Hirdetés

A Vaják második évada már nem fog ugrálni az időben

|

Jó hírünk van azok számára, akik belegabalyodtak az első évad gyakran kusza szálaiba.

Hirdetés

Sovány vigasz, hogy korona ide vagy oda, a Vaják második évada mindenképpen csak 2021-ben érkezett volna a Netflixre. Ezen belül pontosabb dátummal sajnos egyelőre nem rendelkezünk, de biztató jel, hogy a hírek szerint hamarosan folytatódhat a forgatás, ami ezúttal egy sokkal lineárisabb évad munkálatait takarja. A könyvek alapján van némi elképzelésünk arról, hogy milyen irányba haladhat tovább a sztori, de a fő történetszál követése mellett olyan kisebb cselekményeknek is jut majd hely a második évadban, amely még az első könyv szerves részét képezte.

Hirdetés

Minderről a The Wrapnek adott interjújában Lauren S. Hissrich showrunner beszélt bővebben, aki kitért az első évad hibáira és arra, hogy hogyan változtatnak ezeken a folytatásban, sőt a Geralt mellett felbukkanó új vajákokról is ejtett néhány szót.

Most már nyilvánvaló, hogy az időbeli ugrálás lett az első évad legvitatottabb pontja, annak ellenére, hogy nem számítottam erre. Ettől függetlenül, a történetmesélés szempontjából még mindig kiállok mellette. Viszont ami nagyszerű, hogy a karaktereink útjai végre egymásba futottak. A 2. évadban már mindegyikük ugyanabban az idősíkban fog mozogni. Megmarad a lehetőség arra, hogy továbbra is játszunk az idővel, de egészen más módokon. Használhatunk flashbackeket vagy éppen előre ugrásokat, és alapvetően egészen másként integrálhatjuk az időt ebbe az évadba, mint korábban.

Valószínűleg az új vajákok jelentik a második évad kedvenc adalékát számomra. Az első évadban közelről ismerhettük meg Geraltot és róla mintavételezhettük, hogy milyenek is a vajákok. Rajta kívül csak Remusszal találkoztunk a harmadik epizódban, aki gyorsan meg is halt. Fontos volt számunkra, hogy Geralt visszatérjen a gyökereihez, és újra rögzüljön benne, hogy honnan is jön, mi az ő története és kik is az ő családja.

Mondanom sem kell, hogy rengeteget kell még várnunk a folytatásra, mindazonáltal addig is ott vannak a könyvek, játékok, na meg persze maga a sorozat, amennyiben hiányolnánk a szörnyes kalandokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.