Hirdetés

Hivatalos előzetest kapott a Godfather of Harlem

|

Felemás érzéseket kelt bennünk ez az ízelítő, és nem a történet vagy a színészek miatt.

Hirdetés

A gengsztertörténetek külön színfoltjává váltak a filmtörténelemnek, elég csak az olyan klasszikusokat emlegetni, mint a kihagyhatatlan A keresztapa, a Nagymenők, A sebhelyesarcú, de modern stílusban is készült egypár igencsak kimagasló alkotás (A tégla, Amerikai gengszter, Torta vagy éppen az Eastern Promises - Gyilkos ígértek). Sorozatok terén is megvetette lábát ez a műfaj, és számtalan rendkívüli széria látott napvilágot (Maffiózók, Breaking Bad, Lilyhammer, Boardwalk Empire - Gengszterkorzó, avagy a sajnos csak egy évadot megélt Mob City). Pontosan emiatt nagy érdeklődéssel fogadtuk, hogy sorozat készül Harlem keresztapájáról, Bumby Johnsonról méghozzá a csaknem mindig zseniális Forest Whitaker megformálásban, viszont az első hivatalos előzetes kissé elvette a kedvünket az egésztől.

Hirdetés

A sorozat Bumpy Johnson (Whitaker) börtönből való kikerülésével kezd, ahonnan kereken 10 hosszú év után távozik, és persze mihelyst kikerül onnan, rögtön vissza is térne a gengszter bizniszbe, viszont ennyi idő alatt csaknem minden megváltozott körülötte. Harlem már nem a régi, és erre Johnsonnak elég hamar rá kell jönnie; más szabályok érvényesek már, mások uralják az utcákat, viszont neki esze ágában sincs megváltozni. A régi szabályok szerint, a régi módszerekkel újra hatalomra tör, egy egész hadsereget verbuvál maga köré, a kérdés persze csak az, hogy sikerül-e neki ott is maradnia.

A széria nyilvánvalóan igaz történeten alapul, viszont egyelőre nem tudjuk, hogy mennyire fogja hűen követni az alapanyagot. Mondjuk ezt amiatt, mert az előzetes látva eléggé felemás érzéseket keltett bennünk elsősorban a megvalósítás: borzasztó mód olcsónak és művinek tűnik az egész, amin persze a nagyszerű színészek (mint Vincent D'Onofrio vagy éppen Giancarlo Esposito) javítanak, viszont ennyi alapján ez édeskevésnek tűnik. Persze előzetes alapján nem illik ítélkezni, így mi sem tesszük, de nagyon szurkolunk, hogy valami jó süljön ki mindebből.

 

A Godfather of Harlem (feltételezhetően Harlem keresztapája lenne a magyar címe) idén ősszel, egészen pontosan szeptember 29-én fog elstartolni az Epixen. Ti tesztek majd vele egy próbát?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.