Hirdetés

Sorozatok, amiket elkaszált a Netflix 2022-ben

|

2022-ben sem maradt el a nagytakarítás a Netflix háza táján.

Hirdetés

A Netflix már korábban is bizonyította, hogy gond nélkül elkaszálja sorozatait, ha éppen arról van szó. Legyen az adott produkció frissen debütált egyévados (Cowboy Bepop), vagy több szezont megélő (Ozark), a streamingóriásnak egy tollvonásába került átírni a "forgatókönyvet". A törlések okai túlnyomó részben a népszerűtlenségre és a negatív fogadtatásra vezethetők vissza, melyekből logikusan következik, hogy  a nézettségük sem hágott többnyire az egekbe, ám előfordult időnként az is, hogy minden ésszerű magyarázat és érv ellenére hozták meg a döntést egy-egy sorozat váratlan lezárásáról. 

Hirdetés

Mindez a 2022-es évet sem kerülte el, a Netflix ezúttal is szorgos munkát végzett, például véget vetett az egy évadot megélt Resident Evil-sorozatnak, a két évadig jutott Űrhadosztálynak, de történt ezeknél sokkal extrémebb eset is: a már leforgatott Dark Horse-képregényadaptáció, a Grendel is kaszát kapott, ami így most kénytelen új platformot keresni magának.

Lássuk első körben a nagyobb címeket, amikből nem kér többet a Netflix: 

A 81-es számú archívum 

Csupán egy évadot élt meg a januárban bemutatott A 81-es számú archívum, ami minden fentebb említett szempontnak ellentmondott, melyek a kaszát indokolnák. A kritikusok és a nézők szerették, a nézettséggel sem volt gond, a podcastből készült sorozatnak mégsem szavazta meg a további bizalmat a Netflix. A széria egy filmarchivátorról (Mamoudou Athie) szól, aki rádöbben arra, hogy a munkájául szolgáló alapanyag szerint borzasztó körülmények között elhunyt dokumentumfilmest (Dina Shihabi) meg tudná menteni. Ha valaki kíváncsi a folytatásra, érdemes belehallgatnia az angol nyelvű podcastsorozatba. 

Űrhadosztály

Kaszát kapott két évad után a Netflix egyik legnagyobb projektjének szánt sorozata, az Űrhadosztály is, ami sem a nézők, sem a kritikusok között nem aratott osztatlan sikert. A sci-fibe ágyazott széria elsősorban a Trump-korszakra reflektál a maga szatirikus módján, miszerint az űrprogram újdonsült vezetőjének (Steve Carell) az a feladata, hogy védje meg az ország űrdominanciáját. Az Űrhadosztály a belé fektetett pénzmennyiség ellenére nagyon rövid ideig szerepelt a Netflix top 10-es nézettségi listáján, ezért úgy látták jónak a streamingszolgáltatónál, ha az átgondoltabb második évad ellenére nem kap több folytatást. 

Resident Evil

Hasonló okokból kaszálta a Netflix az egy évadot megélt Resident Evil-sorozatot: nagy költségvetés, negatív visszhang. Sem a kritikusok, sem a nézők felől nem érkezett pozitív visszajelzés, akik közül utóbbiak a castingot és az időbeli ugrálásokat kérték számon. Ezenfelül a Netflix-toplistákon is gyorsan leszerepelt a széria, így a látványba invesztált pénzmennyiség nem térült meg. Nincs más választásunk tehát, maradnak továbbra is a filmadaptációk. 

Szuperhőst nevelek

2019-ben még az egyik legnagyobb sikernek örvendő sorozat volt a Szuperhőst nevelek, ami egy különleges képességekkel felruházott fiúról (Ja'Siah Young) szól, akinek az anyukája (Alisha Wainwright) megpróbálja megfejteni az emögött húzódó rejtélyt. A második szezon hasonlóan népszerű volt, de a streamingszolgáltató mégis úgy döntött, hogy nem folytatja Dion történetét. Erről a sorozat egyik főszereplője, Sammi Haney ki is fejezte csalódottságát az Instagram-oldalán.

Másik élet

A Másik élet két évad után kapott kaszát, ami egy Földre szállt idegen lény származásának felkutatását mutatja be Justin Chatwin és Katee Sackhoff főszereplésével. A kritikák és a nézői reakciók nem voltak biztatóak (imdb-n például 5,2 ponton áll 35 000 szavazatból), és a Netflix által diktált irammal és sorozatkonkurenciáival sem tudott lépést tartani. 

Íme, a teljes lista:

  • A 81-es számú archívum (Archive 81) - 1 évad
  • A folyamatos összeomlás szélén (On the Verge) - 1 évad
  • A látszat néha csal (Pretty Smart) - 1 évad
  • A Q-egység (Q-Force) - 1 évad
  • Az első áldozat (First Kill) - 1 évad
  • Bébicsőszök klubja (The Baby-Sitters Club) - 2 évad
  • Bone - nem debütált
  • Diablero - 2 évad
  • Éjféli Gospel (The Midnight Gospel) - 1 évad
  • Felemelkedés (Standing Up) - 1 évad
  • Gentefied - 2 évad
  • Grendel - nem debütált, 1 évad
  • Másik élet (Another Life) - 2 évad
  • Paris Hiltonnal a konyhában (Cooking with Paris) - 1 évad
  • Resident Evil - 1 évad
  • Szuperhőst nevelek (Raising Dion) - 2 évad
  • Űrhadosztály (Space Force) - 2 évad
  • Vadvilági kalandor (Adventure Beast) - 1 évad

Ti melyik sorozatot fogjátok hiányolni a legjobban? 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.