Hirdetés

Az Acélember folytatása elhozhatja Supergirlt a DC Univerzumába?

|

Emellett egyéb folytatások lehetséges új szereplőiről is szivárognak morzsák.

Hirdetés

Miközben a Marvel gőzerővel dübörög dübörög a mozikban, a DC próbálja behozni a lemaradását. A CW-n futó sorozataival és a Gothammel ügyesen felvette velük TV-s fronton a versenyt és függetlenül a minőségtől az egymáshoz való átjárkálás kifejezetten megtérülő. Filmek terén a DC érezhetően most kezd magára találni, legalábbis a Wonder Woman erre enged következtetni, és talán okkal reménykedhetünk az Igazság Ligájában is, hogy már a kritikusoknak is tetszeni fog. A DC Filmes Univerzumát bebikázó Acélember szimplán megosztó lett, és a nagy univerzumépítés alatt valahogy a folytatásáról kevesebb szó esik, de most megint érdekes pletykák láttak napvilágot.

Hirdetés

Persze a híreszteléseket erősen kezeljük fenntartásokkal, mivel az a 4Chan nevű fórum egyik névtelen felhasználójától származik, mindenesetre az Acélember folytatásáról és a Suicide Squad 2-ről árult el érdekességeket.

Az Acélember folytatását titokban készítették. Geoff Johns és Zack Snyder még tavaly novemberben fejezte be a sztori írását. Többen is a forgatókönyv közelébe kerültek, beleérve a Watchmen és a 300 íróit is. Brainiac lesz az ellenfél és Supergirl is be lesz vezetve a DCEU-ba. A Wonder Woman 2 forgatókönyve is majdnem kész. A főgonoszról még nem döntöttek, de Cheetah és Kirké is szóba került. A stúdió egy nagy női sztárt szeretne Gal Gadot ellenében. A korai ötletelések között felmerült Maxwell Lord, Madárijesztő és Bane is, mint gonosz a Suicide Squad 2-ben. Killer Frostot hozzáadák a csapathoz és Diablo is visszatér.

Oké, azért ez rengeteg információ és ha elfogadjuk, hogy ezek mindegyike igaz és a névtelen forrás valóban hiteles (az is lehet, hogy a stúdió ezzel akarja szondáztatni a saját ötleteit), akkor menjünk végig rajtuk szépen sorjában.

Acélember 2: a névtelen forrás egy tavalyi híresztelést tükröz, miszerint Snyder és Johnns együtt dolgoznak a szkripten és Brainiac sem először kerül szóba. Igaz, a bolygó faló intelligencia gyakorlatilag az összes eddigi meg nem valósult Superman folytatásban felmerült, szóval mint gonoszt ideje lenne behozni. Mellette viszont a korábbi riport emlegette Bizarrot is. Supergirl a nagyvásznon még a 80'-as években bukkant fel utoljára és kapott egy önálló, bődületesen rossz filmet, viszont a CW-n most Melissa Benoisttal a főszerepben szépen fut a sorozata, habár annyi bizonyos, hogy nem ő fogja alakítani itt is, ahogy Barry Allent, avagy a Flasht is a sorozatokban Grant Gustin, a filmekben Ezra Miller formálja meg. Az Acélember egyelőre még nagyon távlati tervnek minősül, hiszen a DC és a Warner folyamatosan szervezi újra a bemutatónaptárját és próbál rendet teremteni a káoszban. A Flash-film folyamatosan csak tolódik, a Shazam filmet pedig törölték, így az is felmerült, hogy ellenfele, Black Adam lesz az ellenlábas az Acélember folytatásában. Az is kérdéses, hogy ki rendezi. Már bedobták George Miller nevét, de tőle inkább a Mad Max-folytatását várják a rajongók, Zack Snyder pedig most családi tragédia miatt (öngyilkos lett a lánya), jó időre kivonta magát a filmezésből és az Igazság Ligája munkálatait is Joss Whedon fejezi be helyette, aki viszont így a Batgirl-filmnek állhat neki később. Nem rég a film rendezésére a jelenleg a Jurassic World 2-vel foglalatoskodó, legutóbb a Szólít a szörnyet dirigáló J.A. Bayona-t emlegették.

Wonder Woman 2: most az egész világ a Csodanőtől hangos, ami a bevételeken is meglátszik (világ viszonylatban már át is lépte az 500 milliót), így értelemszerű, hogy mindenki Patty Jenkinsre és Gal Gadotra tekint most. Mivel a film bebizonyította, hogy a nő központú szuperhősfilmekre is van kereslet (Supergirl behozatala is ezt látszik erősíteni), ezért érezhető, hogy a női vonalat kikívánják emelni és Wonder Woman ellenében egy vele egyenrangú női gonoszt megtenni. Amellett, hogy ki lehet az a karakter, az még inkább érdekesebb, hogy milyen női sztárt kívánnak a szerepre leszerződtetni. Az emberben ösztönösen felmerül Angelina Jolie neve, aki egyrészt a 2000-es években a Tomb Raiderekkel maga is azon igyekezett, hogy bizonyítsa a nők létjogosultságát az akcióműfajban, másrészt az elmúlt hetekben már szóba hozták a nevét a szuperhősfilmekkel, az X-Men: Dark Phoenix főgonosza kapcsán, de ott jelenleg Jessica Chastain látszik a befutónak és alapból Jolie-nak jobban állna egy harcias amazon szerep.

Suicide Squad 2: az első részt nem éppen lehetne dicsérni a forgatókönyvéért, de most várhatóan több idő áll rendelkezésre, ahogy valószínűleg egy tapasztaltabb rendező kezébe kerülhet, mindamellett, hogy felmerült annak lehetősége is, hogy véresebb lesz, ha már a DC megátalkodott rosszfiúi és rosszlányai benne a főszereplők. Madárijesztő és Bane már ugye felbukkant Christopher Nolan filmtrilógiájában, így amennyiben egyikőjükkel kerülnének szembe, nem kis teher lenne egy Cillian Murphy-hez, vagy Tom Hardy-hoz méltó aktort találni, nem is beszélve a karakterről. Maxwell Lord figurája sem teljesen ismeretlen a rajongóknak, ugyanis a fent említett Supergirl egyik állandó szereplője. Nem nevezhető igazi gonosznak, inkább afféle antihősnek, egy igazi, amorális üzletembernek, aki képes az elme irányítására. Mindenesetre lényegesen izgalmasabb ellenfélnek tűnik, mint a hastáncos boszorkány az első részből.

Szerintetek mennyiben lehetnek igazak a fenti infók? Ti kiket látnátok szívesen a folytatásokban, vagy hogyan képzelitek el azokat?

   

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.