Hirdetés

6 mozis film, ami érdekelhet májusban

|

Összegyűjtöttük a májusi mozis premiereket. Jó szemezgetést!

Hirdetés

Közeledik a nyár, a premierek száma ebben az időszakban kicsit megcsappan, ám ez korántsem jelenti azt, hogy el kell kerülni a filmszínházakat. Sőt! Bár csupán hat film várat magára, lesz köztük multiverzumokat átszelő Marvel-kaland, Top Gun-folytatás, Nicolas Cage-(ön)imádat és Robert Eggers-féle viking-bosszútörténet. Öveket becsatolni, íme, a májusi mozikínálat! 

Hirdetés

Május 5. Doctor Strange az őrület multiverzumában

Folytatódik a Marvel univerzumépítése, és mindez nagy valószínűséggel a Doctor Strange legújabb kalandjában lesz igazán tetten érhető. Bár decemberben már láthattuk nagyvásznon is, hogy mi történik akkor, ha valaki megnyitja a multiverzumok közötti átjárót, ezúttal még mélyebbre ásunk a párhuzamos valóságok világában Strange elhibázott varázsigéjének köszönhetően. A történet kisebb-nagyobb fordulatait szigorúan titokban tartják az alkotók (a rendezővel, Sam Raimivel az élen) a megjelenésig, úgyhogy egyelőre csak teóriákat tudunk gyártani. Azt viszont már senki sem rejti véka alá, hogy Doctor Strange több verziójával is megismerkedhetünk a film során. A WandaVízió után ismét feltűnik a varázslásban tapasztalt Wanda Maximoff (Elizabeth Olsen), de főhősünk régebbi harcostársai és ellenfelei is visszatérnek többek között Wong (Benedict Wong) és Mordo (Chiwetel Ejiofor) személyében, valamint bemutatkoznak új arcok (Xochitl Gomez - America Chavez) is. 

Május 12. Tűzgyújtó

Jason Blum neve mára összeforrt a horrorfilmek zsánerével, akinek a stúdiójának, a Blumhouse égisze alatt ezúttal egy Stephen King-adaptáció fog májusban debütálni a mozikban. Ez nem más, mint a Tűzgyújtó, amiben Charlie (Ryan Kiera Armstrong), egy pirokinetikus képességekkel felruházott kislány próbál menekülni az őt megkaparintani akaró szövetségi ügynökség elől. Armstrong mellett látni fogjuk Zack Efront és Sydney Lemmont, akik a lány szüleit alakítják. 1984-ben már készült Tűzgyújtó-film Drew Barrymore főszereplésével és Mark L. Lester rendezésében, és a friss adaptáció kapcsán az is érdekes, hogy a zenéjét többek között az a John Carpenter szerzi, aki eredetileg rendezte volna az első Tűzgyújtót.

Május 12. A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya

Ha Nicolas Cage feltűnik a láthatáron, érdemes szemmel követni, hogy mire készül. Nem mindig (sőt, az utóbbi időben egyre ritkábban) választ értékelhető filmet, de a tavalyi év egyik legegyedibb thrillere, a Pig mindenképp a minőségi Cage-mozik közé sorolható. Ehhez hasonlóan izgalmasnak ígérkezik idei dobása, A gigantikus tehetség elviselhetetlen súlya is, amiben a színész saját magát fogja alakítani. Igen, egy játékfilmről van szó Nicolas Cage személyéről, Nicolas Cage főszereplésével. A történet másik főszereplője Javi (Pedro Pascal), aki Cage lelkes rajongóját formálja meg. Lehetetlen 2022-ben egy Nicolas Cage-filmre előítéletektől mentesen beülni, de a koncepció alapján mindenképp érdemes egy esélyt adni neki.

Május 12. Katinka

Hosszú Katinka alighanem minden idők egyik legkiemelkedőbb magyar sportolója, aki háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnoki győzelemmel büszkélkedhet. Éppen ezért nem is meglepő, hogy dokumentumfilm készül a karrierjéről, amiben két éven keresztül kísérte egy filmes stáb a sportolót a megmérettetéseire és a hétköznapjaiban. A forgatókönyvírói és a kreatív produceri feladatokat az a Köbli Norbert látja el, aki korábban A vizsga, A berni követ és az Örök tél szkriptjén is dolgozott. 

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Május 19. Az Északi

Kőkemény viking-bosszútörténettel tér vissza Robert Eggers A boszorkány és A világítótorony után a mozikba, aki mestere a nyomasztó atmoszféra megteremtésének. Az Északi egy fiatal viking hercegről szól, aki apja halálát akarja mindenáron megbosszulni. Ismerve a rendező ábrázolásmódját, semmit nem fog a film vizualitásában véka alá rejteni, úgyhogy érdemes egy sztárokkal megpakolt (Alexander Skarsgård, Nicole Kidman, Claes Bang, Anya Taylor-Joy, Ethan Hawke, Björk, Willem Dafoe), vérgőzös viking-eposzra készülni, ami talán ez év egyik legmaradandóbb moziélménye is lehet!

Május 26. Top Gun: Maverick

Ha már moziélmény, akkor megkerülhetetlen premier a lassan évek óta tologatott Top Gun-folytatás, a Maverick, amiben 36 év után újból vadászgépbe pattanhatunk Tom Cruise-zal és Val Kilmerrel. A rendezői székben ezúttal már nem Tony Scott, hanem Joseph Kosiniski ül, aki korábban már a Feledés című filmben dolgozott együtt Cruise-zal. Történet terén talán nem akkora az elvárás az új Top Gun-film esetében, mint az előbb említett sci-finél, hiszen az 1986-os klasszikusra sem elsősorban narratívája miatt emlékszünk, viszont látványban jó lenne valami forradalmi újítást látni, ami hosszú évekre beírja magát a filmtörténelembe, az eddigi előzetesek alapján pedig jó esély van erre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.