Hirdetés

12 mozis film, ami érdekelhet októberben

|

Érkezik a Fűrész X., a Magyarázat mindenre és a Megfojtott virágok a hazai mozikba. És még sokan mások.

Hirdetés

John Kramer ámokfutása, Reisz Gábor társadalmi korképe, valamint Scorsese indiántörténete mellett láthatjuk többek között David Gordon Green Ördögűző-folytatását, A hívőt, visszatér Johnny Depp XV. Lajosként a Jeanne du Barryben, érkezik egy újabb A három testőr feldolgozás, de érdemes Luc Besson DogManjének és a bizarr alapszituációból építkező Cicaverzumnak is esélyt adni.

Egyre gyűlnek tehát a fesztiválfilmek, nekünk pedig csak annyi van hátra, hogy végigolvassuk ezt a rövid összeállítást, kiválasztjuk a számunkra érdekesnek tűnő premiert, majd beüljünk egy jóleső mozizásra! Mint mindig, úgy most is a bemutatók teljes listáját a premiernaptárunkban találjátok

Hirdetés

Október 5. Fűrész X.

Az első és második rész között játszódó Fűrész X.-ben John Kramer, a.k.a. Kirakós van a fókuszban, aki Mexikóba utazik annak reményében, hogy gyógyulásra leljen. A rejtélyes, kísérleti fázisban levő műtéti beavatkozásról azonban kiderül, hogy átverés, ezért Kramer elhatározza, hogy ismét felcsap sorozatgyilkosnak, és bosszút áll újdonsült ellenségein. A főszerepben a már 81 esztendős Tobin Bell brillírozik, a filmet Kevin Greutert (Fűrész VI, Fűrész 3D) rendezte. Ha a kritikánkat elolvassátok, akkor lehet róla képetek, hogy érdemes-e adni egy esélyt a filmnek. 

Október 5. Magyarázat mindenre

Reisz Gábor (VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan, Rossz versek) harmadik nagyjátékfilmje a velencei siker után nem sokkal a nagyközönség számára is bemutatásra kerül! A Magyarázat mindenre egy érettségiző srác (Adonyi-Walsh Gáspár) szemüvegén keresztül hívja fel kicsiny hazánk társadalmának politikai széttagoltságára a figyelmet (a "sors" iróniája, hogy a film egy forint állami támogatást nem kapott), ami egyszerre tartogat megmosolyogtató és kiábrándító momentumokat. Meglepő módon Reisz előző két, mindössze másfél órás filmjével ellentétben a Magyarázat mindenre játékideje a két és fél órát súrolja, ami egy csendes dráma esetében merész hossznak tűnhet. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy ez nem ok nélkül van így.

Október 12. Az ördögűző: A hívő

David Gordon Green a Halloween-franchise újraélesztése után egy másik klasszikushoz nyúl: ez nem más, mint Az ördögűző, melyet a korábbi híresztelések ellenére nem rebootol, hanem folytat. A hívőben újból kiszemel a démon egy kislányt magának, akinek az édesapja az eredeti film főhőséhez, Chris MacNeilhez fordul segítségért. Visszatér tehát Ellen Burstyn, de bemutatkozik többek között Leslie Odom Jr. (Hamilton, Egy éj Miamiban) és Ann Dowd (Örökség, A szolgálólány meséje) is a napjainkban játszódó horrorban. 

Október 12. Jeanne du Barry - A szerető

Bár a Jeanne du Barry elsősorban Johnny Depp nagy visszatérése miatt vált ismertté a filmrajongók körében, érdemes azért azzal is tisztában lenni, hogy a film XV. Lajos szeretőjéről (Maiwenn) szól, aki titokban tartva kurtizáni hátterét, a király szeretője lesz. A filmben Maiwenn nem csak az egyik főszerepet alakítja, de a rendezésért is ő felel. Cannes-ban vegyes fogadtatásban részesült a Jeanne du Barry, de Depp alakítását a legtöbb helyen dicsérték.

Október 12. Dzsungelhajsza

Pierre Morel (Elrabolva) akció-vígjátékában egy veterán zsoldos (John Cena - Peacemaker, The Suicide Squad) elkísér egy újságírót (Alison Brie - Ígéretes fiatal nő, GLOW) Dél-Amerikába, ahol lehetősége nyílik interjút készíteni egy hírhedt diktátorral (Juan Pablo Raba - Six). Az elején minden flottul megy, de az interjút végül megzavarja egy felkelő csoport, ezért a két főszereplőnek menekülnie kell. 

Október 12. Mancs őrjárat: A szuperfilm

Egy meteorit zuhan Kalandvárosra, aminek következtében rendkívüli képességekre tesznek szert a Mancsőrjárat kutyái. Eközben a gonosz polgármester összefog egy tudóssal, hogy megkaparintsák a csapat szuperképességeit, ezzel veszélybe sodorva a kutyákat és az egész várost egyaránt. Az animációs film eredeti szinkronhangjait többek között Kristen Bell, Iain Armitage, James Marsden, Chris Rock, Mckenna Grace, Taraji P. Henson, Jimmy Kimmel és Dax Shepard adják.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Október 19. Megfojtott virágok

Egy méltatlanul elfeledett történethez nyúlt ezúttal Martin Scorsese, aki Danny Grann bestsellerét adaptálva mutatja be az 1920-as évek azon időszakát, amikor az olajból meggazdagodott oszázs indiánokat az odaköltöző fehér telepesek vagyonszerzés céljából meggyilkoltak. A közel három és félórás eposz ezt a kérdést járja körbe a dráma, a krimi, a thriller, és a western műfajelemeinek vegyítésével. A színészgárda hasonlóan impozáns: a főszerepben Leonardo DiCapriót láthatjuk, emellett feltűnik Robert De Niro, Lily Gladstone, Jesse Plemons és Brendan Fraser is.

Október 19. DogMan

Luc Besson az utóbbi időben a zaklatási botránya miatt nem sok filmet készített, de idén előrukkolt egy újabb alkotással. A DogMan egy szociálisan zárkózott fiúról szól, aki az emberek helyett a kutyákkal találja meg a közös hangot. A törvényeket rendkívül sajátos módon értelmezi, adott esetben erőszakkal is fellép a gyengék elnyomása ellen, de előfordul az is, hogy a maffiával is szembeszáll. Besson karakterdrámájának főszerepét Caleb Landry Jones kapta, akit a közönség olyan filmekben láthatott eddig, mint a Funch, a Három óriásplakát Ebbing határában és a Barry Seal: A beszállító. 

Október 19. Cicaverzum

Reisz Gábor szerzői filmje mellett egy másik magyar cím is felbukkan az e havi mozikínálatban: a Cicaverzum, Szeleczki Rozália rendezésében. A történet röviden arról szól, hogy Fáni (Törőcsik Franciska) beleszeret egy macskába (akinek a hangja Patkós Márton). Ennél többet szerintem nem szabad tudni a filmről, mindenesetre a koncepció alapján két dolog történhet: jobb esetben kapunk egy szellemes vígjátékot, rosszabb esetben pedig egy cringe-összeállítást. Szurkolunk az előbbinek!

Október 26. Trollok: Együtt a banda

Folytatódik a Trollok története az Együtt a bandával, melyben Pipacs és Ágas már hivatalosan is egy párt alkotnak, ám volt egy titok Ágas múltjában, amiről Pipacs nem tudott. Ez felkavarja az állóvizet, a főhőseink pedig mindent megtesznek annak érdekében, hogy ez a múltbeli probléma megoldódjon. A rendezői székben Walt Dohrn (Trollok, Trollok a világ körül) és Tim Heitz (Madagaszkár 2-3, Trollok) ülnek, valamint a szinkronok sorát Anna Kendrick, Zooey Deschanel, Justin Timberlake, James Corden, Amy Schumer, RuPaul és Christopher Mintz-Plasse erősítik.

Október 26. A három testőr: D'Artagnan

Franciaországban már bemutatták a kultikus Dumas-regény újabb feldolgozásának első részét (jön majd később a Miladyt központba helyező etap is), de végre itthon is premierre tűzik a D'Artagnant, mely - címéből sejthetően - elsősorban a csapat negyedik tagjára fókuszál. Megismerhetjük, hogy miként találkozik össze Athossal, Porthossal és Aramissal, de ezenkívül bepillantást nyerünk Richelieu bíboros ármánykodásaiba is, akinek célja a hatalom meggyengítése és annak átvétele. Martin Bourboulon rendezésében olyan színészek alakítják ikonikus hőseinket, mint például Eva Green, Vincent Cassell, Vicky Krieps és Louis Garrel.

Október 26. Mellékszereplők

Végül, de nem utolsósorban ismét egy magyar filmről tennék említést, mely Sopsits Árpád személyes hangvételű történetén keresztül ábrázolja három család életének összefonódását. A rendezőt elhunyt fotóművész barátja, Teleki Balázs fényképei ihlették és inspirálták. Sopsits szereplőként is megjelenik a filmben, valamint a főbb (mellék)szereplők között láthatjuk Farkas Franciskát, Jászberényi Gábort, Telek Babitát, Telek Zoltán Tibort, Dömök Edinát és Vokó Lilit.

Ti melyik premiert várjátok a legjobban?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.