Hirdetés

Az Alien 5-nek végleg vége, érkezhet a District 9 folytatása?

|

Neill Blomkamp beszélt az Alien 5 haláláról és a District 9 esetleges folytatásáról.

Hirdetés

Nem sokáig búslakodott Neill Blomkamp. A rendező régóta el szerette volna készíteni az Alien 5-öt, mely lezárta volna Ripley történetét, és több visszatérő karakter is benne lett volna, ám jött Ridley Scott, akinek feltett szándéka volt folytatni a Prometheust. El is készíthette a májusban debütált Alien: Covenant című alkotást, míg a Blomkamp-féle Alien filmet lényegében elkaszálták

Hirdetés

Nemrég azonban a dél-afrikai származású rendező megalapította saját kis produkciós cégét, az Oats Studiost, ahol az általuk gyártott rövidfilmekkel az lesz a céljuk, hogy felkeltse a stúdiók érdeklődését, és egyik-másik alkotásból egy egész estés darab készülhessen el. Ennek apropóján pár nappal ezelőtt meg is interjúvolták a rendezőt, és neki is szegezték a kérdést: visszatér-e valamilyen formában a régebbi filmjeihez (District 9, Elysium, Chappie)?

Valószínűleg nem. Az Oats Studios lényege, hogy a magunk urai lehessünk, és azt csináljunk, amit csak szeretnénk. Ami a District 9-et illeti, tervezek még egy filmet, ami ebben a világban játszódik. Jó lenne újra a WETA-val dolgozni, ahogy maga a projekt is nagyon király lenne, ha megvalósulna, de bármi, aminek már van előzménye, az nem igazán illik bele abba, amit mi most ezzel az új céggel csinálni szeretnénk.

Természetesen az Alien 5-ről is kérdezték a rendezőt, aki újfent elmondta, hogy áll a film:

Szerintem teljesen halott az ügy. Ennél a pontnál ezt már magabiztosan ki merem jelenteni. Szomorú vagyok, mert nagyon sok időt töltöttem az előkészületekkel, és szerintem elég jó film lehetett volna. De politikai értelemben sajnos biztosan nem lesz belőle semmi.

És hogy mit értett a 'politikai értelemben' alatt? Blomkamp ezt is kifejtette:

Ridley Scott gyermekkoromban egy ikon volt számomra.  A tehetsége és az általa rendezett film állított be abba az irányba, ami miatt én is a filmes világban kötöttem ki. Nem akartam tiszteletlen lenni, és összetaposni az általa alkotott világot. Ha mások lettek volna a körülmények, és nem kerülök túl közel valamihez, ami számára rendkívül fontos, talán teljesen máshogy alakultak volna a dolgok. A lehetőségekhez képest azért igyekeztem tisztelettel hozzányúlni az alapokhoz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.