Hirdetés

Így kerülhetett bele két ikonikus filmes fegyver a Free Guy-ba

|

Egyszerűbben összehozták a Free Guy alkotói, mint gondolnánk.

Hirdetés

A tavalyi év egyik legnagyobb meglepetése lett a Ryan Reynolds főszereplésével elkészült Free Guy, hiszen az előzetesek alapján senki nem számított rá, hogy ebből egy szerethető, szórakoztató, de legfőképpen egy jó film kerekedik. Mégis ez történt, ami többek között annak is köszönhető, hogy rengeteg fergeteges utalást rejtettek el benne a készítők.

Hirdetés

Ezek közül is kiemelkedik kettő, amire aztán tényleg senki nem volt felkészülve: Amerika Kapitány pajzsa, valamint a Jedi lovagok fénykardja, melyeket a finálé nagy összecsapásában láthattunk. Erről beszélt nemrég a Varietynek adott interjújában Ryan Reynolds és a rendező Shawn Levy, akik elmagyarázták, hogyan kerülhetett bele a két easter egg a filmbe, a megoldás pedig nem is olyan bonyolult, mint amilyennek elsőre elképzelnénk:

Levelet írtunk a Disney-nek: "Kedves Disney, itt Shawn Levy és Ryan Reynolds, használhatnánk fénykardot, vagy Kapitány pajzsát, esetleg Hulk öklét a filmben?" És ők mindegyikre igent mondtak. Bár az is lehet, hogy azt mondták, válasszunk egyet vagy kettőt közülük, de mi úgy döntöttünk, hogy mindegyiket felhasználjuk.

Ezután Reynolds azt is elmondta, hogy végig pengeélen táncoltak a szerzői jogokkal kapcsolatban, viszont szerencséjükre a stúdiónak tetszett a végeredmény, és ami még fontosabb, hogy a film a pénztáraknál is jól szerepelt. A színész pedig ma már azt sajnálja a legjobban, hogy nem voltak még rámenősebbek, és nem használták fel Thor pörölyét is. 

A film rajongói egyébként megnyugodhatnak: a Disney olyannyira elégedett volt az alkotással, hogy nem sokkal a premier után zöld utat adtak a folytatásnak, jó lehet még kicsit odébb van az elkészítése. Reynolds és Levy ugyanis nem nagyon sietnek a folytatással, legalábbis addig, amíg nincs olyan történetük és forgatókönyvük, amit valóban el szeretnének mesélni. Mindenesetre a páros nagyon egymásra talált: több közös alkotásuk is érkezik majd a jövőben (és már érkezett is Az Adam-projekt képében), mint például a Deadpool 3. része.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.