Hirdetés

Megvan az X-Men: Dark Phoenix rendezője és főbb szereplői

|

Senkit sem ér váratlanul a bejelentés, azonban casting terén akadnak kisebb meglepetések.

Hirdetés

A jövő év kétségtelenül a mutánsoké lesz, hiszen áprilisban debütálnak az Új mutánsok, nyáron visszatér Deadpool, ősszel pedig folytatódik az alternatív történelemben játszódó, Az eljövendő múlt napjaival újraindított sztorivonal, méghozzá a Phoenix-sagával a középpontban. Utóbbi körül viszonylag nagy volt eddig is a csend, pedig a forgatásnak és a szereplőválogatásnak hamarosan el kell kezdődnie, ha a jövő őszi bemutatót tartani akarják. Korábban, az ifjú Jean Grey-t alakító Sophie Turner is azt mondta, hogy nyáron forgatnak, de hogy pontosan ki is ül a rendezői székbe, arról eddig csak pusmogtak. Most erre is fény derült.

Hirdetés

Kezdjük is a legnyugtalanítóbbal, a rendező személyével. A szériát Bryan Singer indította el 2000-ben, majd a Superman visszatér kedvéért otthagyta, ami Az ellenállás végében, valamint az X-Men Kezdetek: Farkasban nagyon is tetten érhető volt. Az elsőket ugyan Matthew Vaughn rendezte, de Singer ott bábáskodott a film felett írói és produceri státuszban (eredetileg ő rendezte volna, de Az óriásölőhöz szerződés kötötte), majd miután Az eljövendő múlt napjai éléről Vaughn dobbantott a Kingsman: A titkos szolgálat kedvéért, Singer ismét kézbe vette az irányítást, ami a széria egyik legjobb epizódját eredményezte. Annyira élvezte a visszatérést, hogy 2 év alatt már vissza is tért az Apokalipszissel, amin viszont érződött a sietős tempó, valamint egyben Singer leggyengébb X-Men rendezése is lett egyben (mi azért szerettük). Utána a rendező sokáig hezitált, hogy az újabb részt is a nyakába vegye-e, vagy ismét felette bábáskodjon csak a háttérből, mindenesetre azt már tisztázta, hogy szeretné kivinni a mutánsokat az űrbe és mindenképpen Jean Grey - vagyis a Főnix - híres, hírhedt sztoriszálát szeretné kifejteni, ami anno a részéről Az ellenállás végében elmaradt a távozása miatt. Úgy tűnik, hogy a történelem most megismétli önmagát.

Legalábbis annyiban, hogy Singer helyett a széria író-producere, Simon Kinberg fogja rendezni a filmet. Ez a híresztelés még februárban ütötte fel a fejét, és mivel nem érkezett sem érdemi cáfolat, sem pedig más nevét nem dobták a kalapba, biztosra is lehetett venni, most pedig hivatalossá is vált. A probléma ezzel csupán annyi, hogy Kinberg író-producernek is felemás (Az ellenállás vége mellett a két évvel ezelőtti Fantasztikus Négyesért is ő felelt), és ez lesz a rendezői debütálása. Egy több száz millió dolláros stúdiófilm. Persze láttunk már csodát, hogy egy több évig karizmatikus háttéremberként tevékenykedő egyén sikeresen vetette meg a lábát rendezőként, mint ahogy azt tette J.J. Abrams is, de ő azért pár sorozatepizódot legalább ledirigált a Lostból, mielőtt a Mission: Impossible III nevezetű bérmunkát elvállalhatta. Persze az is tény, hogy Kinberg eléggé benne van már hosszú évek óta az egészben, viszont ez még nem jelenti azt, hogy ért a színész és a történetvezetéshez, a vizuális effektek megfelelő alkalmazásához, és az X-Men-filmek sikeréhez nagyban hozzájárult Singer személye is.

Ugyanakkor van jó hír is, miszerint az Apokalipszis szereplőgárdája szinte teljes egészében visszatér. Ez azért is nagy szó, mivel Az elsők óta James McAvoy (Xavier professzor), Nicholas Hoult (Bestia), de különösen Jennifer Lawrence (Mystique) és Michael Fassbender (Magneto) ázsiója igencsak megnőtt és az Apokalipszissel lejárt a szerződésük, visszatérni pedig csak együtt voltak hajlandóak. Nem rég Fassbender már elejtette, hogy visszatér a mutáns szerepébe (ráadásul nem is egyszer), így sejteni lehetett, hogy a tárgyalások végső fázisában vannak, ami a gázsi mellett a szerep súlyát is érinthette, hiszen korábban kijelentették, hogy Xavierről és Magnetoról átkerül a fókusz a fiatalokra, úgy, mint Jean Grey (Sophie Turner), Küklopsz (Tye Sheridan), Ciklon (Alexandra Shipp) és Árnyék (Kodi Smit-McPhee), akik visszatérése most már szintén garantált. Akinek viszont egyelőre nem erősítették meg a szereplését, az pont az előző két epizód közönség kedvence, Higanyszál, Evan Peters megformálásában, de remélhetőleg ő is visszatér majd.

Azonban még érdekesebb, hogy a The Hollywood Reporter értesülései szerint Jessica Chastain tárgyalásokat folytat Lilandra, a Shi'ar birodalom császárnője szerepére, aki a Főnix ellen irányuló expedíciót vezeti. Nem rég egyébként Angelina Jolie-t is szóba hozták a szereppel. Akármelyikük is kapná a szerepet, mi csak nyernénk vele.

Ennek ellenére talán érthető, hogy Kinberg személye rengeteg szkepticizmusra ad okot, ahogy a legutóbbi X-Men mozi kritikai átlaga és bevételi adatai is, mostanra pedig már egy árva Hugh Jackmanük sincs, hogy legalább egy cameora bedobják (bár ki tudja?). Ugyanakkor itt a lehetőség, hogy a széria megújuljon, és ez egy új rendezővel, a már említett fókuszváltással simán ezt eredményezheti, ahogy az is, hogy a mutánsokkal igyekeznek elmenni egy merészebb irányba, nem csak Deadpool szókimondó stílusa okán, hanem a New Mutants Stephen Kinget idéző horror tónusa révén is. Mindenesetre kíváncsian várjuk és bízzunk a legjobbakban. A kitűzött premier: 2018. november 2.-a.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.