Hirdetés

A készítők a lehető legkevesebb CGI-t igyekeztek használni a The Witcherben

|

Fontos részleteket derültek ki a forgatásról.

Hirdetés

A nyáron lezajlott Comic-Conon végre befutott a sokak által várt The Witcher-sorozat első előzetese (melyet azóta már magyar szinkronnal is megtekinthettek), mely bővelkedett a látványos jelenetekben. Sokan azonban attól tartanak, hogy az egész kimerül majd ebben, ám a készítők most mindenkit megnyugtattak arról, hogy szó sincs ilyesmiről.

Hirdetés

Egy nemrég készült interjúban ugyanis a sorozat showrunnere, Lauren Schmidt Hissrichm, valamint a díszlettervező Andrew Laws elárulta, hogy végig azon voltak a forgatás alatt, hogy csak annyi CGI-t használjanak, ami feltétlenül szükséges és elengedhetetlen:

Nem szerettem volna, hogy a színészeknek folyamatosan zöld háttér előtt kelljen dolgozniuk, hogy egy zöld labdához beszéljenek. Még a harci jelenetekben is igyekeztünk valóságos, kézzelfogható eszközökkel dolgozni. A mai világban már mindenki könnyen megtudja állapítani, hogy az adott jelenetben mi CGI és mi nem. Ezért ha az egyik jelenetben tökéletes lett a számítógépes munka, onnantól kezdve azt a minőséget várja el mindenki a többi jelenetben is. Ezt pedig nagyon nehéz megvalósítani.

- nyilatkozta Laws az egyik francia lapnak. Az interjú ezután kitért arra, hogy egyesek kételkednek abban, hogy a The Witcher feltudja majd venni a versenyt a Trónok harcával (melynek utolsó etapja 10 millió/rész büdzsével rendelkezett) vagy az Amazonra készülő A Gyűrűk Ura szériával (melyre egyes hírek szerint a cég 1 milliárd dollárt különített el). Erre Laws így reagált:

Én nem értek ezzel egyet. Mi nem az említett két cím szegény rokonai leszünk. A Netflix ugyanis rengeteg munkát adott nekünk. Gigantikus jeleneteket forgattunk, és a rá fordított pénz vetekszik a mozifilmek költségvetéseivel.

Ezután Hissrich még annyit fűzött hozzá, hogy fontosnak tartották, hogy a sorozatnak legyen egyfajta autentikus stílusa, hiszen egy nagyszerű videojáték már létezik erről a világról, és nem szerették volna, hogy a széria ugyanolyan legyen. A The Witcher előreláthatólag valamikor decemberben érkezik a Netflix kínálatába. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.