Hirdetés

Az ír és a Bosszúállók: Végjáték is közös kategóriában száll versenybe az Oscarért

|

Ironikus módon Martin Scorsese alkotása éppen egy képregényfilmmel nézhet farkasszemet az idei díjszezonban.

Hirdetés

A Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia közzétette azon filmek listáját, amelyek harcba indulhatnak a legjobb vizuális effekteknek kijáró Oscarért a februárban megrendezésre kerülő díjátadón. A listán szereplő 20 film természetesen még nem a tényleges jelölteket mutatja, hiszen azt az Akadémia tagjai később szűkítik le szavazataikkal, majd január 13-án hivatalosan bejelentik az Oscar-gálán induló résztvevőket.

Hirdetés

Ahogyan azt évről-évre láthatjuk, a technológia fejlődésének hála idén is elképesztően látványos és a valóság határait feszegető effektek szemtanúi lehettünk a mozikban. Melléfogások persze most is voltak, ilyen például a december 19-én mozikba kerülő Macskák, amelynek trailere után sokaknak felállt a szőr a hátán. Első látásra furcsa is tehát, hogy felkerült a film az Oscar radarjára, noha valóban elismerendő a szakemberek munkája ezen digitális karakterek életre keltésében, az viszont más kérdés, hogy a koncepció az előzetes vélemények alapján eléggé félrement.

Hozzák a kötelező jelöléseket az olyan látványra kihegyezett filmek, mint a Star Wars: Skywalker kora, a Bosszúállók: Végjáték, a Pókember: Idegenben és a pazar korai értékelésekkel rendelkező 1917. Az idei év a színészek megfiatalításában sem fogta vissza magát és egészen elképesztő eredményeket produkáltak a digitális művészek. Ennek megfelelően felkerült a listára a Marvel Kapitány, amiben Samuel L. Jackson (és Clark Gregg) fiatalabb énje köszönt vissza szinte észrevehetetlenül, a Gemini Man, amiben Will Smith lett Will Smith farkasa és persze Az ír, amiben Robert De Niro ráncaiból faragtak le egy jó 40 évet.

Íme a legjobb vizuális effekt kategóriára esélyes filmek teljes listája:

-Ad Astra - Út a csillagokba
-Léghajósok (The Aeronauts)
-Aladdin
-Alita: A harc angyala (Alita: Battle Angel)
-Bosszúállók: Végjáték (Avengers: Endgame)
-Marvel Kapitány (Captain Marvel)
-Macskák (Cats)
-Dumbo
-Halálos iramban: Hobbs & Shaw (Fast and Furious Presents: Hobbs & Shaw)
-Az aszfalt királyai (Ford v Ferrari)
-Gemini Man
-Az ír (The Irishman)
-Jumanji: A következő szint (Jumanji: The Next Level)
-Az oroszlánkirály (The Lion King)
-Sötét zsaruk a Föld körül (Men in Black: International)
-Midway
-1917
-Pókember: Idegenben (Spider-Man: Far from Home)
-Star Wars: Skywalker kora (Star Wars: The Rise of Skywalker)
-Terminátor: Sötét végzet (Terminator: Dark Fate)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.