Hirdetés

Trailer elemzés: Deadpool 2

|

Kicsit közelebbről is megvizsgáltuk, hogy pontosan mit is láttunk a Deadpool 2 legújabb előzetesében.

Hirdetés

A tegnapi nap folyamán befutott az idei év egyik legjobban várt filmjének, a Deadpool 2-nek az első teljes hosszúságú előzetese, melyben végre akcióban mutatják meg nekünk a Josh Brolin alakította Kábelt, valamint a többi új, na meg persze a régi karakterek is feltűnnek néhány képkocka erejéig. De hogy pontosan kik (vagy mik) is voltak láthatóak a trailerben, azt a következőkben vizsgáljuk meg, picit közelebbről. 

Hirdetés

A nyitó képsorokban rögtön közelebbről is szemügyre vehetjük Kábelt és az ő techno-organikus szemét, valamint azt a poszt-apokaliptikus jövőt, ahonnan érkezett, miközben egy monológot hallhatunk a fájdalomról, ami simán elhangozhatna John Connor szájából is egy Terminátor filmben. 

A következő képkockákon ismét a titokzatos plüssmackóé a főszerep, amit már korábbi promóképeken is láthattunk, és amiről még mindig nem tudjuk, hogy pontosan mit is jelképezhet. A legtöbben arra tippelnek, hogy ez bizony Hope Summersre utal, a fiatal mutánsra, akinek  a kezében van az egész emberi faj jövője. A képregényekben Hope Summers volt az első mutáns, aki azután született, hogy Skarlát Boszorkány egy varázslattal 198-ra csökkentette a mutánsok számát az egész világon. Kábel megmentette az újszülött Hope-ot a mutánsellenes Megtisztítók nevű csoporttól, majd felnevelte, miközben különböző korszakokba utaztak téren és időn át. Vajon tényleg rá emlékezteti a mackó? És ha igen, akkor mi történhetett vele?

Ezután a jelenet után érkezik az előzetes egyik csúcspontja, amelyben Deadpool áttörve a negyedik falat megállítja az előzetest, majd egy mondatban egyszerre kritizálja Kábel félkész CGI karját és csinál poént Henry Cavill bajuszeltávolításából az Igazság Ligája során. Ezt követően elhangzik az a mondat Deadpool szájából, hogy "I'll do it myself!", amely utalás Josh Brolin idei másik gigászi szerepére, Thanosra a Bosszúállók: Végtelen háborúban. Zseniális!

A következő jelenetben egy különleges alakulatot láthatunk, akik nagy valószínűséggel a képregényből ismert MRD (Mutant Responde Division) filmbéli változata, a DMC (talán Department of Mutant Controll, magyarul Mutáns Ellenőrző Osztag?) lesznek, akikkel Kábelnek talán egy börtönből való szökés, vagy szöktetés során kell megküzdenie. A képregényekben az MRD nevű békefenntartó szervezetet az ENSZ parancsára hozta létre Bolivar Trask a mutáns fenyegetések leküzdésére.

A következő képsorokon végre akció közben is szemügyre vehetjük a film egyik új karakterét, a Zazie Beetz által alakított Dominót. Érdemes megfigyelni a jelenet jobb oldalán látható plakátot, melyen a "Purity, Humanity, Infinity" (magyarul "Tisztaság, Emberiség, Határtalanság"), szöveg olvasható. Ez utalás lehet a képregényekből ismert valamelyik mutánsellenes csoportra, például pont a Megtisztítókra, akiknek ugyebár Hope Summersszel kapcsolatban is jelentőségük lehet.

Az első rész egyik közkedvelt karaktere egyértelműen a Brianna Hildebrand által alakított Negaszonikus Tini Torpedó volt, aki szintén visszatér a folytatásban, ezúttal azonban már hajjal. 

Ebben a következő jelenetben Deadpool épp egy helikopter hátuljából készül kiugrani egy csapat zsoldossal az oldalán. De vajon kik lehetnek ők? Valószínűleg még nem az X-Force, bár lehet, hogy annak egy korai változatához lesz szerencsénk. Egyes vélemények szerint azonban ez a Six Pack nevű csapat - ezt a csapatot a képregényekben Kábel alapította, aminek Domino és Deadpool is tagja volt. Hogy mi lesz az igazság, májusban kiderül, annyi azonban biztossá vált, hogy a rejtélyes karakterek közül az egyiket az idáig ügyesen eltitkolt Terry Crews alakítja, aki a jelmeze alapján X Ügynököt alakíthatja, de sokan reménykednek benne, hogy Bishopot kelti majd életre (bár ez eléggé valószínűtlen). A másik két figurát pedig még ennél is nehezebb beazonosítani, de a Deadpool és Domino közti figura a Generation X-ből ismert Chamberre hajaz, aki sugárnyalábokat tud kilőni a mellkasából, míg a Deadpool és Terry Crews közti karaktert néhányan Shatterstarnak tippelik a sisakja alapján.

Egy pillanat erejéig feltűnik a Vademberek hajszájában hatalmasat alakító Julian Dennison is, aki a hozzá méltó módon mutatkozik be. A karakteréről még semmit nem tudni, de állítólag kiemelten fontos szerepe lesz a történetben. Emellett érdemes azt is megfigyelni, hogy ugyanazt a nyakörvet és sárga ruhát viseli, amit a börtönös jeleneteknél a rabokon látható. Lehet, hogy ő is egy mutáns? Mi van akkor, ha a készítők csavartak egyet Hope Summers karakterén, és ezúttal ez a nem éppen kedves fiú lesz az a mutáns, akin az emberiség sorsa múlik?

De nem ez volt az egyetlen jelenet, ami ködös volt számunkra. A következő néhány képsoron ugyanis azt láthatjuk, amint Kábel egy DMC felirattal ellátott páncélautóval (rabszállító?) kerül összetűzésbe, ám rögtön utána Deadpool is feltűnik a jelenetben, aki a rabokkal küzd. De ha Kábel azon van, hogy kiszabadítson onnan valakit vagy valakiket, akkor Deadpool miért ez ellen dolgozik? És ez a cselekmény miért a jelenben játszódik? Hiszen az tisztán kivehető, hogy nem a Kábel-féle disztópikus világban járunk, hanem valahol napjainkban, Vancouverben. Talán a mutánsokat elkezdték levadászni Deadpool jelenében is, vagy esetleg az időutazás miatt ez egy eddig még nem látott alternatív valóság?

Tovább bonyolítja a dolgokat, hogy a következő képeken Deadpool egy börtönben, vagy legalábbis egy ahhoz hasonlító épületben tartózkodik. Persze lehet, hogy önszántából ment be, hogy bentről szervezzen meg egy szöktetést, mi van ha őt is elfogták? Talán ez is egy alternatív jelen, és épp emiatt kell Kábelnek visszamennie az időbe? Túl sok a találgatás, tudjuk, mindenesetre mi már nagyon várjuk, hogy választ kapjunk ezekre a kérdésekre.

Számunkra ezek voltak a legjobb és legérdekesebb jelenetek. A Deadpool 2 május 17-én érkezik el a mozikba Ryan Reynolds, Josh Brolin, T.J. Miller, Morena Baccarin, Brianna Hildebrand, Zazie Bietz, Eddie Marsan és Julian Dennison főszereplésével, a filmet pedig az Atomszőkét is jegyző David Leitch jegyzi. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.