Hirdetés

5 dolog, amit látni szeretnénk a Loki sorozatban

|

Loki meglógott a Tesseracttal és nem sántikál semmi jóban. Hogy mit tesz ez után? Azt nem tudjuk, de mondjuk, hogy mit szeretnénk látni!

Hirdetés

Még csak június van, de idén már a harmadik Marvel sorozat elé nézünk, amit rajongóként hihetetlenül jó érzés leírni úgy, ha az ember visszagondol a tavalyi aszályos évre. A legújabb sztori ráadásul nem egy szuperhős, hanem mindenki kedvenc csínytevő istene, Loki köré épül, akitől (nagy szerencsére) nem tudunk szabadulni, akárhányszor is éri utol a végzet a vásznon. Az első epizód június 9-én érkezik, vagyis rendhagyó módon szerdánként fognak megjelenni az aktuális részek. Tartalmilag még nem is sejtjük, hogy hová futhat ki a cselekmény, de az alapfelállás nagyjából ez lesz: annak a Lokinak a története folytatódik, aki a Végjátékban meglépett a Tesseracttal. Loki ezután téren és időn át utazva okoz galibát mindenhol, ahová csak beteszi a lábát, míg el nem kapja őt a TVA, hogy szembesítsék vétségeivel. A folytatás már az írókon múlik, de mi azért összeszedtünk 5 olyan dolgot, amit szívesen látnánk a sorozatban.

Hirdetés

Csínytevésből jeles

Olyan gyakran emlegetjük Lokit a csínytevés isteneként, és mégis olyan keveset láttuk őt az MFU-ban valóban cserfeskedni. Igen, sokakat csőbe húzott már a varázstrükkjeivel, de a filmekben látott Loki már jócskán túlesett a ló túloldalára és nem ártatlan tréfák, hanem valódi rosszmájú, gyakran gyilkos szándékú "csínyek" váltak a védjegyévé. A sorozatban sokkal inkább azt szeretnénk látni, hogy saját maga és mások szórakoztatására szúr ki áldozataival és felhagy a tömegeket leigázó hajlamaival. Ezen utóbbinak a megvalósulása mondjuk elég érdekes lesz, hiszen ez a Loki nem esett még át mindazon a jellemfejlődésen, amin a második és harmadik Thor filmben látott Loki már igen.

Akkor a Vissza a jövőbe egy rakás ostobaság?

A Bosszúállók: Végjáték lefektette, hogy lehetséges az időutazás az MFU-ban, és azt is igyekeztek minél logikusabban megmagyarázni, hogy mégis hogyan és milyen feltételek mellett. Nagyon úgy fest, hogy a Tesseract birtokában Loki is képes lesz az időutazásra. Ennek apropóján reméljük, hogy tovább fejtegetik a Marvel univerzumos idősíkok működését, amelyekkel párhuzamosan akár a multiverzum kérdése is felmerülhet. A sorozatban kiemelt fontosságú lesz a TVA (Time Variance Authority), vagyis az a szervezet, ami az idővel kapcsolatos rendellenességeket vizsgálja ki. Általuk minden bizonnyal mélyebb betekintést nyerhetünk az idősíkok és a multiverzum működésébe. Ezen a ponton az sem kizárt, hogy ezt a két fogalmat egymás szinonimájaként értelmezi majd a Marvel.

Mobius M. Mobius háttérsztorija

A Loki sorozat eddigi legnagyobb meglepetése az, hogy Owen Wilson is csatlakozott a stábhoz, így újabb ismerősen csengő névvel bővült az MFU egyre nívósabb névsora. Az előzetesek remek dinamikát vetítenek elő közte és Tom Hiddleston asgardi istene között, így nem igazán bánnánk, ha lenne alkalmunk alaposan megismerni a karakterét. Mr. Mobius "Moby" M. Mobius a TVA egyik középvezetője, feladata pedig jelen esetben a Loki körüli anomáliák kivizsgálása. Amikor azt mondom, hogy jó lenne Mobius háttérsztoriját is megismerni, akkor valójában az egész TVA-re is gondolhatok akár, hiszen a szervezet és annak dolgozói igencsak közel állnak egymáshoz. Többet erről inkább egyelőre nem írnék, hiszen egyrészt nem akarok spoilerezni, másrészt benne van a pakliban, hogy kicsit más lesz az összkép, mint a képregényekben. Legyen elég annyi, hogy potenciálisan egy újabb nagyon érdekes és az eddigiektől merőben eltérő szegletét ismerhetjük meg a Marvel univerzumnak, amelynek kulcsa Mobius lehet.

Thor is beugorhatna

Igen, ez Loki saját sorozata és semmi szükség arra, hogy a nagytesó ellopja előle a rivaldafényt. Ugyanakkor pont Loki tette ugyanezt az eddigi Thor filmekben, így a mennydörgés urának is kijárna egy kis revans. Arra gyakorlatilag semmi esély (sem szükség) sincs, hogy az MFU jelen szálán tevékenykedő Thor köszönjön be a sorozatban, hiszen neki a Love and Thunderben jön majd el az ideje, de egy múltbéli változatnak azért tudnánk örülni. Egy cameo szerepnél többre így sem érdemes számítani, de pontosan ennyi a kívánságunk. Nyilvánvalóan Chris Hemsworth jelenlétére szomjazunk elsősorban, de már az is nagy meglepetés lenne, ha Loki és Thor gyerekkori, netán tinédzserkori formája köszönne vissza a képernyőről.

Loki az Őrület Multiverzumában

A Marvel bejelentett projektjeit elnézve szépen körvonalazódik, hogy a 4. fázis egy grandiózus multiverzumos sztori felé veszi az irányt. Ennek tetőpontjai jelen állás szerint a Pókember 3 és a Doktor Strange 2 lehetnek, de nem idegen a stúdiótól, hogy jó előre elvesse egy-egy nagyobb esemény magvait. A WandaVízióban mindenhol multiverzumos utalásokat próbáltunk keresni, aminek az lett a vége, hogy a készítők jól eljátszottak velünk és a feje tetejére állították a várakozásainkat. Sebaj, a sorozat legvégére azért kaptunk egy kis kárpótlást, ami minden jel szerint már a Doktor Strange az Őrület Multiverzumában eseményeit volt hivatott felvezetni. Valami hasonló felvezetésfélét remélünk a Lokitól is, hiszen hallottunk már arról pletykákat, hogy ennek a szériának is lesz köze a jövőre érkező Strange folytatáshoz. A Thor: Ragnarök után meg aztán különösen megnéznénk egy újabb Strange - Loki találkát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.