Hirdetés

Wonder Woman lenyomta Batmant és Supermant

|

Persze csak Box Office szinten és azt is csak Amerikában. Egyelőre.

Hirdetés

Érezhetően némi frissességet hozott Wonder Woman nem csupán a DC Filmes Univerzumába, hanem a műfaj számára is, hiszen még a konkurens Marvel is díjazta a női szuperhősfilm sikerességét. Ez a siker már az első hétvégén látszódott, a pozitív kritikák mellé pedig jó szájhagyomány is társult, ami így hosszútávon is kifizetődött a Warner szuperhősfilmjének.

Hirdetés

Olyannyira, hogy a tengerentúlon az eddigi legsikeresebb DCEU film (azért Christopher Nolan filmjei egyelőre messze vannak), ami azért sem kis szó, mivel a tavalyi Batman Superman ellen 180 milliós nyitányával szemben Patty Jenkins filmje "csak" 100 millióval nyitott, azonban a pozitív visszhang és újdonsága most hazájában is hőssé avatta. Ugyanis Batman és Superman 330,3 millió dolláros kakaskodására most vert rá 200 ezret (330,5 millió), és még hol van a vége? A Suicide Squad (325,1 millió) is le lett már tudva, az Acélembert (291 millió) pedig már régen maga mögött tudhatja.

Nemzetközi viszonylatban viszont fordított a helyzet: ott egyelőre még sereghajtó a maga 663,6 milliójával, de ez sem lesz így sokáig, hiszen az Acélember 668 milliója már csak egy karnyújtásnyira van. Azonban Harley Quinnék összelopkodott 745 milliója, valamint a két szuperhőstitán 873 milliója már esélytelennek tűnik, főleg utóbbi. 

Viszont kollégáival ellentétben a lényegesen csekélyebb 149 millió dolláros gyártási költségre számítva ez jóval nagyobb hasznot jelent, arról nem is beszélve, hogy ilyen siker után a folytatás iránt is felsrófolja az érdeklődést, ami akár az 1 milliárdot is becélozhatja majd, feltéve ha az is ilyen jól sikerül majd és a Warner levonja a konzekvenciákat addigra, hogy mitől is térülnek meg hosszú távon a befektetései. Mindenesetre annyi már bizonyos, hogy Wonder Woman következő kalandját ismét Patty Jenkins vezényli majd le.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.