Hirdetés

Horror lesz az X-Men: New Mutants

|

Mintha Stephen King találkozna John Hughes-al a rendező szerint.

Hirdetés

Hamarosan kezdetét veszi az új X-Men xpin-off, a New Mutants forgatása, Josh Boone (Csillagainkban a hiba) dirigálása alatt, amely - ahogy a címe is mutatja - fiatal, eddig még nem látott mutánsokat helyez a középpontba, amely ezzel együtt új tónust is jelent a szérián belül. Habár eddig inkább young adult jelleggel ruházták fel a filmet (már csak a szereplők miatt is), ezt most a rendező lényegében cáfolta.

Hirdetés

Boone az Entertainment Weeklynek adott interjút, ebben erősítette meg azt a november óta terjengő pletykát, hogy a film a horrorba fog áthajlani.

Egy teljes értékű horrorfilmet készítünk az X-Men univerzumon belül. Nincsenek jelmezek, se szupergonoszok. Megpróbálunk valami teljesen mást készíteni.

Úgy fest, hogy a Fox folytatja azt a kéretlenül brutális tónust, amit már a Deadpoolban és a Loganben is megütött, habár a New Mutants a jelenlegi állás szerint PG-13 kategóriában fog futni. Igaz, a maga módján már az X-Men: Apokalipszis is helyenként karcolta a felsőbb korhatárt. Ezzel egyre valószínűbbé válik, hogy a Démonmedve-sztorit fogják adaptálni, amit ez a hír most megerősíteni látszik. Emellett belsős források azt is megerősítették, hogy a film a mutánsok tinédzser éveire fókuszál, amikor még új az erejük és legalább annyira veszélyesek a környezetükre, mint önmagukra.

Ezt a titkot akaratuk ellenére tartják magukban, és 5 új mutánsnak meg kell küzdenie a hatalmuk veszélyeivel, valamint a múlt bűneivel. Elsősorban nem a világot, hanem önmagukat próbálják megmenteni.

Az embernek kéretlenül is eszébe jutnak az olyan klasszikus, műfajba vágó Stephen King klasszikusok, mint a Tűzgyújtó, vagy a Carrie. Utóbbi lényegében simán megfeleltethető egy mutáns történetnek és Boone szerint - aki gyerekkori jóbarátjával, a producer Knate Lee-vel (Jackass: Rossz nagyapó) írta a forgatókönyvet - ez nem véletlen, és mintha a horror mesterének művei találkoznának a John Hughes (Reszkessetek, betörők!) féle bájjal.

A Fox azt akarja, hogy a különböző X-Men spin-offok annyira különbözzenek, amennyire csak lehet. Egy rajongó sem kívánhat ennél többet. Már nem vagyok 12 éves, aki levelet írt Stephen Kingnek és mindennél jobban szerette a Marvel képregényeket, de megpróbálom megőrizni magamban azt a gyereket. Mert ez a kölyök akadályozza meg, hogy hollywoodi ribanccá váljak. Visszatekintve: Vajon szerinte ez király lenne? Büszke lenne rám? Teljesítettem a gyerekkori álmunkat? Szóval igen, elmondható, hogy izgatott vagyok.

Akárcsak mi, hiszen ahogy nemrég megerősítést nyert a Trónok harca Arya Starkja, valamint a Széttörve és A boszorkány feltörekvő sztárjával, Anya Taylor-Joy-al, azonban James McAvoy Xavier professzora a korábbiakkal ellentétben mégsem fog feltűnni. Viszont a most szép kritikákat bezsebelő 13 Reasons Why és a Teen Wolf szereplője, Henry Zaga játszhatja majd Ágyúgolyót. A New Mutants 2018 április 13-án érkezik a mozikba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.