Hirdetés

Kicsoda Starro, Az Öngyilkos Osztag főgonosza?

|

A bizarr jelző csak a felszínt súrolja, ha a James Gunn-féle Az Öngyilkos Osztag gonosztevőjét próbálja jellemezni az ember.

Hirdetés

A galaxis őrzői-filmek után szinte számítottunk rá, hogy nem éppen a legszokványosabb figurákat fogja a DC karakteres kosarából előhalászni Gunn, amikor kiderült, hogy ő rendezi a következő Suicide Squad-filmet. Mondhatni meg sem lepődtünk azon, hogy egy színes pöttyökkel teli csávó (Polka-Dot Man) vagy egy két lábon járó görény (Weasel) is az Osztagot színesítik, de mégis akadt valami, amire így sem számítottunk. Egészen a legutóbbi trailerig kellett várnunk arra, hogy egy pillanatra megszemlélhessük azt a földönkívüli lényt, aki ellen Amanda Waller (Viola Davis) újra összeboronálja az Öngyilkos Osztagot. Ez a valami azonban nem egy kryptonihoz hasonló szuperlény és még csak nem is egy Doomsdayre hajazó félelmetes szörnyeteg. Nem, ez egy óriási tengeri csillag.

Hirdetés

Természetesen neve is van, ő Starro, egy intelligens idegen létforma, aki mentális képességeinek köszönhetően válik veszélyessé. Nevezetesen képes akár nagy tömegek felett is átvenni az uralmat és kénye-kedve szerint irányítani őket. Érdekesség, hogy ez a különös lény volt az Amerikai Igazság Ligája legelső ellenfele, méghozzá az 1960-ban megjelent Brave and the Bold képregény 28. számában, ami a "Starro, a hódító" címet viselte. Ennél az első nevezetes találkozásnál Aquaman, Flash, Zöld Lámpás, Marsbéli Fejvadász és Wonder Woman együttese bánt el a nagyra nőtt tengeri csillaggal, de persze később még visszatért.

Ahhoz, hogy Starro egész városokat legyen képes az irányítása alá hajtani, többször előfordult, hogy milliószám szórta szét a spóráit, amelyek kikelve piócákként ragadtak rá az emberekre. Ezzel a módszerrel sikerült már a hősök tudata felett is átvennie a hatalmat, gyenge pontja ilyenkor pedig már csak egy van: az extrém hideg. Mindig azért Starro sem állt a rossz oldalon, az Omega Titánok ellen folytatott harcban az életét adta az univerzum védelméért. Starro halála után Batman megőriz egy darabkát belőle, amiből egy egészen új lény formálódik. Batman Jarronak nevezi ezt el, akit fiaként nevel fel és egyszer az új Robin válik belőle - nyugi, szerencsére később kiderül, hogy mindezt csak álmodja a denevérember.

Starro tehát nem kicsit lóg ki a klasszikus gonosztevők sorából, de látható, hogy hosszú múltja van a DC képregények világában. Ha valamiben biztosak vagyunk, az az, hogy James Gunn jó érzékkel nyúl az ilyen különc figurákhoz, szóval alig várjuk, hogy augusztusban láthassuk, mit képes kihozni egy földönkívüli tengeri csillagból.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.