Hirdetés

Marvel a TV-képernyőkön 2017-ben

|

A cikkben összefoglaljuk és kitárgyaljuk minden jövőre érkező tévésorozat helyzetét részletesen, természetesen a Marvel berkein belül.

Hirdetés

Az október 6 és 9 között megrendezett New York Comic-Con-on érkezett jó pár, a Marvel televíziós részlegét érintő hír és információ. Ami biztosra vehető, hogy 2017-ben nemcsak filmekkel, hanem sorozatokkal is el leszünk bőségesen látva, úgyhogy a cikkben most minden, jövőre érkező tévésorozat helyzetét fogjuk nektek részletesen összefoglalni és kitárgyalni. Lássuk is most őket, csatornájuk szerint kategorizálva!

Hirdetés

NETFLIX

Kézenfekvő választás a Marvel és Netflix kollaborációval kezdeni egy ilyen írást, hiszen a három, már bemutatásra került sorozatukkal sikerült igazán magasra tenniük a minőségi mércét. A streaming platformon a filmes univerzumtól eltérően sokkalta komolyabb és komorabb történeteket kaphatunk kézhez - ez a trend pedig jövőre is folytatódni fog.

Iron Fist (Premier: 2017. március 17.)

A negyedik, utolsó hős sorozata a mindenkit egy tető alá hozó Defenders előtt. Az első rövid kedvcsinálót már kézhez kaphattuk nyáron, most a Comic-Conon pedig debütált az első, hivatalos előzetes is. A rendezvényen résztvevőknek levetítettek néhány rövid jelenetet, amelyek alapján az erősen kung-fura építő harcok a Daredevil-ben látottakra is rápakolnak egy lapáttal mind Danny-t, mind Colleen-t érintve. Továbbá azt sem érdemes elfelejteni, hogy a négyesfogat közül Vasököl világában a legmeghatározóbb a mágia jelenléte, úgyhogy a Doctor Strange után ideális lesz az időzítés is.

The Defenders (2017)

A premier pontos időpontja még ismeretlen, tippre nyár végén/ősz elején érkezik Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage és Iron Fist közös sorozata, amit sokan a "Netflix-es Bosszúállók" névvel is illetnek. Szintén friss, Comic-Conos infó, hogy az ő ellenfelüket nem más, mint Sigourney Weaver (az Alien filmek Ripley-je) fogja életre kelteni, szóval a Marvel-nek sikerült ismét egy legendás színészt leszerződtetnie egy nem kis szerepre - bárki vagy bármi is legyen az. Akik még biztosan visszaköszönnek a sorozatban és hivatalos bejelentést kaptak a cikk írásakor: Claire Temple, Foggy Nelson, Stick, Malcolm Ducasse, Trish Walker és Misty Knight. Amit még mindenképp érdemes észben tartani, hogy megszokott tizenhárom részes formátum helyett ez a közös sorozat nyolc résszel fog majd operálni. A forgatás most, október második felében veszi kezdetét. 

The Punisher (2017)

Több fronton hasonló a helyzet, mint a Defenders esetében: Frank Castle önálló sorozatának a forgatásai is most októberben kezdődtek meg, valamint hivatalos premier időpont még egyelőre ehhez a sorozathoz sincs. Mi 2017 legvégére, november/december környékére tippeljük a Megtorló érkezését. Jon Bernthal mellett a Deborah Ann Woll alakította Karen karaktere is visszatér, ami nem is annyira meglepő, tekintve a két színész közötti megannyi közös jelenetet és kémiát a Daredevil második évadában. Karen-en kívül történt még három másik fontos casting bejelentés is:

- Ebon Moss-Bachrach fogja alakítani Micro-t, Frank NSA-s múltjával rendelkező informátorát, aki azon a bizonyos lemezen feltűnt már a Daredevil második évadának záró képsorai között,
- Amber Rose Revah egy új, eredeti karaktert játszik majd, a szofisztikált belbiztonsági ügynök Dinah Madani-t, aki Frank megszállottja,
- Ben Barnes pedig Billy Russo bőrébe fog bújni, aki Frank korábbi jó barátja a seregből, most pedig az Anvil elnevezésre hallgató hadászati cég vezetője (és nem mellesleg a képregényekben később ő lesz Frank egyik legmeghatározóbb ellenfele, Jigsaw).

És a többi Netflixes sorozattal mizu?

2015-ben és '16-ban évi két évaddal operált a Netflix a Marvel-es sorozatokat tekintve, ez az irányszám jövőre már háromra bővül. A fent említett sorozatokon és évadokon kívül már korábban bejelentették a Jessica Jones második, valamint a Daredevil harmadik évadát is, ám ők minden bizonnyal csak 2018-ban érkeznek. Hogy milyen sorrendben, nos, arról pedig egyelőre nem tudunk semmit sem.

A Luke Cage második évados bejelentéséről egyelőre nincs információ, ugyanez a helyzet az Iron Fist-tel is. Fura is lenne, hiszen utóbbiból még az első szezonra is majd' fél évet kell várnunk. Kérdés, hogy vajon ők kapnak-e külön-külön második évadokat, vagy összehozzák őket egy közös Heroes for Hire sorozatra? Mi személy szerint ezt a megoldást tartjuk szimpatikusnak, hiszen így felszabadulna egy hely egy potenciális új hősnek.

Érdekes jelenség egyébként a Marvel és a Netflix együttműködése olyan téren, hogy a dolgok jelenlegi állása szerint egy-egy évad között eltelhet akár két-három év is, például egy Daredevil második és harmadik évad között, vagy a Jessica Jones esetén, ahol az első évad 2015 novemberében, a második pedig leghamarabb 2018 elején érkezhet…

ABC

Térjünk is át a streaming szolgáltatókról a kábeles csatornákra, kezdve rögtön nyilvánvalóan az ABC-vel, ahol az egész tévés front kezdetét vette. 

Agents of S.H.I.E.L.D.: Ghost Rider (2016/17)

Jelenleg épp ezerrel pörög a S.H.I.E.L.D. negyedik évada, ami ugyebár valamikor jövő áprilisban/májusban ér majd véget. Kérdés, hogy vajon berendelnek-e egy ötödik évadot a sorozatból, vagy előfordulhat, hogy épp az utolsó szezon részeit nézzük? Sokan rebesgetik a különböző netes fórumokon egyébként, hogy szerintük ez az utolsó évada a sorozatnak, de erről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem érkezett. Egy biztos: a S.H.I.E.L.D. jövő nyárig még biztosan szórakoztat minket hétről hétre.

Érdekesség, hogy a New York-i Comic-Conon a frissen színvászonra lépő, Ghost Rider-t/Robbie-t alakító Gabriel Luna elejtett egy megjegyzést, miszerint már rebesgetnek egy önálló Szellemlovas sorozatot és leginkább rajtunk nézőkön múlik, hogy ez valóra válik-e. Értsd, tetszik-e nekünk, amit a színész hoz a karakterrel és nézik-e elegen miatta a sorozatot. Utóbbi elszólással kapcsolatban ugyebár az is érdekes kérdés, hogy vajon ez az önálló Ghost Rider széria az ABC-re érkezne, vagy a Netflix-re? Vagy esetleg a kettő összefog és egy koprodukció keretein belül szolgáltatnának nekünk egy Szellemlovas szériát? Óriási kérdőjelet képzeljetek mindkét előző mondatomhoz.

És a többi ABC-s sorozat?

Jelenleg bizony nincs másik. Szomorú emlékeztető az ABC kapcsán, hogy az Agent Carter harmadik évadát nem rendelte be a csatorna és elkaszálták a sorozatot. Ellenben épp a napokban röppentek fel olyan híresztelések, miszerint ha Hayley Atwell új sorozata, a Conviction befuccsol és rossz nézőszámokat/értékeléseket produkál, akkor a Netflix érdekelt lenne a sorozat felélesztésében egy harmadik évadot tekintve. Úgyhogy most lehet szurkolni a Conviction-nek, hogy bukjon be, juhú!

Volt ugye náluk tervben a Bobbi és Hunter párosra koncentráló Most Wanted sorozatunk, ami eljutott odáig, hogy az ABC berendelte a pilotot. Az első epizódot le is forgatták, viszont a stúdiónak nem nyerte el a tetszését, úgyhogy a teljes sorozatot végül nem rendelték be, Bobbi és Hunter pedig ment a levesbe. Ami egyébként nem is feltétlenül baj, erősen kétlem, hogy ez a sorozat hosszú életű lett volna, sosem értettem, milyen potenciált láttak benne a készítők. Jó kérdés, hogy a karakterek vajon valaha visszatérnek-e a S.H.I.E.L.D.-be a harmadik évados távozásuk után...

A Damage Control-ról pedig továbbra sincs semmi hír - elvileg készült egy pilot epizód, amit a legfrissebb infók szerint az aktuális, 2016/17-es szezonban adnak majd le... ha egyáltalán leadnak. Ezen a ponton egyébként szerintünk már teljesen felesleges lenne és gyanúsan nem is lesz a szitkomból semmi. Lassan egy éve gyakorlatilag nulla infó érkezett a takarítóbrigádról, akik a Bosszúállók után sepregetik fel a fél várost. Summa summárum, az ABC-n egyelőre úgy néz ki, hogy csak és kizárólag a S.H.I.E.L.D. ügynökei fog futni jövőre. Más kábeles csatornákkal viszont nem feltétlenül ez a helyzet...

FREEFORM

Cloak & Dagger (2017)

A leginkább előrehaladottabb státuszban Marvel Filmes Univerzumot tekintve az eddig említett sorozatokon túl a családi Freeform csatornára tervezett Cloak & Dagger széria tart jelenleg, 2017-es hivatalos bejelentéssel. A Damage Control-lal vagy a Most Wanted-del ellentétben itt a csatorna nemcsak egy pilot epizódot, hanem rögvest egy egész évadot is berendelt, készítők vagy színészek terén viszont egyelőre nem tudunk semmit. 

Célközönséget és stílust tekintve egyaránt a fiatal felnőtt (young adult, YA) korosztályt lőtték be, ezen túl viszont több infónk nincs a két elszökött tini kalandjait illetően, akiknek képességei a fény és sötétség különféle manipulálásában rejlenek: a hölgy, Tandy Bowen tőröket képes képezni fényből, míg párja, Tyrone Johnson pedig egy teleportáló.

FX

Legion

Végül, de nem utolsó sorban a nem Marvel Filmes Univerzumos, hanem a FOX-féle X-Men univerzumban játszódó Légió is jövőre, egész pontosan 2017 elején érkezik nyolc epizóddal. A történet Xavier fiára, David Haller-re összpontosít, aki első ránézésre egy mentálisan beteg, skizofrén férfi, ám valójában az egyik leghatalmasabb erejű mutáns, akinek a személyiségei különböző képességekkel vannak felruházva.

Nyáron már megkaptuk a sorozat első, borzasztóan beteg előzetesét, most a NYCC-n viszont egy színész bejelentésén kívül semmilyen új információ nem érkezett. Levetítették az első részt, amit elmondás alapján imádtak a közönségben, viszont további infónk nem áll rendelkezésre. Érdemes lenne rákapcsolniuk a marketinget tekintve, ugyanis hasonlóan egy Jessica Jones-hoz, a Legion is egy eléggé velős pszichológiai drámának tűnik elsőre, ami nem a legkönnyebben emészthető stílus. Érdekesség, és nekünk magyaroknak jó hír, hogy idehaza a FOX-on a világpremierrel egy időben már adni fogják szinkronosan is a sorozatot.

+1: HULU

The Runaways

Kissé kakukktojás az eddigi sorozatokhoz képest, viszont mindenképp érdemes szót ejtenünk a Netflix-hez hasonló, másik streaming platformra, a Hulu-ra érkező Runaways szériáról. A Gossip Girl készítőit (Josh Schwartz és Stephanie Savage) bízta meg a csatorna a sorozattal, egész pontosan egyelőre egy pilot epizód leforgatásával, valamint egy egész évadot átölelő forgatókönyv elkészítésével.

A történet hat tinédzserre fókuszál, akik egy nap rájönnek, hogy szüleik egy világszintű bűnszövetkezet tagjai és különböző mágián, illetve fejlett technológián alapuló képességgel rendelkeznek. A szörnyű felismerést követően a fiatalok megszöknek szüleik elől, akik persze hajtóvadászatot indítanak a tinik után. A menekülés során azonban kiderül, hogy a fiatalok bizony szintén hasonló képességekkel és eszközökkel vannak felruházva... Hivatalos premier információkat tekintve nyilván itt sem tudunk még semmit, de a legtöbben ennek a sorozatnak az érkezését is 2017 második felére tippelik.

ÖSSZEFOGLALÓ

A cikk végére érve pedig lássuk azokat a sorozatokat, amik tehát jövőre biztosan érkeznek a kedvenc TV- vagy stream szolgáltatóinkhoz:

- Iron Fist, Defenders és The Punisher, mind-mind ugyebár a Netflixen,
- az Agents of S.H.I.E.L.D. 4. évadának második fele, továbbra is az ABC-n,
- a young adult Cloak & Dagger a Freeform-on, valamikor 2017-ben,
- valamint a Légió az FX-en és a hazai FOX csatornán valamikor 2017 elején

Minden más viszont egyelőre csupán pletyka vagy elszólás. Vagy épp mindkettő. Ilyen például a New Warriors/Squirrel Girl sitcom, amit legutóbb hallottunk ilyen téren és számomra az egyik legnagyobb hülyeség, amit jelenleg tévére vihetnek a Marvel világából. Hasonló a helyzet azzal a titkos projekttel, ami John Ridley (író, 12 év rabszolgaság) nevéhez köthető és már lassan egy éve nincs róla semmi infó, az úriember egyszer elszólta magát, azóta viszont síri csend. Gyanúsan a temetőbe jutott a projekt, bármi is lehetett az. Éppúgy, mint az a Captain Britain sorozat, amiről végül kiderítették, hogy bizony inkább kamu a projekt, mintsem valóságos. Épp úgy, mint az álmaink egy potenciális Holdlovag Netflix-sorozatot tekintve. One can dream.

Írta: Marvel Magyarország (GD) 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.