Hirdetés

10 mozis film, ami érdekelhet februárban

|

Összegyűjtöttük a februári premiereket, amik között akad Marvel-film, Aronofsky-dráma és bekokózott medve is.

Hirdetés

Vészesen közeleg az Oscar-gála (március 13.), ami azt jelenti, hogy sorjáznak a fesztiválfilmek a mozikban. Bár egy részük már kapott bemutatót itthon is, a Tár és A bálna csak ebben a hónapban kerülnek nagyvászonra. Képregényfilmes fronton is történnek események februárban, ugyanis A Hangya és a Darázs: Kvantumániával kezdetét veszi az MCU ötödik fázisa.

Ezenkívül érkezik többek között egy új Shyamalan-film, a Kopogás a kunyhóban, Soderbergh pedig búcsút int Magic Mike-nak (Magic Mike utolsó tánca). Összeszedtük a legérdekesebb premiereket.

Hirdetés

Február 2. Kopogás a kunyhóban

Egy kislány (Kristen Cui) elmegy kirándulni a szüleivel (Jonathan Groff, Ben Aldrige), és egy eldugott erdei kunyhóban szállnak meg. A nyugalmukat azonban megzavarja egy különös társaság (Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird, Abby Quinn), akik betörnek hozzájuk, és azt követelik tőlük, hogy hozzanak meg egy nagyon fontos döntést, amin a világ sorsa múlhat. M. Night Shyamalan ezúttal sem árul el sokat legújabb thrilleréről, ami filmográfiáját tekintve jelenthet jót és rosszat egyaránt. Bízzunk benne, hogy most az előbbi fog elsülni.

Február 2. Asterix és Obelix: A középső birodalom

Asterix (Guillaume Canet) és Obelix (Gilles Lellouche) visszatérnek! Időszámításunk előtt 50-ben járunk, amikor a kínai császárnét rabul ejti egy áruló herceg. Főhőseinknek jut a nemes feladat, hogy kiszabadítsák az uralkodót, de hosszú az út a távoli birodalomig, melynek során szembe kell nézniük a trónért küzdő Julius Caesarral (Vincent Cassel) is. A rendezői székben Canet ül, a további szerepekben pedig feltűnik többek között Marion Cotillard és Zlatan Ibrahimovic (utóbbira azért különösen kíváncsiak leszünk).

Február 2. The Women King - A harcos

A 19. századi Dahomey királyságot egy nőkből álló, különleges képzésnek alávetett katonai osztag védelmezi. Az egység élén Nanisca tábornok (Viola Davis) áll, akinek talán az eddigi legnehezebb küldetésén kell átsegíteni a csapatát: hamarosan partot érnek a portugál megszállók, akik rabszolgákért és kincsekért jöttek. Ekkor még ő sem sejti, hogy nem csupán az országa, de az egész kontinens sorsa rajtuk múlik…

Február 9. Magic Mike utolsó tánca

Magic Mike (Channing Tatum) egy ideje már nem táncol, maga mögött hagyta szenvedélyét. Egy londoni milliomos (Salma Hayek) azonban felkéri, hogy a színházában ismét bizonyítson. Mike végül elfogadja az ajánlatot, és Londonba utazik, hogy előadja legnagyobb showműsorát. Az új közegbe nehezen illeszkedik be, de lassacskán sikerül csapatot verbuválnia és koreográfiát összeraknia. A probléma abból adódik, hogy a dúsgazdag nő terve valójában valami egészen más. A Kimi után Soderbergh visszatér korábbi trilógiájához, melynek utolsó darabját (a másodikat Gregory Jacobs vezényelte le) ismét ő rendezi.

Február 9. A bálna

Charlie (Brendan Fraser) elhagyja a családját férfi szeretője miatt. Lelkiismeret-furdalás gyötri, ezért magába fordul, kórosan elhízik és depressziós lesz. A lánya (Sadie Sink) csalódott benne, barátja is csak egy van, Liz (Hong Chau), aki segíteni próbál rajta. Egy nap Charlie elhatározza, hogy ismét nyitni fog gyermeke felé, hogy helyrehozza kapcsolatukat. Az allegorikus anyám! után Darren Aronofsky egy személyesebb történetet mesél el Fraser főszereplésével (és visszatérésével), aki nagy eséllyel indul az Oscar-díjért.

Február 9. Titanic 25. évforduló

Több, mint tíz évig kellett várni arra, hogy James Cameron-filmet láthassunk moziban, erre 2022-ben azontúl, hogy újra bemutatták az Avatar első részét, megérkezett a folytatás, A víz útja, ami hasonlóan elsöprő anyagi sikert hozott. Ha mindez még nem lenne elég, vessünk egy pillantást a februári mozifelhozatalra, ugyanis 25. évfordulója alkalmából ismét mozikba kerül a rendező romantikus és kultikus katasztrófafilmje, a Titanic!

Február 16. A Hangya és a Darázs: Kvantumánia

A Hangya (Paul Rudd) és a Darázs (Evangeline Lilly) kalandja nyitja meg az MCU ötödik fázisát, amiben remélhetőleg végre többet is megtudhatunk a rejtélyes kvantumvilágokról és multiverzumokról. Erre utaló jel, hogy feltűnik a Loki-sorozatban már megjelent Kang (Jonathan Majors), aki szemlátomást a háttérből mozgatja a szálakat.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Február 16. Tár

Lydia Tár (Cate Blanchett) egy sikeres karmester és zeneszerző, akinek a tekintélye megkérdőjelezhetetlen. A múltjából azonban előkerülnek olyan meghatározó események, melyek arra adnak okot, hogy korábban visszaért a hatalmával. Todd Field (Apró titkok, A hálószobában) hatszoros Oscar-jelölt karakterdrámája a hatalom természetét és hatását vizsgálja, ami nem hátrál meg olyan témák bemutatásától sem, mint például az eltörlés kultúrája vagy a mű és a művész közötti különbségtétel.

Február 16. Az almafa virága

Magyar-vietnámi romantikus filmmel érkezik Szűcs Dóra (Patthelyzet), ami egy vietnámi lányról (Nari Nguyen) szól, aki Magyarországra utazik, hogy kiderítse, mi történt annak idején a nagymamájával, amiről az asszony a mai napig nem hajlandó beszélni. Eközben találkozik egy fiúval (Koltai-Nagy Balázs), aki rögtön szerelmes lesz belé. Ezzel párhuzamosan pedig szemmel követhetünk egy 70-es években kibontakozó szerelmi kapcsolatot egy vietnámi lány és egy magyar srác között, akiket egyedül a rendszer választhat szét. A két történet idővel összeér, és úgy értelmezhető teljes egészként Az almafa virága.  

Február 23. Kokainmedve

Az igaz történetet feldolgozó Kokainmedvének beszédes a címe: egy lezuhant repülő drogszállítmányát megdézsmálja egy mackó. A következmények viszont már javarészt eltérnek a valóságtól. Az állat megvadul, és a kokain hatása alatt rendőröket, turistákat és tinédzsereket támad meg. A főszerepben (a bepörgött maci mellett) a nemrégiben elhunyt Ray Liottát láthatjuk viszont, a rendező pedig nem más, mint Elizabeth Banks, aki eddig olyan filmeket készített, mint például a Tökéletes hang 2 és a 2019-es Charlie angyalai. Érdekes összeállítás, reméljük, hogy a végeredménnyel is elégedettek leszünk.

Ti melyik februári mozipremiert várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.