Hirdetés

Tíz érdekesség, amit talán nem tudtál Joseph Gordon-Levittről

|

A kölyökképű, de mégis ezerarcú színész születésnapja alkalmából készültünk tíz érdekességgel.

Hirdetés

500 nap nyár, Eredet, Looper: A jövő gyilkosa, Sötét lovag: Felemelkedés, Snowden... Hajnalig sorolhatnánk Joseph Gordon-Levitt jobbnál jobb filmjeit és szerepeit, a férfi 40. születésnapja alkalmából viszont ezúttal tíz olyan érdekességgel készültünk számotokra, amit talán nem eddig még nem tudtatok a színészt illetően.

Hirdetés

Francia szerelem

Imádja a francia kultúrát, egyetemi tanulmányai során számtalan franciaórát vett fel és perfekt szinten beszéli a nyelvet. Ez kapóra is jött neki a 2015-ös "Kötéltánc" című filmben, ahol is Philippe Petit kötéltáncos bőrébe bújhatott, aki az egykori WTC ikertornyai között sétált végig egy kifeszített kötélen.

Feminista kötelékek

Joseph bevallottan nagy feminista. A színész nézeteire édesanyja volt óriási hatással, aki a '60-as és '70-es években vette ki aktívan részét a feminista mozgalom munkájából. Egyébként édesanyja és édesapja is - a filmvászon helyett - a rádiós világban dolgoznak.

Álljunk meg egy pillanatra

A 2016-os Snowdent követően JGL pár évre visszavonult a színészkedéstől, a 2020-ban streamingen bemutatott 7500 és a Project Power című filmekben láthattuk legközelebb. Az indoka nagyon egyszerű volt, 2015-ben és 2017-ben megszületett első és második gyermeke és szeretett volna minőségi időt tölteni velük. Legutóbb Aaron Sorkin A chicagói 7-ek tárgyalása című filmjében láthattuk.

HitRECord

Joseph Gordon-Levitt egyik legnagyobb kreatív alkotása nem is feltétlenül a szerepei vagy a rendezései között keresendő, hanem a HitRecord névre hallgató produkciós cégben. A HitRecord gyakorlatilag egy nyílt online közösség, melynek tagjai kreativitásra buzdítják egymást és különböző művészi projektekben kollaborálhatnak együtt. A színész 2004-ben alapította a platformot, amely azóta már több, mint 80.000 felhasználóval büszkélkedhet.

Az elkaszált nagybácsi

Rendezői vénáját, amit a Don Jonban megvillogtathatott anyai ágú nagyapjától, Michael Gordontól is örökölhette, akinek rendezői karrierje az 1940-es években indult. Csakhogy Gordon nagypapa az '50-es években olyan baloldali kommunista szervezetekben mozgott, akiket nem igazán láttak szívesen Hollywoodban - így a nagyapja gyakorlatilag feketelistára került viszonylag hamar a karrierjében.

Moszkvai kitérő

A 2016-os Snowden előkészületei során ő maga is kiutazott a rendező, Oliver Stone társaságában Moszkvába, hogy találkozzon Edward Snowdennel és barátnőjével, Lindsayvel. Joseph elmondása alapján több, mint négy órát beszélgettek csak hármasban, valamint Snowden a forgatókönyvhöz is adott pár tanácsot - és persze a film legvégén is feltűnik.

Rögtönzött divattervező

A 2013-as Critics Choice Award során megmentette Anne Hathaway estéjét, mikor is a színésznő ruhájának pántja feladta a szolgálatot. JGL HitRecordos kitűzői viszont épp kapóra jöttek, az egyikkel sikerült összefogni a ruhát, megkímélve a Sötét lovag: Felemelkedés forgatásáról ismerős színésznőt pár elég kellemetlen pillanattól.

Nem az a szédülős típus

Egyik kedvenc filmes élménye az Eredet forgó folyosós jelenete, amit napokon keresztül próbáltak el és az egész jelenet alapjául szolgáló díszletet felépítették. A színész elmondása szerint óriási kihívást jelentett "Fred Asterként a plafonon táncolni", viszont mi sem mutathatja jobban elhivatottságát, mint hogy elejétől a végéig őt láthatjuk a jelenetben.

Rian Johnson titkos hangja

A Brick és a Looper során jó barátság alakult ki közte és Rian Johnson között, így a színész ki nem hagyta volna a megjelenést a rendező későbbi filmjeiben sem - még ha csak egy-egy apró hangjátékról van is szó. Így történt, hogy Az utolsó Jedik és a Tőrbe ejtve során is ha jól figyelünk, pár másodperc erejéig felhangzik Joseph Gordon-Levitt orgánuma.

Kiköpött Bruce Willis

Ha már úgyis szót ejtettünk a 2012-es Looperről: JGL nem semmi átalukáláson esett át, hogy Bruce Willis viszonylag hihető fiatalkori énje legyen. Mivel a színész inkább a praktikus megoldások híve a CGI helyett, így minden forgatási nap során egy három-órás procedúrán esett át: kontaktlencsék, mű szemöldökök, valamint fül- és orr kiegészítők, minden, amit el lehet képzelni. A színész ráadásul számtalan Bruce Willis filmet nézett meg felkészülés gyanánt a színész karrierjének későbbi szakaszából, szóval a Die Hard helyett például a Sin City-t vette alapul. Érdekesség, hogy két évvel később ő maga is szerepet kapott a Sin City folytatásában a kártyamester Johnny szerepében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.