Kérivel pedig a 2018-as Nyughatatlan özvegyekben

Regé Jean- Page (Xenk) - Novkov Máté

A lassan 35. életévét betöltő színész még nem sok kiemelkedő szerepet tudhat magáénak, de azért akad néhány ismertebb munkája, mint a Ragadozó városok vagy A szürke ember, de leginkább A Bridgerton család hozta meg neki a hírnevet. Mindhárom említett alkotásban más magyar színésszel boronálták össze őt: a Ragadozó városokban Gacsal Ádámmal, A szürke emberben Szatory Dáviddal, A Bridgerton családban pedig Novkov Mátéval. A D&D film esetében az utóbbi megoldás nyert, és a fenti előzetes alapján abszolút illik Xenk kissé merev karakteréhez, aki látszólag rezzenéstelen arccal képes reagálni társai hülyeségeire és észre sem veszi, ha kétértelmű szavak hagyják el a száját. 

Justice Smith (Simon) - Penke Bence

Az ifjú színész olyan projektekben kapott eddig helyet, mint a Papírvárosok, a Jurassic World: Bukott birodalom és Jurassic World: Világuralom, a Pokémon: Pikachu, a detektív és a The Quarry videojáték, a következő nagy dobása pedig a Dungeons & Dragons: Betyárbecsület lesz, amelyben egy kissé peches, de vicces varázslót kelt életre. Ehhez asszisztálhatott volna Gacsal Ádám (Papírvárosok), Ember Márk (Nap nap után) vagy Baradlay Viktor (Hibás Ron) is, de az a Penke Bence lett a befutó, aki a két Jurassic World és a Pokémon filmben is szinkronizálta őt, szóval lényegében vele találkoztak a legtöbbször azok a nézők, akik magyarul nézték az említett blockbustereket. 

Sophia Lillis (Doric) - Staub Viktória

Februárban már a 21. születésnapját ünnepli a színésznő, akit a legtöbben az Az filmek Beverly Marshaként ismernek, de játszott már sorozatban Amy Adams mellett (Éles tárgyak), alakította Nancy Drew-t (Nancy Drew és a titkos lépcső) és Juliskát (Juliska és Jancsi), valamint a Netflixen sokak szívét elnyerte az Ez így nem oké című szériájával. Lillisnél azonban még nem alakult ki konszenzus azzal kapcsolatban, hogy ki tekinthető az állandó hangjának, így a két Az filmet leszámítva (ahol Boldog Emese szólaltatta meg), minden projektben mást kapott. A Betyárbecsületben egy bagolymedvévé átalakulni képes karakter bőrébe bújik, ezt pedig nem más fogja megtámogatni magyar oldalról, mint Staub Viktória, akinek a hangja a Wednesday sorozat miatt lehet majd ismerős a nézőknek, hiszen a magyar változatban az ő hangán szólalt meg Jenna Ortega. Emellett olyan sorozatokban is hallhattuk, mint a Sárkányok háza és a Te. 

Hugh Grant (Forge) - Stohl András

Ehhez a párosításhoz nem lehet sok mindent hozzáfűzni, olyan evidens, mint a levegő. Az ISZDb adatbázis szerint a Jászai Mari-díjas Stohl András már az 1987-es Maurice óta kíséri a Golden Globe-díjas brit kollégáját, ez a legendás páros pedig többek között olyan filmekkel okozott nekünk felejthetetlen élményeket az eltelt évtizedek során, mint a Sztárom a párom, az Igazából szerelem, a Felhőatlasz, Az U.N.C.L.E. embere és a Paddington 2. Stohl mesterien erősíti fel Grant piperkőcségét, sármját, humorát vagy épp amilyen tulajdonáságát szeretnék kiemelni, ez pedig olyan sziklaszilárd alap, hogy el sem tudjuk képzelni már őket egymás nélkül. A legutóbbi közös munkájuk az idén mozikba került Fortune-hadművelet: A nagy átverés volt, de furcsa módon a Tőrbe ejtve: Az üveghagymában látott cameóját nem vele, hanem Széles Tamással oldották meg. 

Kira - Hegedűs Johanna
Sofina - Mikecz Estilla
Gorg - Zágoni Zsolt
Tobias - Papucsek Vilmos
Anderton kancellár - Rába Roland
Norixius kancellár - Albert Péter
Torbo baronesz - Varga Klára
Zia - Sánta Annamária
Jarnathan kancellár - Seder Gábor
Blackwood - Kádár-Szabó Bence
Szass Tam - Horányi László
Porb Piradost - Takátsy Péter
Din Caldwell - Hannus Zoltán
Marlamin - Rajkai Zoltán
Gwinn - Koncz-Kiss Anikó
Toke Horgath - Bolla Róbert
Zordas Stanhard - Makray Gábor
Ven Salafin - Jankovics Péter
Ishira - Csaba Zsófia Blanka
Varázsló - Sipos Imre

További magyar hangok: Ádám Kristóf Mihály, Bartók László, Bérces Gabriella, Bergendi Áron, Bihal Roland, Czifra Krisztina, Fehér Péter, Fehérvári Péter, Fehérváry Márton, Fekete Anna Luca, Fekete Linda, Gyurity István, Haagen Imre, Hám Bertalan, Hegedűs Miklós, Kádár Kinga, Kajtár Róbert, Kapácsy Miklós, Lázár Erika, Lukács Andrea, Martin Adél, Nádorfi Krisztina, Németh Attila István, Pásztor Tibor, Somogyi Lili, Sörös Miklós, Téglás Judit

Magyar szöveg: Speier Dávid
Felvevő hangmérnök: Illés Gergely
Vágó: Kajdácsi Brigitta
Gyártásvezető: Kincses Tamás
Szinkronrendező: Tabák Kata
Produkciós vezető: Hagen Péter

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.