Hirdetés

Út a Végtelen Háborúig - A Végtelen Kövek

|

A Végtelen háború közeledtével részletesebben is körbejártuk, hogy mit lehet tudni idáig a Végtelen Kövekről.

Hirdetés

2011 óta a Marvel Filmes Univerzum legfontosabb tárgyát képezik a Végtelen Kövek és az azok után való vadászat. Ez a hat színes drágakőből álló gyűjtemény, melyeket a világegyetem létrehozását megelőző szingularitásokból készítettek el. Mindegyik kő saját, elemi tulajdonsággal van felruházva, és a hat kő birtokosának pedig hihetetlen erőt biztosítanak. A 2012-es Bosszúállók óta pedig azt is tudjuk, hogy az Őrült Titán Thanos (Josh Brolin) ezekre a kövekre vadászik, melynek segítségével leigázhatja a világegyetemet.

Alig pár hét múlva pedig végre megérkezik a mozikba a Bosszúállók: Végtelen háború, amelynek előzetesei hatalmas összecsapásokat ígér Thanos és az egyesült szuperhősök között, miközben zajlik a verseny a Végtelen Kövek megszerzéséért. Ennek apropóján úgy gondoltuk, érdemes lenne egy kicsit  közelebbről is megvizsgálni a köveket: mit lehet tudni róluk, hol és kinél találhatóak jelenleg.

Hirdetés

1. A TÉR KÖVE

Szín: kék

Elrejtve: a Tesseractban

Státusz: kétséges a biztonsága

A Tesseract volt az első tárgy a MFU-ban, amiről kiderült, hogy egy Végtelen Kő, melyet a Vörös Koponya (Hugo Weaving) talált meg egy sírban, majd a belőle nyert hatalmat arra használta, hogy high-tech fegyvereket állítson elő a HYDRA számára az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban. A film után a Tesseract több évtizeden át a S.H.I.E.L.D birtokában volt, mígnem a megszállt Dr. Selvig odaadta Lokinak, aki a kő segítségével a Földre hozta a Chitaurit. A vereségük után Thor a Tesseract segítségével visszavitte öccsét Asgardba, és a kő itt is maradt a Thor: Ragnarökig. Azért eddig, mert a film egyik jelenetében Loki gyanús pillantást vet a kőre, így az valószínűleg már a menekülthajó fedélzetén van az asgardi túlélőkkel - az előzetesben látható is, amint Loki a kezében tartja a kék kockát, így szinte biztos, hogy sikerült meglovasítania azt Odin kincstárából. Ha pedig jobban megfigyeljük az eddig látott képsorokat, rengeteg asgardi test hever a földön, majd a következő képsoron Loki a kezében tartja a Tesseractot - valószínűleg épp Thanosnak adja át a tárgyat.

2. AZ ERŐ KÖVE

Szín: lila

Elrejtve: A Gömbben

Státusz: biztonságban... Még.

Az Erő Köve A galaxis őrzőiben játszott központi szerepet, melyben Ronan (Lee Pace) a követ ajánlotta fel Thanosnak, aki cserébe segít neki elpusztítani a Xandar bolygót és a Kree Birodalmat is. A kő megszerzéséhez Ronan felbérelte a Ravagert, akiket azonban megelőzött Peter Quill (Chris Pratt). Mivel Ronan felsült, Thanos elküldte lányait, Gamorát (Zoe Saldana) és Nebulát (Karen Gillan), hogy szerezzék vissza a követ. A dolgok azonban kissé összekuszálódtak, és Thanos végül visszavonta Ronan terveinek támogatására tett ígéretét. Amikor Quill és Gamora elvitték A Gömböt A Gyűjtőhöz (Benicio Del Toro), sok mindent megtudtak a Végtelen Kövekről, de eközben véletlenül elpusztították A Gyűjtő üzletét is. Miután az Őrzők a kő segítségével legyőzték Ronant, átadták azt a Nova Hadtestnek, hogy helyezzék biztonságba. Valószínűleg Thanos első célpontja épp a Xandar lesz, hiszen az előzetesből kiderült, hogy az Őrült Titán még a Tér Köve előtt megszerezte az Erő Kövét.

3. A VALÓSÁG KÖVE

Szín: piros

Elrejtve: az Aetherben

Státusz: ismeretlen

Annak ellenére, hogy a Thor: Sötét világ az eddigi leggyengébb film a MFU-ban, mégsem szabad teljesen elfelejteni, hiszen ebben került bemutatásra a Valóság Köve, melynek megszállottja volt a Sötét Elf Malekith (Christopher Eccleston). A segítségével ugyanis könnyen elpusztíthatta volna Asgardot, és lényegében visszaállíthatta volna az Univerzumot az Ősrobbanás előtti állapotba is. Talán még maga Galactus is ott várt volna rá, ha sikerült volna a terve. Ehelyett azonban Thor és Loki összefogtak, hogy legyőzzék őt. Amikor a válság véget ért - és Thor úgy hitte, hogy Loki halott - Lady Sif (Jaimie Alexander) és Volstagg (Ray Stevenson) elvitték a követ A Gyűjtőnek, hogy helyezze inkább ő biztonságba, mert 2 végtelen követ egy helyen tartani túl veszélyes lenne. És hogy hol van most a Valóság Köve? Az Őrzők látogatása óta senki sem tudja. Lehet, hogy még mindig valahol az üzlet maradványai között van, vagy egy jobb helyre rejtette el A Gyűjtő, aki szintén megszállottja a köveknek, és ő maga is szeretné birtokolni az összeset. Az előzetesekből egy dolog azonban világosan kiderül: Thanos még nem talált rá erre a kőre.

4. ELME KŐ

Szín: sárga

Elrejtve: korábban Loki jogarában, jelenleg pedig Vízió fejében

Státusz: biztonságban

Az Elme Kő az egyik legkülönlegesebb eleme a Végtelen háború sztorinak, hiszen sokáig Thanos birtokában volt, míg oda nem adta Lokinak a Bosszúállók első részében. Loki a követ egy jogarba rejtve arra használta,  hogy irányítása alá vonja Sólyomszem (Jeremy Renner), Dr. Selvig Erik (Stellan Skarsgård) és számos S.H.I.E.L.D. ügynök elméjét. A film eseményei után a jogar a HYDRA de facto vezetőjéhez, Wolfgang Von Strucker báró (Thomas Kretschmann) kezébe került. Amikor a HYDRA látszólag vereséget szenvedett az Ultron kora elején, Tony Stark tanulmányozta a különös követ, és a belőle nyert tudást beépítette az Ultron projektbe. A dolgok azonban katasztrofális fordulatot vettek, hiszen Ultron öntudatra ébredt és a hősök ellen fordult. A kő segítségével azonban sikerült újraaktiválni J.A.R.V.I.S.-t, és megalkották Víziót (Paul Bettany). Vízió a Polgárháborúban is részt vett, a kő pedig még mindig az android homlokában található, de ahogy az a Végtelen háború első előzeteséből kiderült, nem sokáig marad ott.

5. AZ IDŐ KÖVE

Szín: zöld

Elrejtve: Agamotto szemében

Státusz: biztonságban

Az Idő Kövét a Föld első varázslója, Agamotto alakította egy medállá, mely évezredeken át volt Nepálban, a Kamar-Taj csarnokaiban nyugalomban, míg nem a frissen befogadott Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) rá nem talált. Miközben Strange igyekszik megtanulni irányítani a követ, egy renegát varázsló, Kaecilius (Mads Mikkelsen) a misztikus művészetről való tudását arra használta, hogy rászabadítsa a létezésnek erre a síkjára Dormammut. Strange végül az Agamotto szemét használta fel, hogy Dormammut csapdába ejtse egy időhurokban, arra kényszerítve őt, hogy visszavonuljon a Sötét Dimenziójába. Ezek után a medált (benne a kővel) visszahelyezte a helyére.

6. A LÉLEK KŐ

Szín: narancssárga

Elrejtve: ismeretlen

Státusz: ismeretlen

A Lélek Kő az egyetlen, amely még nem lett felfedve egyik filmben sem. Sokan abban bíztak, hogy a Fekete Párducban fog feltűnni először és lesz fontos szerepe, de mint kiderült, ez nem így lett. Megint mások azt hiszik, hogy A galaxis őrzői vol. 2 stáblistás jelenetében látható "Adam" inkubációs kamrában lehet a kő. Olyan teóriák is napvilágot láttak már, hogy Heimdall-nál van az utolsó kő. Viszont az előzetesek nagy része Wakandában játszódik, így még mindig van rá esély, hogy a kő valóban a Földön van. Az egyetlen dolog, amit biztosan tudunk róla, hogy narancssárga színű, ereje pedig lehetővé teszi a birtokosa számára, hogy irányítása alá vonja mind az élők, mind pedig a holtak lelkét, így azok, akik abban reménykednek, hogy a Vörös Koponya vagy Obadiah Stane (Jeff Bridges) visszatérnek, akár még be is teljesülhet a kívánságuk. De képzeljük csak el: Thanos a kő erejével visszahozza Howard Starkot (Dominic Cooper vagy John Slattery), hogy megpróbálja megtörni Tony-t, vagy milyen lelki terrornak lenne kitéve Amerika Kapitány, ha egy újjáélesztett Peggy Carterrel (Hayley Atwell) kéne találkoznia.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.