Hirdetés

Hangulatos előzetest kapott a Stephen Kingről szóló dokumentumfilm

|

Mi olyan különleges a szerzőben, hogy már több mint 80 művét adaptálták? Erre szeretne választ adni a King on Screen.

Hirdetés

Talán nem nagyotmondás, hogy Stephen King az egyik, ha nem a legismertebb kortárs író, akinek a neve már a '70-es évek óta nem tud kikopni a köztudatból. Csak az utóbbi egy évben olyan művek készültek el a munkái alapján, mint a Tűzgyújtó, a Harrigan úr telefonja, illetve A mumus.

Az elmúlt évtizedekben több mint ötven rendező nyolcvannál is több filmben próbálta meg adaptálni a regényeit, novelláit (néha nagyobb, gyakrabban kevesebb sikerrel). Ezt a nem hétköznapi jelenséget dolgozza fel a King on Screen dokumentumfilm.

Hirdetés

Nem kevesebbre vállalkozik a King On Screen - aminek első kedvcsinálóját alább megtekinthetitek -, minthogy megfogja, miben is rejlik Stephen King zsenialitása, irományai esszenciája, ami miatt ennyiszer próbálkozik a filmszakma a történeteit nagyvászonra vinni. A dokumentumfilmben megszólalnak olyan rendezők, mint Frank Darabont (A remény rabjai, A köd), Mick Garris (The Stand, Alvajárók), Tom Holland (Langolierek - Az idő fogságában, Chucky) és Taylor Hackford is (Dolores Claiborne, Ray).

A King on Screen szeptember 8-án érkezik a streamingplatformokra, de előtte az Egyesült Államokban augusztus 11-én bemutatják a mozikban is.

Ha kíváncsiak vagytok a legjobb Stephen King adaptációkra, toplistánkat itt olvashatjátok!

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.