Hirdetés

Tömeges bojkott várható az idei Oscaron?

|

Miután az Akadémia kivágja nyolc díj átadását az élő műsorból, az érintettek belengették potenciális távolmaradásukat.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy mostanában tényleg nem telhet el úgy év, hogy ne a botrányról szóljon az Oscar. Arról beszámoltunk a múltkoriban, hogy idén három házigazdája lesz az eseménynek, illetve arról is, hogy például Seth Rogen szerint a nézők érdektelensége teljesen rendben van. Ettől még az Akadémia foggal-körömmel kapaszkodik a nézettségi adatokba, és próbálja visszanyerni régi renoméját, ha nem is minőségben, de legalább a nézők számában.

Hirdetés

Ennek érdekében egy új kategóriát is bevezettek néhány éve, ami a mainstream/blockbuster filmek előtt nyitotta volna meg a kaput, a bizonyos kiemelkedő teljesítményű közönségfilm Oscar-díjjal, melyben a rajongók Twitteren szavazhatnak a kedvenc filmjeikre, melyeket a legjobbnak tartottak az elmúlt év felhozatalából. Így idén olyan alkotások is labdába rúghatnak, mint a Pókember: Nincs hazaút vagy a Nincs idő meghalni, azonban ez a húzás sem nyerte el mindenki tetszését.

A legújabb döntés pedig végképp kiverte a biztosítékot egyeseknél, ugyanis kiderült, hogy az Akadémia nyolc díjátadást fog kihagyni az idei élő közvetítésből: a legjobb rövid dokumentumfilm, a legjobb vágás, a legjobb smink, legjobb jelmeztervezés, legjobb animációs rövidfilm, legjobb rövidfilm, a legjobb hang, illetve a legjobb eredeti filmzene díjazottjai maradtak hoppon, csak azért, hogy a műsor beleférjen a 3 órás időintervallumba.

Ezt számos érintett sérelmezte, és belengették, hogy teljes egészében távol maradhatnak a gálától. A Variety szerint Hollywood zenei szakszervezetei felkérték Hans Zimmert és Johnny Greenwoodot a távolmaradásukra, más szervezetek pedig a nagyobb kategóriák rendezőit és színészeit keresték meg hasonló felkéréssel, a szolidaritás jegyében.

Az Akadémia ezt követően persze magyarázkodásba kezdett, és nem győzték kihangsúlyozni, hogy a nyolc felsorolt kategória még mindig részese lesz a gálának - csupán az élő közvetítésből maradnak ki. Ez tipikusan annak a középiskolai házibulinak tűnik, ahova mindenkit meghívnak, de egyeseket megkérnek, hogy lehetőleg a sarokban töltsék ki az éjszakát. Az érthetetlen, hogy az Akadémia hogyhogy nem látja át ennek a tiszteletlen húzásnak a súlyát.

Ti mit tennétek, ha hivatalosak lennétek az Oscar-gálára? Elmennétek, vagy inkább bojkottálnátok az Akadémia bohózatba illő eseményét?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.