Hirdetés

Mit tartogat Hollywood jövője? (ELMARAD!)

|

Digitálisan feltámasztott színészeket, a mesterséges intelligencia által kitalált filmterveket és látványos arccseréket látunk magunk előtt, amik nem csupán potenciált, hanem komoly problémákat is jelenthetnek.

Hirdetés

Noha a modern technológia az IMAX-szel, a CGI-jal és hasonló vívmányokkal jelenleg is megkerülhetetlen része az Álomgyárnak, azonban a közeljövőben - de már a jelenben is - merőben új kihívások várnak a filmkészítőkre és nézőkre egyaránt. Elkezdődtek már a munkálatok elhunyt színészek (mint James Dean) vászonra való visszahozásán, valamint számos példát láthattunk már rá (legutóbb a Vissza a jövőbe kapcsán), hogy egy másik újítás, a deepfake arcokat cserél ki és mimikát mímel az avatatlan szemet szinte megtévesztő módon. De nem elhanyagolhatóak a filmgyártás átalakulását előidézhető algoritmusok sem, melyeket például a Warner Bros. használ kísérleti jelleggel azért, hogy az MI segítsen megjósolni, melyik filmterv lehet sikeres. Állításuk szerint ez csak kiegészítő funkciót lát majd el a döntéshozásban és nem szól bele a kreatív folyamatokba, ellentétben egy másik technológiával, amit a Sony-nál már használtak forgatókönyvek elemzésére a sikerprojektek kiválasztásával, persze még csak próba jelleggel…

Hirdetés

Ezek olyan témák, amik egyre nagyobb jelentőséget fognak kapni az idő múlásával, így muszáj és érdemes róluk beszélni. Éppen ezért a Puliwood szervezésében megrendezésre kerül egy esemény, amelynek keretében építő jellegű beszélgetés folyik majd az említett technológiákról. Az est moderátora a Puliwood és a Marvel Magyarország szerkesztője, Goretity Dániel lesz, míg a meghívott vendégek között köszönthetjük a "Curtiz - A magyar, aki felforgatta Hollywoodot" című film rendezőjét, Topolánszky Tamást, az "Adatépítész - A magyar data podcast" létrehozóját, Biczó Zoltánt, valamint a Puliwood újságíróját, Török Tamást.

Az esemény március 12-én, csütörtökön, 19:00 órától kerül megrendezésre az InGame Gamer Bárban (1073, Budapest, Klauzál utca 26-28.). Az esemény INGYENES lesz, szeretettel várunk mindenkit, azonban a helyszín befogadóképessége véges, ezért a részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT, amelyet ezen a linken keresztül villámgyorsan ki lehet tölteni. Kérjük, hogy mindenki időben érkezzen, mert pontosan kezdünk. Szeretettel várunk mindenkit!

Összegzés: 

Esemény: A mesterséges intelligencia hatása a hollywoodi filmgyártásra
Időpont: március 12., csütörtök, 19:00-21:00 (érkezés 18:30-tól)
Helyszín: InGame Gamer Bar (1073, Budapest, Klauzál utca 26-28.)
Regisztráció: ide kattintva
Facebook esemény: errefelé

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.