Hirdetés

Az elmúlt évek egyik legparább horrorfilmjét egy tinédzser hozta össze

|

Megtekintése tényleg csak erős idegzetűeknek ajánlott!

Hirdetés

Manapság egyre nehezebb igazán hatásos horrorfilmet készíteni, hiszen az emberek ingerküszöbét már nem feltétlenül a percenként semmiből ránk törő jumpscarekbe csomagolt rémségekkel, hanem sokkal inkább a jól felépített, lassan kibontakozó, nyomasztó hangulattal lehet megnyerni. Erre az A24 stúdió berkeiből utóbbi években kikerült A boszorkány, A Ghost Story, A világítótorony, de a tavaly napvilágot látó The Green Knight talán a legékesebb példák, - de idevehetjük a Bloomhouse alkotásait is -, hogy csak néhányat említsek. Aztán persze ott vannak a klasszikus értelemben vett found footage horrorok, melyek közül mind a mai napig talán a műfajt anno egyszemélyben megteremtő Ideglelés - The Blairwitch Project a legtökéletesebb szemléltetése annak, hogy az igazán jó horrorhoz nincs szükség semmi egyébre, csak egy kamerára, némi képzelőerőre, na meg egy kevéske ügyesen használt VFX-re.  

Hirdetés

A mindössze 16 esztendős, VFX-szel foglalkozó Kane Parsons, avagy művésznevén "Kane Pixels" január 7-én a YouTube-ra feltöltött mindösszesen kilenc perc hosszúságú "The Backrooms" című alkotása ugyanis alig tíz nap leforgása alatt szinte futótűzként terjedt el az interneten, ami így máris 5,8 milliós nézettséget tudhat magáénak. A kozmikus horror műfajába sorolható rövidfilmben egy éppen a munkáját végző operatőr kerül szorult helyzetbe, azonban ha az elhagyatottnak tűnő helyszín önmagában nem lenne elég ijesztő, a statikus zajok, valamint a csend idegölő magánya tesznek róla, hogy egy jó darabig biztosan ne szabaduljunk a "The Backrooms"-ban látottak hatása alól. Mindenesetre, ahogyan azt a bevezetőben is írtam, ha esetleg nem igazán bírjátok a horrort, akkor inkább tényleg ne tekintsétek meg Kane roppant ötletes és nem kevésbé ijesztő remekművét. Higgyétek el nekem, ebben az esetben mindenkinek, így lesz a legjobb. 

Nektek hogy tetszett? Hányszor sikítottatok fel?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.