Hirdetés

Tovább csúszik az élőszereplős Akira-remake

|

A film rendezője, Taika Waititi nyilatkozott a remake forgatásáról.

Hirdetés

Taika Waititi manapság az egyik legfurcsább, de egyben leginkább magával ragadó stílussal bíró filmrendező, aki nem fél újat mutatni, valamint tabukat döntögetni. Neki köszönhetjük 2017 egyik legnagyobb meglepetését, a Thor: Ragnarököt, a coming-of-age mozik kisebb üdvöskéjét, a Vademberek hajszáját, de ne felejtsük el azt a filmet sem, amivel berobbant a köztudatba: a vámpírkomédiát, vagyis a Hétköznapi vámpírokat. Legújabb alkotása, a Hitlert és a szélsőjobboldalt kifigurázó Jojo Rabbit jövő januárban kerül a hazai mozikba, de addig is Waititi nyilatkozott nehezebb sorsú projektje, az Akira kapcsán.

Hirdetés

Az Akira egy 1988-ban megjelent animációs cyberpunk film, amely annak ellenére, hogy a hazai közönségnél nagyrészt süket fülekre talál, felettébb nagy népszerűségnek örvend. A mozinak az egyik legnagyobb rajongója kétségkívül Waititi, aki kapva kapott az alkalmon, hogy maga rendezhesse meg az élőszereplős remake-et. Viszont nem egészen biztos még a forgatás ideje, hiszen hónapról hónapra, évről évre csak tolódik - legutóbb például a Thor-franchise következő felvonása miatt. Ezzel kapcsolatban nyilatkozott a rendező:

"Pechünkre az Akira időzítése nem valami jó, hiszen mivel minden időnket a szkript tökéletesítésére fordítottuk, egyre későbbre kellett halasztanunk a forgatás kezdetét. Viszont annyira eltoltuk, hogy már csak pár hét választotta volna el ezt a mozit az új Thor film menetrendjétől. Szóval tovább és tovább halasztottuk. (…) És mivel már elköteleztem magam a Marvel mellett, az Akirát kell későbbre tennem, így még egy pár éven belül biztos nem lesz kész."

A legújabb, sorban negyedik Thor film, a Love and Thunder 2021 őszén kerül a mozikba világszerte (már amennyiben minden a tervek szerint alakul), és emiatt határozatlan időre eltolták az Akira megjelenési dátumát. Viszont az mindenképpen pártolandó, hogy Waititiék több időt szánnak a forgatókönyv tökéletesítésre, mint az általában lenni szokott, így inkább halasszák el, mintsem hogy összecsapva jelenjen meg.

Ti melyik mozit néznétek meg előbb?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.