Hirdetés

Az Álom doktor rendezője szívesen filmre vinné A Setét Tornyot

|

Mike Flanagan, a feltörekvő horrorzseni legutóbbi interjújában számolt be az álomprojektről.

Hirdetés

Mike Flanagan, a filmről filmre fejlődő és egyre magasabb minőségben dolgozó horrorrendező is részt vett a nemrégiben megrendezett Fantasia International Film Festival-on, ahol még interjúkat is adott. Az egyik ilyenben (amit egyébként a SyFy Wire készített) kifejtette, hogy melyik Stephen King-történetet adaptálná a legszívesebben, választása pedig a hányatott sorsú A Setét Torony-sorozatra esett.

Hirdetés

Az Álom doktor és a Gerald's Game után Flanagan a nyolcrészes regénysorozatot adaptálná Kingtől, aminek első kötete 1982-ben, az utolsó (?) pedig 2012-ben jelent meg, magyarul is. Az író-rendező maga is elismerte, hogy ez egy hatalmas vállalás lenne, hiszen rengeteg értő embernek is beletört már ilyen-olyan módon a bicskája. Bővebben így nyilatkozott:

"Erre azt válaszolnám, amit a legtöbb Stephen King rajongó is azonnal rávágna: A Setét Torony mindörökre az a történet lesz, amit bárcsak elmesélhetnék. Ez lenne a Szent Grál. Úgy értem, ez egy igazi kihívás lenne… Annyira sok tehetséges ember próbálta már hosszú idő alatt, teljes szívvel és lélekkel, vér és izzadság és könnyek közepette vászonra vinni."

Mindez csak egy kósza gondolat eddig, ne vegyünk semmit se készpénznek, de ábrándozni azért szabad. A Hill-ház szelleme, A Bly-udvarház szelleme és az éppen készülő Midnight Mass után Flanaganre A Setét Tornyot is rábíznánk hezitálás nélkül. Hátha rögvest jobb adaptáció lenne a 2017-es Idris Elba-filmnél. Ti mit gondoltok, örülnétek neki, ha Flanagan megpróbálkozna a nagyszabású könyvsorozat adaptációjával?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.