Hirdetés

Akár profit nélkül is maradhat a Rohammentő

|

A dicső Michael Bay-korszak vége?

Hirdetés

Jake Gyllenhaal és Yahya Abdul-Mateen II kalandja a mentőautóval már a tengerentúlon is megnézhető, ám egyelőre elmarad az a Michael Bay varázs, ami a rendező korábbi filmjeire volt jellemző. A Rohammentő ugyanis az USA-ban csupán a negyedik legtöbb bevételt (8 millió dollárral) produkálta az első hétvégéjén: a Sonic, a sündisznó 2, a Morbius, illetve Az elveszett városra is többen voltak kíváncsiak, mint a legújabb robbantósdira Baytől.

Hirdetés

Bár a világ többi részén derekasabban termelt a Rohammentő, amivel felkúszott 31.1 millió dollárra az összbevétel, a szakma szakértői mégis szkeptikusak azzal kapcsolatban, hogy a film végül képes lesz-e profitot termelni. A rohammentő állítólagos büdzséje 40 millió dollárra rúg, de erre még rápakolódnak a marketingköltségek is. Ez még annyira nem vészes kilátás, az már annál inkább, hogy a következő hetekben érkezik az igazi konkurencia: Dumbledore titkai, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya, Az északi vagy a Minden, mindenhol, mindenkor. Ezt még tetézi az, hogy a film 45 nap után már a Universal streamingplatformján, a Peacockon is elérhető lesz, ami még inkább a kivárás felé orientálhatja a potenciális nézőket.

Bevételek szempontjából Bay eddigi leggyengébb alkotása a 13 óra: Bengázi titkos katonái volt, mely 69.4 millió dollárt kapart össze az 50 millió dolláros büdzséje ellenében. Azonban, akik látták már az Epic Rap Battles of History azon epizódját, amiben Steven Spielberg és Alfred Hitchcock, no meg más ikonikus rendezők csapnak össze, jól tudják, hogy Bay neve sokáig a pénz szinonimája volt. Sikeres blockbusterek hosszú listája kötődik a rendezőhöz, ám úgy tűnik, hogy a régi hírnév önmagában már nem bír elég vonzerővel, a Rohammentő története pedig túlságosan is egyszerű ahhoz, hogy a mai blockbuster trendekre szakosodott nézőközönség érdeklődését felkeltse. Valahol azért ez mégis csak szomorú, hogy már látszólag Bombasztikus Bay felett is eljárt az a bizonyos idő. Persze egy következő filmmel még kiköszörülheti a csorbát.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.