Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered 2004 filmjeit?

|

Még mindig meg akarod ölni Bill-t? Az első Fűrész óta nem mersz a mosdóba menni? Megfagy az ereidben a vér a Dementorok láttán?

Hirdetés

Amikor az ember nem csupán emlékeiben kezd keresgélni, hogy mi történt egy adott évben, milyen nagyobb események történtek akkor, hanem utánanéz, rendszerint rákeres a Google-ban, túlnyomórészt a tragédiák és a negatív esetek kerülnek a szemei elé. 2004 sem kivétel ez alól. A beszláni tragédia, a törökbálinti petárdaraktár-baleset, az Iván hurrikán, ellopták Edward Munch Sikoly c. festményét, George W. Bush-t megint megválasztották elnöknek, valamint itt Magyarországon sem volt fényesebb a helyzet a lemondások kapcsán. A halálozásokat tekintve pedig olyan emberek hagytak itt minket, mint Marlon Brando, Ronald Reagan, Christopher Reeve, Böszörményi Géza vagy éppen Elmer Bernstein.

Hirdetés

Hát csodálkozik még valaki ezek után, hogy inkább csak a filmekkel foglalkozunk?! Nem csupán emiatt, hanem amiatt is, mert 2004 igencsak bővelkedett kifogástalan és példaértékű mozikban - melyek között minden műfaj szerelmesei megtalálhatták a kedvencüket. Ebben évben fejeződött be a Kill Bill, de folytatódott a Harry Potter-sorozat Az azkabani fogollyal vagy éppen a Bourne-filmek a Csapdával. James Wan populárissá tette a kínzáspornót az első Fűrésszel, beindult Edgar Wright karrierje a Haláli hullák hajnalával, Scorsese az Aviátorral, Eastwood pedig a Millió dolláros bébivel kápráztatott el minket, és sajnos A bukásra manapság már csak a mémek miatt emlékeznek az emberek.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.