Hirdetés

KVÍZ: mennyire ismered a romantikus filmeket?

|

Pontosabban: mennyire ismered a nem éppen mindennapi romantikus filmeket...

Hirdetés

"Romantikus, szerelmes, nyálas filmek?! Én ilyeneket nem nézek, nem nekem valóak..."- majd ugyanez az ember a második százas zsebkendőt bontja fel a Kaliforniai álom, a Plasztik szerelem vagy éppen a Csillag születik közben. Annak ellenére, hogy az akció-, a horror-, a kaland- vagy bármelyik más műfaji besorolású filmeknek megvan a maguk stílusa és bája (ezzel a maga közönsége is elsősorban), sosem húznak ezzel vonalat a homokba, hogy milyen nézők tekinthetik meg és milyenek nem. Ehhez természetesen az olyan sztereotip megjegyzések is hozzátartoznak, miszerint a romantikus filmek a nőknek készülnek, az akciófilmek pedig a férfiaknak. Pontosan emiatt, erre reflektálva próbáltunk olyan romantikus filmekből kérdéseket szemezgetni legújabb kvízünkhöz, melyek ilyen-olyan okból kifolyólag, de feszegetik ezen sztereotip határokat.

Hirdetés

Persze ahogy megszokhattátok, egy-két dolgot érdemes leszögezni még a legelején, nehogy szó érje a ház elejét. Maga a műfajelmélet mind a mai napig kényes és nehézkes téma. A modern kori dömpinget tekintve, amikor olyan filmek jelennek meg egymás után, mint A világ legrosszabb embere, a Mogyoróvaj Sólyom, A John Malkovich-menet vagy éppen A homár, melyek gyakorlatilag behatárolhatatlanok egy adott műfajba, a romantikus filmek sem kivételek ez alól. Így abszolúte lehetséges, hogy olyan alkotásokból is válogattunk be kérdéseket, melyek sok embernél homlokráncolóak is lehetnek. De hát nem lehet csak a Bridget Jones-filmekből kérdezni, nem?

Számotokra melyik a legkevésbé sem romantikus romantikus film, amit bármennyiszer meg tudtok nézni?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.