Hirdetés

13 mozis premier, ami érdekelhet szeptemberben

|

Összegyűjtöttük a szeptemberi mozifilmeket, amik keretében a vásznon láthatjuk többek között Bruce Willist, Idris Elbát, Sam Rockwellt és Kálid Artúrt is. Jó szemezgetést!

Hirdetés

A mozifilmekben szegény nyarat követően szeptemberben már számos premier várja a filmrajongókat, amik közül mi kiválasztottunk tizenhármat. Lesz köztük Alex Garland (Ex Machina) rendezés, George Miller is előrukkol egy filmmel a Furiosa előtt, újra mozikba hozzák az Avatart, bepillantást nyerhetünk a magyar szinkronkészítés rejtelmeibe, és az Éretlenségi után ismét megcsillogtathatja rendezői tehetségét Olivia Wilde. Van miből válogatni, lássuk hát, miért érdemes szeptemberben (is) meglátogatni a filmszínházakat!

Hirdetés

Szeptember 1. Minden jót, Leo Grande

Sophie Hyde filmjében Emma Thompson egy nyugdíjba vonult, egyedülálló tanárt alakít, aki már nem vár másra, mint egy jó szexre. Megismerkedik Leo Grandéval (Daryl McCormack), a szexmunkással, akivel egy idő után egyre jobban megkedvelik egymást, ám Leo annak ellenére, hogy viszonozza Nancy közeledését, nem mindig mond igazat. Történetük izgalmas látlelete annak, amint két idegen előtt lehull valódi kilétükről a lepel.

Szeptember 1. Rosszkor, rossz helyen

Ha a szabadsága forog kockán, egy bűnöző bármire képes: a volt rendőr, Frank (Bruce Willis) ugyanis tanúvallomásával börtönbe küldhetné. A bűnbanda Frank életére tör, de korántsem olyan egyszerű elbánni vele, mint gondolták, ezért a családját is megfenyegetik. Főhősünk ezt nem hagyja, és bosszúhadjáratot indít, aminek ki tudja, mi lesz a vége. Sajnos ma már rendkívül óvatosan kell kezelni a Willis nevével fémjelzett akció-thrillereket, mindenesetre reméljük, hogy ezúttal kellemesen csalódunk! Ez a színész egyik utolsó munkája. 

Szeptember 1. A meghívás

Jessica M. Thompson horrorja elemeiben emlékeztet a 2019-es Aki bújt sztorijára, ugyanis Evie (Nathalie Emmanuel) megtudja, hogy vannak arisztokrata rokonai, akik meghívják egy esküvőre. A bökkenő az, hogy egy kivétellel mindenkivel találkozott: az eltűnt nem más, mint a menyasszony. Ezenkívül a többi vendég is rendkívül furcsán viselkedik, mely szintén nem ad okot a bizakodásra. Emmanuel mellett feltűnik Thomas Doherty (Utódok 2, Legacies: A sötétség öröksége), Hugh Skinner (Bolhafészek, Mamma Mia! Sose hagyjuk abba) és Alana Boden (Mr. Selfridge, Ride) is a vásznon.

Szeptember 8. Háromezer év vágyakozás

A várva várt Furiosa-film előtt még leforgatott egy drámát a veterán filmrendező, George Miller, amiben egy tudóst (Tilda Swinton) követhetünk nyomon, aki egy isztambuli útja során találkozik egy dzsinnel (Idris Elba). A dzsinn mindenáron teljesítené a nő három kívánságát, ám az eleinte óvatos vele. Végül egy hosszas beszélgetést követően meggondolja magát, és olyat kíván, amire nemhogy a dzsinn, de valójában ő sem számított.   

Szeptember 8. Ők

Alex Garland (Ex Machina, Expedíció) nyomasztó horror-drámájában egy lelki megnyugvásra szomjazó nőt (Jessie Buckley) ismerünk meg, aki egy szörnyű tragédiát követően költözik vidéki kunyhójába. A nyugodtság azonban csupán látszat: a hely telis-tele van hátborzongató titkokkal, amik miatt Harper élete gyorsan rémálommá válik. Az Ők az idén 10 éves A24 stúdió égisze alatt készült, ahonnan olyan filmek kerültek ki, mint az Örökség, Az Északi, vagy a Lady Bird.

Szeptember 8. Alienoid

Minden idők legdrágább koreai filmjében a földönkívüliek börtönbolygóként használják a Földet, ahol az emberek tudtán kívül tartják bennük fogva a rabjaikat. A vezér azonban kiszabadul, de csak egy mágikus tőr segítségével lehet őt legyőzni. A két részesre tervezett Alienoid forgatókönyvét több, mint két és fél évig írták és tizenhárom hónapot vett igénybe a forgatás. A film rendezője Dong-hoon Choi (Tolvajok), a főszerepben pedig többek között Ryu Jun-yeolt (Egy taxisofőr) és Jung-ah Yumot (Két nővér) láthatjuk.  

Szeptember 15. Magyar hangja…

Hogyan zajlik egy szinkronfelvétel? Kik vannak a mikrofonok mögött? Többek között ezekre a kérdésekre ad választ az új magyar dokumentumfilm, a Magyar hangja… . A film során betekintést nyerünk a szinkronkészítés kulisszái mögé, megszólal több színész (többek között Molnár Piroska, Stohl András, Galambos Péter, Nagy Ervin és Kálid Artúr), valamint szinkronrendező (mint Báthory Orsolya, Dóczi Orsolya és Orosz Ildikó), és kapunk egy áttekintést a szinkron történetéről. 

Szeptember 15. Nyugati nyaralás

Maurer Gyuri (Mészáros Máté) remek autószerelő, aki családjával a Riviérán tervez nyaralni. Némi adminisztrációs probléma miatt azonban egy disszidens nála hagyott nyugati autójával indulnak útnak, aminek köszönhetően kiélvezhetik a balatoni luxust, de a német papírok miatt nyugati turistáknak könyvelik el őket, és így hamarosan a hidegháború közepében találják magukat. A filmet Lévai Balázs és Tiszeker Dániel rendezte, akik közül utóbbinak a tavalyi év egyik meglepetését, a Nagykarácsonyt köszönhetjük.

Szeptember 22. Avatar

Mivel decemberben érkezik az Avatar: A víz útja, előtte még szeptemberben mozikba küldik az első részt, ami bár cselekményében sokak szerint nem több egy Pocahontas-feldolgozásnál, technikai kivitelezésében kétségtelenül forradalmi. Most itt a lehetőség azoknak is megtapasztalni ezt az audiovizuális élményt nagyvásznon, akik 2009-ben lemaradtak róla. Megkapó kedvcsináló a második részhez!

Szeptember 22. Magasságok és mélységek

Igaz történetet adaptál játékfilmre az első egész estés rendezésében Csoma Sándor, aki Erőss Zsolt (Trill Zsolt) hegymászó tragédiába torkolló eseménysorozatát örökíti meg. Erőss holttestére a Himalájában találtak rá, ám az azt megelőző időszakban a feleségét, Sterczer Hildát (Pál Emőke) leszámítva mindenki bizakodott abban, hogy életben van. A filmben azt is láthatjuk, hogy a média mi mindent vet be azért, hogy Sterczert megtörje.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Szeptember 22. Nincs baj, drágám

A mozik előtt még Velencében is bemutatják Olivia Wilde legújabb thrillerét, amiben Alice (Florence Pugh) arra lesz figyelmes, hogy városában (beleértve a férjét, akit Harry Styles alakít) mindenki ugyanannál a titokzatos cégnél dolgozik. Elkezd kérdezősködni, amit senki sem néz jó szemmel, és ennek következében a feszültség egyre fokozódik. Wilde filmjét olyan klasszikusok ihlették, mint az Eredet, A Truman show és a Mátrix.

Szeptember 29. Ecc, pecc, ki lehetsz?

Meggyilkolnak egy londoni színházrendezőt az 1950-es években. Az ügyet a tapasztalt Stoppard felügyelő (Sam Rockwell) és a zöldfülű újonc, Stalker közrendőr (Saoirse Ronan) kapják. Az eset azonban sokkal mocskosabb, mint ahogy elsőre látszik, ugyanis a nyomozás során még a saját életük is veszélybe kerül. A filmben feltűnik még Adrien Brody, Ruth Wilson és Harry Dickinson.

Szeptember 29. Mosolyogj

Egy páciensével történt bizarr incidensnek lesz Dr. Rose Cotter (Sosie Bacon) a szemtanúja, amit több rémisztő és megmagyarázhatatlan jelenség követ. Cotter életét egyre inkább beárnyékolja a rettegés, és kénytelen szembenéznie a múltjával, hogy megszabaduljon a szenvedéstől. A filmet Parker Finn rendezi, és a szereplők között lesz még Jessie T. Usher (The Boys) és Kal Penn (Kalandférgek) is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.