Hirdetés

Fantasztikusan bestiális előzetesen a Legendás állatok: Grindelwald bűntettei

|

A varázslat és az állatok utáni hajsza folytatódik.

Hirdetés

A 2016-os Legendás állatok és megfigyelésük az év 8-ik legsikeresebb filmje volt világviszonylatban (az első 5 helyezett kivétel nélkül Disney film volt) és a Warner második legsikeresebbje a Batman Superman ellen után közvetlenül, ráadásul jócskán maga mögött hagyva a két héttel korábban debütáló másik mágust, Doctor Strange-t. Persze ezen nem is volt igazán mit csodálkozni, hiszen Göethe Salmander kalandjai a Harry Potter-univerzum egyfajta előzményének számító pentalógia sorozat nyitódarabja volt, amelyet maga a világ megalkotója, J.K. Rowling hívott életre és a sok világmegmentés, valamint háborúzó csillagok között jól esett újfent elmerülni ebben a világban. Ezt a pozitív kritikák is alátámasztották, valamint a széria még egy Legjobb jelmeznek járó Oscar-t is bezsebelt. Már a bemutatás előtt sem volt titok a folytatás, hiszen a kezdeti trilógiából lett egyszeriben pentalógia, és azt is tudni lehetett, hogy 2 év múlva, szinte napra pontosan ugyanakkor érkezik a sötétebb, komorabb folytatás.

Hirdetés

És általában mindig legyintünk az efféle komorodást ígérgetésre egy sorozat esetében, itt egyáltalán nem alaptalan, hiszen a Harry Potter széria báját mind könyvben, mind filmekben ez a folyamatosan komolyodó közeg adta, ráadásul a Legendás állatok széria első része is a cuki állatok hajkurászása mellett a mainstream filmektől idegen gyermekbántalmazást is behozta a közegbe. Most pedig itt valóban nőnek a tétek, hiszen az előző részben elfogott Gellert Grindelwald (Johnny Depp) megszökik fogságából, hogy híveket toborozzon, ám ez egykori barátja, a Roxfort Átváltoztatástan tanára, Albus Dumbledore-nak (Jude Law) nincs ínyére, így annak a volt tanítványának, Göethe Salmandernek (Eddie Redmayne) a segítségét kéri, aki legutóbb a hatóságok kezére játszotta a fekete mágust. Csakhogy Grindelald sem tétlenkedik és az ismét az ügybe keveredő Goldstein-nővérek, Tina és Queenie (Katherine Waterston és Alison Sudol), valamint magnix barátjuk, Jacob Kowalski (Dan Fogler) barátságát is próbára teszi.

Az előzetes alapján a szereposztás izgalmas, akárcsak a karakterek, hiszen az újonnan érkezők között ott lesz Göethe bátyja, Theseus (Callum Turner) és egykori szerelme, Leta Lestrange (Zoe Kravitz) is, ahogy a Bölcsek Köve feltalálójának, Nicholas Flamelnek (Brontis Jodorowsky) és az első rész obskurálójának, Credence Barbone-nak (Ezra Miller) is jut szerep a történetben, utóbbit a széria kulcsfigurájaként emlegetve a készítők. Az előzetes valóban komolyabb filmet ígér elődjénél, ugyanakkor szívet melengető viszont látni a Roxfortot és olyan jól ismert állatokat látni, mint a thesztrálok.  A Legendás állatok: Grindelwald bűntettei cselekménye ezúttal javarészt Párizsban játszódik és a bemutató november 15.-én esedékes. Már alig várjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.