Hirdetés

Megvan a Han Solo mozi zeneszerzője

|

John Powell lett a szerencsés befutó.

Hirdetés

Ugyan a bemutató még odébb van, továbbá nem tudjuk, hogy Phil Lord és Chris Miller váratlan távozása a rendezői székből mennyi változtatást von magával, de a helyükre csücsülő, Oscar-díjas Ron Howard vélhetően máris eloszlatta a kételyeket, miszerint az egyelőre cím nélküli Han Solo spin-off zenéjével bármi baj lenne. Bizonyosságot nyert ugyanis, hogy az Oscar-jelölt John Powell szerzi a film zenéjét.

Hirdetés

Powell szerződtetése pedig több szempontból is érdekes. Howard az elmúlt években jobbára Hans Zimmerrel dolgozott együtt (Frost/Nixon, A Da Vinci Kód, Angyalok és Démonok), és Powell is Zimmer köréből került ki, mára igazi veteránnak számít, jellegzetes hangzásvilággal, elsősorban az animációs filmek terén. Ezért is kicsit meglepő, hiszen a komponista többszörösen is lenyilatkozta már, hogy ez a zsáner kellő mértékű kreativitást és lehetőséget biztosít számára. Emellett hiába tette le a névjegyét az akcióműfajban, mint a Bourne-filmek, az Ál/Arc, vagy a Kéjjel-nappal, a filmes erőszakot a szerző igencsak elutasítja, ami közrejátszik abban, hogy tehetségét jobbára csak mesék alatt szokta kamatoztatni.

Habár a tavalyi Jason Bourne-hoz, David Buckleyval együtt elkövetett zenéje méretes csalódás volt - amiben Buckley személyén túl közrejátszhatott Powell feleségének a halála is - mindenképpen izgalmas hír a megválasztása és remélhetőleg legalább olyan nagyzenekari csinnadrattával rukkol elő, mint a főművének tartott két Így neveld a sárkányodat! mozi. Persze az kérdéses, hogy Powell mellett Howard, vagy inkább a producerek tették le a voksukat, esetleg együtt, de annyi bizonyos, hogy egy Star Wars-film élére nem állíthatnak akármilyen komponistát, ha már az illetőt nem John Williamsnek hívják. Mivel Lord és Miller állandó alkotótársa a Wes Anderson korai filmjeinek zenéit jegyző Mark Mothersbaugh jóformán továbbra is ismeretlennek számít  (ami persze idén A LEGO Ninjago: A filmmel és a Thor: Ragnarökkel megváltozhat)és mivel Howard eléggé ismeri a dörgést, nem kell félni olyan eshetőségtől, mint tavaly, hogy a folyamatos utóforgatások miatt a Zsivány Egyes eredeti komponistája, Alexandre Desplat a Valerian miatt távozott és a helyébe érkező Michael Giacchinonak 3 hete volt egy teljesen új score-t komponálnia. Utóbbi olyan lett amilyen (korrekt, de Star Wars zenének kevés), előbbinek viszont nem nagyon érte meg Luc Besson őrületére lecserélnie a messzi-messzi galaxist. 

Powell utoljára élőszereplős filmhez az orbitálisat bukó Pánnál látta el a zeneszerzői feladatokat, de hamarosan hallhatjuk újabb munkáját is, természetesen egy mese alatt: a Fox Ferdinánd című animációs filmjén azzal a Carlos Saldanha-val dolgozik együtt, akivel a Jégkorszak 2., 3. és 4, valamint a két Rio mozin is dolgozott. A Han Solo mozi 2018 május 25.-én kerül a mozikba a tervek szerint.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.