Hirdetés

Neill Blomkamp szerint Ridley Scott nem engedte, hogy Alien-filmet rendezzen

|

A District 9, az Elysium és a Chappie író-rendezője egy interjúban beszélt a lehetséges kizárásról.

Hirdetés

Mostanság megint felkapták Neill Blomkamp koncepciós rajzait az Alien 5 kapcsán, de reménykedni semmi értelme: ez az Alien-film nem fog elkészülni. Valamilyen szinten pontosan emiatt is, Blomkamp visszatért a gyökereihez, vagyis a District 10-en dolgozik, a 2009-es film folytatásán. A minap viszont egy a The Guardiannek adott interjújában arról mesélt, hogy talán Ridley Scott miatt nem készülhetett el az ő Alien-mozija. Az ok (a rendező elmondása szerint) pedig egy elsőre fura, másodjára viszont valamilyen szinten érthető döntésből eredeztethető: a Chappie-ből.

Hirdetés

Blomkamp ebben az interjúban azt állítja, hogy talán amiatt került ki ebből a projektből, mert Ridley Scott megnézte a Chappie című filmjét, és ebből azt szűrte le, hogy a dél-afrikai származású rendező nem képes Alien-filmet készíteni. Ha a 2015-ös évet nézzük, akkor valahogy így festhet a dolog állása: február környékén bejelentik, hogy Blomkamp fogja forgatni az Alien 5-öt; márciusban debütál a mozikban a Chappie; októberre pedig "kirúgják" és hivatalossá teszik, hogy ez az Alien-film nem fog elkészülni. Blomkamp így nyilatkozott ezzel kapcsolatban:

"Lehetséges, hogy Ridley Scott megnézte a Chappie-t, és utána úgy volt vele, hogy ez a csávó nem rendezhet Alien-filmet, szóval haladjunk, lépjünk tovább (nevet)."

Hogy ez tényleg így történt-e vagy sem, nem tudjuk - és gyaníthatóan nem is fogjuk megtudni az igazat, amíg egyik ember mutogat a másikra. Viszont elnézve a Prometheust és az Alien: Covenantot, egyes rajongók szerint talán jobb lenne, ha Scott se rendezne több Alien-filmet. Ti mit szóltok ehhez; lehet a nyilatkozatnak valóságalapja?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.