Hirdetés

Út a Végtelen Háborúig #3 - A Fekete Rend

|

Ideje megismerkedni Thanos csatlósaival, a Fekete Rend tagjaival is.

Hirdetés

Már csak bő három hét van hátra, hogy végre megérkezzen a mozikba az év egyik legjobban várt filmje, a Bosszúállók: Végtelen háború, mely a történelem eddigi legnagyobb szuperhősös összecsapását ígéri. Nem is csoda, hiszen (majdnem) minden eddig megismert MFU hős feltűnik majd, mellettük pedig érkezik Thanos, valamint az ő Fekete Rendje is. A film felvezetéseként már megvizsgáltuk a történet két fő mozgatórugóját, a Végtelen Köveket és az Őrült Titánt, most pedig úgy gondoltuk, ideje lenne megismerkedni Thanos csatlósaival is.

Hirdetés

Corvus Glaive 

A Fekete Rend vezetője. Mesteri stratéga, gyakorlatilag Thanos jobbkeze. Miután elárulta otthonát, hűséget fogadott az Őrült Titánnak. Egy különleges pengével rendelkezik, melyből az erejét és sebességét meríti. Ezzel a fegyverrel még az atomot is képes meghasítani, így aztán szó szerint bármin áthatol. Ráadásul amíg fegyvere egy darabban van, Corvus technikailag halhatatlan, bármilyen sérülésből könnyedén felépül.

Proxima Midnight

A Rend egyik leghalálosabb és legképzettebb tagja (emellett a képregényekben Corvus felesége), aki Thanos parancsnoksága alatt jelent meg a képregényekben. Fegyvere egy lándzsa, amit maga Thanos készített neki egy olyan napból, ami csapdába esett az eltorzult téridőben, és egyszerre volt csillag, szupernóva és egy fekete lyuk is. Ha elhajítja, a lándzsa sosem téveszt célt, mindig célba talál és végez a célponttal. Hogy a filmben is hasonló képességekkel bír-e majd, az még rejtély, mindenesetre így már sokkal menőbb az előzetes azon jelenete, amikor Amerika Kapitány elkapja a felé hajított lándzsát.

Ebony Maw

A Rend legtitokzatosabb alakja. Bár úgy tűnhet, hogy nincs különleges képessége, ez nem igaz. Egy igazi géniusz, emellett pedig képes babrálni ellenfele elméjével, ami elől még Doctor Strange sem menekülhet, akiből a képregényekben Maw képes volt kettős ügynököt faragni a Rend számára (a Végtelen háború legújabb előzeteséből pedig úgy tűnik, hogy ez a filmben is megtörténhet, hiszen Maw éppen a dokit kínozza). A képregényben miután megtalálta Thanos fiát, Thane-t, segített neki megtanítani kontrollálni emberfeletti erejét. Később Maw börtönbe került, ahonnan azonban erejével hamar kiszabadult, és azóta az Őrült Titán seregét erősíti.

Black Dwarf / Cull Obsidian

Vannak, akik a karaktert Cull Obsidian néven ismerik, de eredeti neve Black Dwarf - nem mellesleg pedig Corvus testvére. Ő képviseli a nyers erőt, a Fekete Rend legerősebb tagja, legalábbis fizikailag. Ereje hihetetlenül nagy, testét pedig áthatolhatatlan bőr fedi (bár a képregényben később Ronan bebizonyította, hogy mégsem sebezhetetlen). A képregényekben ő az, aki Thanos seregeit Wakandába vezeti, hogy összecsapjon a Fekete Párduccal, de alábecsülte ellenfelét, a vereség után pedig Thanos száműzte őt a Fekete Rendből. Később azonban megkapta a Peak űrállomás parancsnokságát, miután ádáz csatában legyőzte a Bosszúállókat.

Supergaint

Annak ellenére, hogy ő a Fekete Rend ötödik tagja, egy kicsit kakukktojás, hiszen eddig még sehol sem találkoztunk a karakterrel. Még a D23 Expón, a Fekete Rend felfedésekor sem került bemutatásra, ezért esélyes, hogy nem is fog szerepelni a filmben. Bár azt is el tudjuk képzelni, hogy szándékosan titkolják őt, és csak a filmben találkozunk vele először. A képregényekben a múltja egyébként ismeretlen, aki telepatikus képességgel bír és intelligenciája sordöntő volt sok csatában. Szinte bármilyen élőlény elméjébe képes beférkőzni, ellopni a titkokat és mentálisan felemészteni ellenfelét. A Földre érkezése után megszerezte több X-Men képességét, és fegyverként használta a Marvel hősöket. Végül Maximus the Mad, Black Bolt testvérének a bombája végzett vele, miután Lockjaw - az Inhumas sorozatban megismert teleportálós kutya - száműzte őt a Földről egy távoli bolygóra.

Corvus Glaive, Proxima Midnight, Thanos, Ebony Maw, Black Dwarf

Bosszúállók: Végtelen háború 2018. április 26-án érkezik a hazai mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.