Hirdetés

Minden, amit eddig tudunk a készülő Halo-sorozatról

|

Újabb információk láttak napvilágot az Xbox nagysikerű játékán alapuló szériáról, ezért most összegyűjtöttünk mindent, amit a projektről tudunk.

Hirdetés

Hollywood régóta szenved a videojáték-adaptációkkal, hiszen finoman fogalmazva sem készült még minőségi alkotás a témában. Ennek ellenére továbbra is vannak olyan projektek, amelyekben még bíznak a készítők és a rajongók. Ilyen például az Xbox legnagyobb zászlóshajója, a Halo, amelyből már évek óta adaptációt szeretne készíteni a játékot fejlesztő 343 Industries, eddig azonban minden próbálkozásuk kudarcot vallott.

Hirdetés

Ám tavaly felpörögtek az események a projekt háza táján, a Showtime csatorna ugyanis berendelt egy kilenc részes sorozatot, amelynek készítéséből egyébként a 343 Industries mellett Steven Spielberg cége, az Amblin Television is kiveszi a részét. Akkor még úgy tűnt, hogy Rupert Wyatt (A majmok bolygója: Lázadás, Elrabolt világ) felügyelete alatt készülhet el a széria (aki az executive produceri munkálatok mellett több részt is rendezte volna), azonban tavaly decemberben a rossz időbeosztásra hivatkozva végül otthagyta a projektet.

Az ő helyére érkezett februárban Otto Bathurst, aki Black Mirror- és Birmingham bandája-epizódok mellett az új Robin Hoodot is rendezte (itt mindenki döntse el maga, hogy jó kezekbe került-e a sorozat vagy sem). Áprilisban pedig megtalálták a megfelelő személyt Master Chief megformálására Pablo Schreiber személyében, akit elsősorban sorozatokból (Amerikai istenek, Orange is the New Black) ismerhetnek a nézők, de játszott például a Michael Bay-féle 13 óra: Bengázi titkos katonáiban és  a Gengszterzsarukban is.

A napokban pedig a 343 Industries stúdió vezetője és a sorozat executive producere, Kiki Wolfkill nyilatkozott egy podcastben a készülő szériáról, melyben elárulta, hogy egy olyan nagy volumenű alkotásra számíthatnak majd a rajongók, mint a Trónok harca

Amikor a volumenét, az arányait és a kapcsolatok komplexitását illetően beszélünk, mindig a Trónok harcára szoktunk hivatkozni. A Halo hátterében nagyrészt egy politikai dráma áll. Ezzel a játékokban csak érintőlegesen foglalkoztunk, de a sorozatban sokkal nagyobb hangsúlyt fog kapni.

Vagyis egy igen ambiciózus és grandiózus sorozatnak ígérkezik majd a Halo, melynek munkálatai idén ősszel kezdődhetnek meg, a pletykák szerint pedig Magyarországon is foroghatnak a kamerák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.