Hirdetés

Út a Végtelen Háborúig - A Végtelen Kövek

|

A Végtelen háború közeledtével részletesebben is körbejártuk, hogy mit lehet tudni idáig a Végtelen Kövekről.

Hirdetés

2011 óta a Marvel Filmes Univerzum legfontosabb tárgyát képezik a Végtelen Kövek és az azok után való vadászat. Ez a hat színes drágakőből álló gyűjtemény, melyeket a világegyetem létrehozását megelőző szingularitásokból készítettek el. Mindegyik kő saját, elemi tulajdonsággal van felruházva, és a hat kő birtokosának pedig hihetetlen erőt biztosítanak. A 2012-es Bosszúállók óta pedig azt is tudjuk, hogy az Őrült Titán Thanos (Josh Brolin) ezekre a kövekre vadászik, melynek segítségével leigázhatja a világegyetemet.

Alig pár hét múlva pedig végre megérkezik a mozikba a Bosszúállók: Végtelen háború, amelynek előzetesei hatalmas összecsapásokat ígér Thanos és az egyesült szuperhősök között, miközben zajlik a verseny a Végtelen Kövek megszerzéséért. Ennek apropóján úgy gondoltuk, érdemes lenne egy kicsit  közelebbről is megvizsgálni a köveket: mit lehet tudni róluk, hol és kinél találhatóak jelenleg.

Hirdetés

1. A TÉR KÖVE

Szín: kék

Elrejtve: a Tesseractban

Státusz: kétséges a biztonsága

A Tesseract volt az első tárgy a MFU-ban, amiről kiderült, hogy egy Végtelen Kő, melyet a Vörös Koponya (Hugo Weaving) talált meg egy sírban, majd a belőle nyert hatalmat arra használta, hogy high-tech fegyvereket állítson elő a HYDRA számára az Amerika Kapitány: Az első bosszúállóban. A film után a Tesseract több évtizeden át a S.H.I.E.L.D birtokában volt, mígnem a megszállt Dr. Selvig odaadta Lokinak, aki a kő segítségével a Földre hozta a Chitaurit. A vereségük után Thor a Tesseract segítségével visszavitte öccsét Asgardba, és a kő itt is maradt a Thor: Ragnarökig. Azért eddig, mert a film egyik jelenetében Loki gyanús pillantást vet a kőre, így az valószínűleg már a menekülthajó fedélzetén van az asgardi túlélőkkel - az előzetesben látható is, amint Loki a kezében tartja a kék kockát, így szinte biztos, hogy sikerült meglovasítania azt Odin kincstárából. Ha pedig jobban megfigyeljük az eddig látott képsorokat, rengeteg asgardi test hever a földön, majd a következő képsoron Loki a kezében tartja a Tesseractot - valószínűleg épp Thanosnak adja át a tárgyat.

2. AZ ERŐ KÖVE

Szín: lila

Elrejtve: A Gömbben

Státusz: biztonságban... Még.

Az Erő Köve A galaxis őrzőiben játszott központi szerepet, melyben Ronan (Lee Pace) a követ ajánlotta fel Thanosnak, aki cserébe segít neki elpusztítani a Xandar bolygót és a Kree Birodalmat is. A kő megszerzéséhez Ronan felbérelte a Ravagert, akiket azonban megelőzött Peter Quill (Chris Pratt). Mivel Ronan felsült, Thanos elküldte lányait, Gamorát (Zoe Saldana) és Nebulát (Karen Gillan), hogy szerezzék vissza a követ. A dolgok azonban kissé összekuszálódtak, és Thanos végül visszavonta Ronan terveinek támogatására tett ígéretét. Amikor Quill és Gamora elvitték A Gömböt A Gyűjtőhöz (Benicio Del Toro), sok mindent megtudtak a Végtelen Kövekről, de eközben véletlenül elpusztították A Gyűjtő üzletét is. Miután az Őrzők a kő segítségével legyőzték Ronant, átadták azt a Nova Hadtestnek, hogy helyezzék biztonságba. Valószínűleg Thanos első célpontja épp a Xandar lesz, hiszen az előzetesből kiderült, hogy az Őrült Titán még a Tér Köve előtt megszerezte az Erő Kövét.

3. A VALÓSÁG KÖVE

Szín: piros

Elrejtve: az Aetherben

Státusz: ismeretlen

Annak ellenére, hogy a Thor: Sötét világ az eddigi leggyengébb film a MFU-ban, mégsem szabad teljesen elfelejteni, hiszen ebben került bemutatásra a Valóság Köve, melynek megszállottja volt a Sötét Elf Malekith (Christopher Eccleston). A segítségével ugyanis könnyen elpusztíthatta volna Asgardot, és lényegében visszaállíthatta volna az Univerzumot az Ősrobbanás előtti állapotba is. Talán még maga Galactus is ott várt volna rá, ha sikerült volna a terve. Ehelyett azonban Thor és Loki összefogtak, hogy legyőzzék őt. Amikor a válság véget ért - és Thor úgy hitte, hogy Loki halott - Lady Sif (Jaimie Alexander) és Volstagg (Ray Stevenson) elvitték a követ A Gyűjtőnek, hogy helyezze inkább ő biztonságba, mert 2 végtelen követ egy helyen tartani túl veszélyes lenne. És hogy hol van most a Valóság Köve? Az Őrzők látogatása óta senki sem tudja. Lehet, hogy még mindig valahol az üzlet maradványai között van, vagy egy jobb helyre rejtette el A Gyűjtő, aki szintén megszállottja a köveknek, és ő maga is szeretné birtokolni az összeset. Az előzetesekből egy dolog azonban világosan kiderül: Thanos még nem talált rá erre a kőre.

4. ELME KŐ

Szín: sárga

Elrejtve: korábban Loki jogarában, jelenleg pedig Vízió fejében

Státusz: biztonságban

Az Elme Kő az egyik legkülönlegesebb eleme a Végtelen háború sztorinak, hiszen sokáig Thanos birtokában volt, míg oda nem adta Lokinak a Bosszúállók első részében. Loki a követ egy jogarba rejtve arra használta,  hogy irányítása alá vonja Sólyomszem (Jeremy Renner), Dr. Selvig Erik (Stellan Skarsgård) és számos S.H.I.E.L.D. ügynök elméjét. A film eseményei után a jogar a HYDRA de facto vezetőjéhez, Wolfgang Von Strucker báró (Thomas Kretschmann) kezébe került. Amikor a HYDRA látszólag vereséget szenvedett az Ultron kora elején, Tony Stark tanulmányozta a különös követ, és a belőle nyert tudást beépítette az Ultron projektbe. A dolgok azonban katasztrofális fordulatot vettek, hiszen Ultron öntudatra ébredt és a hősök ellen fordult. A kő segítségével azonban sikerült újraaktiválni J.A.R.V.I.S.-t, és megalkották Víziót (Paul Bettany). Vízió a Polgárháborúban is részt vett, a kő pedig még mindig az android homlokában található, de ahogy az a Végtelen háború első előzeteséből kiderült, nem sokáig marad ott.

5. AZ IDŐ KÖVE

Szín: zöld

Elrejtve: Agamotto szemében

Státusz: biztonságban

Az Idő Kövét a Föld első varázslója, Agamotto alakította egy medállá, mely évezredeken át volt Nepálban, a Kamar-Taj csarnokaiban nyugalomban, míg nem a frissen befogadott Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) rá nem talált. Miközben Strange igyekszik megtanulni irányítani a követ, egy renegát varázsló, Kaecilius (Mads Mikkelsen) a misztikus művészetről való tudását arra használta, hogy rászabadítsa a létezésnek erre a síkjára Dormammut. Strange végül az Agamotto szemét használta fel, hogy Dormammut csapdába ejtse egy időhurokban, arra kényszerítve őt, hogy visszavonuljon a Sötét Dimenziójába. Ezek után a medált (benne a kővel) visszahelyezte a helyére.

6. A LÉLEK KŐ

Szín: narancssárga

Elrejtve: ismeretlen

Státusz: ismeretlen

A Lélek Kő az egyetlen, amely még nem lett felfedve egyik filmben sem. Sokan abban bíztak, hogy a Fekete Párducban fog feltűnni először és lesz fontos szerepe, de mint kiderült, ez nem így lett. Megint mások azt hiszik, hogy A galaxis őrzői vol. 2 stáblistás jelenetében látható "Adam" inkubációs kamrában lehet a kő. Olyan teóriák is napvilágot láttak már, hogy Heimdall-nál van az utolsó kő. Viszont az előzetesek nagy része Wakandában játszódik, így még mindig van rá esély, hogy a kő valóban a Földön van. Az egyetlen dolog, amit biztosan tudunk róla, hogy narancssárga színű, ereje pedig lehetővé teszi a birtokosa számára, hogy irányítása alá vonja mind az élők, mind pedig a holtak lelkét, így azok, akik abban reménykednek, hogy a Vörös Koponya vagy Obadiah Stane (Jeff Bridges) visszatérnek, akár még be is teljesülhet a kívánságuk. De képzeljük csak el: Thanos a kő erejével visszahozza Howard Starkot (Dominic Cooper vagy John Slattery), hogy megpróbálja megtörni Tony-t, vagy milyen lelki terrornak lenne kitéve Amerika Kapitány, ha egy újjáélesztett Peggy Carterrel (Hayley Atwell) kéne találkoznia.

Jöhet még több film, sorozat, könyv, képregény? Katt ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.