Hirdetés

Ifjú Bosszúállók a Marvel Filmes Univerzumban

|

Egy csapatnyi fiatal titán készül a legendás hősök nyomdokaiba lépni. Ideje megismerni őket!

Hirdetés

Jó tízévnyi hősködés után a Bosszúállók csapata egészen máshogyan fog festeni, amikor a szuperhősök brigádja újra összeáll egy globális fenyegetés megfékezése érdekében. Olyan meghatározó tagok estek ki, mint Amerika Kapitány, aki visszatért a múltba, hogy folytassa félbe maradt életét, vagy éppen Vasember és Fekete Özvegy, akik meghozták a végső áldozatot a Thanos ellen vívott hadjárat sikere érdekében. A talpon maradt eredeti tagok útja sokfelé vezethet, de már tapintható egy új generáció születése. Jó ideig nem mennek sehova a nagybetűs Bosszúállók sem, hiszen a csapat új tagjai már kellően belopták magukat a közönség szívébe. Gondolok itt elsősorban Skarlát Boszorkányra, Pókemberre, Doktor Strangere, na meg a nyugdíjas házaspárra, Buckyra és Samre. Ők azonban csak a jéghegy csúcsa, hiszen az apró jeleken túl már konkrét bejelentések is egyre inkább arra utalnak, hogy hamarosan az Ifjú Bosszúállók csapata is életre kelhet a képregényekből.

Hirdetés

Ez a fiatal hősökből álló gárda még a füzetek terén is zöldfülűnek számít, hiszen 2005-ben mutatkoztak be, akkor még csak egy rakás nagyravágyó, de amatőr igazságosztóként, akik szerettek volna felérni a Föld legnagyobb hőseihez. Tapasztalatlanságuk és problémás múltjuk miatt nehezen fogadták el őket, de hamar bebizonyították, hogy igenis érettek az emberiség védelmére. Iron Lad vezetésével (aki később az időutazó gonosztevő, Kanggé válik) a csapat az Ifjú Bosszúállók titulussal kezdte meg a hősködést. Ez a név hamarosan egy szélesebb közönség számára is ismertebbé válhat, így összeszedtük azokat a karaktereket, akik a Marvel Filmes Univerzumban alkothatják a csapatot.

Kate Bishop (Sólyomszem)

A Bosszúállók: Végjáték nyitójelenetében Clint Barton épp a lányát, Lilát tanítja íjászatra, mielőtt az a bizonyos csettintés el nem veszi tőle a családját. Annak ellenére, hogy ő sem bánik rosszul az ikonikus fegyverrel és logikus lenne, hogy apja nyomdokaiba lépjen, valójában egy teljesen másik személy, Kate Bishop "orozza el" végül a Sólyomszem titulust és válik az Ifjú Bosszúállók tagjává. A karakter bemutatkozása pedig már meg is történt, hiszen megérkezett a Disney+ Hawkeye sorozata, amelyben Hailee Steinfeld alakítja az ambiciózus íjászhölgyet Jeremy Renner oldalán. A széria a népszerű 2012-es Sólyomszem képregényfolyamot veszi alapul, amelyben Clint Barton szárnyai alá veszi Kate Bishopot, hogy magához hasonló halálpontos íjászt faragjon a lányból. Már az előzetesekből leszűrhettük, hogy Kate nagy rajongója Sólyomszemnek és már azelőtt próbál a nyomdokaiba lépni, hogy egyáltalán találkozna példaképével. Azt nem tudjuk és nem is szeretnénk megjósolni, hogy miként alakul a Hawkeye cselekménye, de abban szinte teljesen biztosak vagyunk, hogy a széria vége után fogjuk még jó párszor íjjal a kezében látni Hailee Steinfeldet.

Cassie Lang (Stature)

Cassie Lang már 2015 óta az MFU szerves része, de az igazi nagy dobbantás még csak most jöhet el a karakter számára. Elsőként a rémcuki Abby Ryder Fortson megformálásában találkozhattunk Scott Lang lányával az első Hangya filmben, amiben fiatal kora ellenére simán vitte a showt a veteránok elől, amikor képernyőn volt. A Bosszúállók: Végtelen háborút követően aztán jött egy öt éves ugrás és immáron Emma Fuhrmannt köszönthettük a szerepben, igaz csak rövid ideig. Olyannyira, hogy még véletlenül se próbáljuk keresni a színésznőt a Quantumania alcímet viselő harmadik Hangya filmben, ugyanis megerősítésre került, hogy Kathryn Newton veszi át Cassie Lang szerepét. Ami ennél is fontosabb, hogy ezzel együtt Cassie szuperhős alteregója, Stature is végre színre léphet, ha rá tudja tenni a kezét néhány Pym részecskére. A képregényekben Stature apja halála után áll be az Ifjú Bosszúállók közé, de azért reméljük, hogy a filmes adaptációban kevesebb motiváció is elég lesz számára, hiszen nem szívesen mondanánk le egyelőre Paul Ruddról.

Elijah Bradley (Patriot)

Elijah Bradley egyike az Ifjú Bosszúállók alapító tagjainak. Már azelőtt csatlakozik Iron Lad mellé, hogy egyáltalán szuperképességekre tenne szert, ami csak azután következik be, hogy vértranszplantációt kap a nagyapjától, Isaiah Bradleytől, a kísérleti szuperkatonától. Az idén mindkét karakter bemutatkozott az MFU-ban a Sólyom és a Tél Katonája sorozat folyamán, amikor Sam Wilson személyesen kereste fel Isaiaht információ reményében. Jó eséllyel az ifjabb Bradleyt a későbbiekben is az az Elijah Richardson fogja megformálni, aki tette ugyanezt a sorozatban és az sem lenne meglepő, ha a karaktere a képregényekhez hasonló módon tenne szert emberfeletti erejére. A Patriot nevet viselve már csupán egy pajzs hiányzik a kezéből, ami akár Amerika Kapitány legelső pajzsa is lehet, ami az MFU-ban jelenleg a Smithsonian múzeumban van kiállítva. Ott, ahol a nagyapja előtt is tisztelegnek.

Tommy és Billy (Wiccan és Speed)

Thomas Shepherd és William Kaplan Skarlát Boszorkány és Vízió ikrei, akik csatlakoznak az Ifjú Bosszúállók soraihoz. A varázsérzékeny Billy, más néven Wiccan kezdetektől fogva a csapat részét képezi, később pedig Tommy, azaz Speed is csatlakozik hozzájuk, akit maga Vízió szervez be (erről kicsit később). A képregényekben csak ekkor, a két karakter első találkozásánál fedezik fel a testvéri szálat és kerülnek szinte rögtön nagyon közel egymáshoz. A WandaVízió egy kicsit másképpen látott neki a karakterek bemutatásának és a teóriagyárosok elképzeléseivel ellentétben nem lépett életbe a Mephisto szál, így egyelőre nem öltöttek valódi testet Wanda ikrei. A sorozat utolsó stáblistás jelenete azonban már ennek a mikéntjét is előrevetítette, amikor Skarlát Boszorkány bőszen lapozgatta a Darkholdot, a Marvel univerzum sötét erőinek könyvét. Érdemes lesz odafigyelni a Doktor Strange az Őrület Multiverzumábanra, mert könnyen lehet, hogy abba a filmben fog visszatérni ez a két ifjú bosszúálló.

America Chavez (Ms. America)

Ha pedig már Doktor Strangenél tartunk, azért sem mehetünk el a misztikus művészetek mesterének következő filmje mellett, mert Xochitl Gomez megformálásában America Chavez is feltűnik a történetben. "Miss Amerika" nem véletlenül kapott helyet éppen ebben a filmben, hiszen képes lyukat ütni a valóság szövetébe, ezt pedig nem veszi jó néven a multiverzum. A képregényekben America Chavez akkor csatlakozik az Ifjú Bosszúállókhoz, amikor a reinkarnálódott Loki próbálja rávenni őt, hogy ölje meg Wiccant. Ebben az esetben valószínűsíthető, hogy a filmekben kissé eltér majd a karakter eredete a füzetektől, de összességében elmondható, hogy egy újabb bivalyerős szuperhőssel bővülhet hamarosan a Marvel család, aki emellett a diverzitást is tovább erősítheti.

Kölyök Loki

Miután a Void végez vele, a csínytevés istene még a halál eszén is túljár és gyerek testben éled újjá. Kihasználva az új kezdet adta lehetőségeket, Loki hősnek áll és csatlakozik az Ifjú Bosszúállókhoz. Az MFU-ban nem egészen ezzel az eredettörténettel ugyan, de már bemutatkozott a kölyök Loki, akit Jack Veal keltett életre a Loki sorozatban. Túl sok minden nem derült ki a karakter ezen változatáról a széria során, egyedül azt a rémisztő részletet ismerjük a karakter múltjából, hogy megölte Thort, ami miatt végül a TVA eltávolította őt saját idővonaláról. Az ő története egyelőre parlagon maradt, de az már biztos, hogy lesz folytatása a sorozatnak, így merjük remélni, hogy a kölyök Lokit sem utoljára láttuk. Hogy segíteni vagy hátráltatni fogja-e az Ifjú Bosszúállókat, azt nála sosem tudni.

Nathaniel Richards / Harley Keener (Iron Lad)

Iron Lad az Ifjú Bosszúállók csapatának alapítója, ő az, aki először összehívja a tagokat. A képregényekben meglehetősen bonyolult a karakter eredete, ugyanis Nathaniel Richards egészen a 31. századból utazik vissza a múltba, hogy elejét vegye saját sorsának, méghozzá annak, hogy a gonosztevő Kang, a Hódító váljon belőle. Aki sorozatos fronton is követi a Filmes Univerzumot annak már van sejtése arról, hogy miként jöhet képbe a fiatal, de briliáns Nathaniel színre lépése. Ebben az esetben az egyedüli kérdés az marad, hogy ki alakíthatja majd az időutazó ifjú bosszúállót? Ez az eshetőség persze csak akkor áll, ha képregényhűen adaptálják a karakter történetét a vászonra. Ellenkező esetben az is lehet, hogy Iron Lad már a 2013-as Vasember 3 óta ott volt az orrunk előtt. Egy picit az elméletgyártás mezejére lépve nem mehetünk el Harley Keener (Ty Simpkins) karaktere mellett, akit a harmadik Vasember film már felépített Tony Stark lehetséges utódjaként. Mindezek ellenére sokáig nem láttunk valós esélyt arra, hogy a Marvel valaha is kezdeni fog bármit ezzel a karakterrel, de aztán jött a Végjáték és Harley gyakorlatilag a semmiből bukkant elő Tony Stark temetése során. Lehet, hogy kár ebbe ennél többet belegondolni, de nem zárható ki a lehetősége annak, hogy Harley Keener legyen Iron Lad megfelelője az MFU-ban.

Kamala Khan (Ms. Marvel)

Kamala Khan személyében egy újabb Ifjú Bosszúálló tudhat magáénak egy Disney+ sorozatot. Az Iman Vellani által megformált fiatal szuperhőst valamikor 2022 folyamán ismerhetik meg közelebbről a rajongók. Kate Bishopshoz hasonlóan Kamala is egy Bosszúállót idolizál és azt hiszem "Ms. Marvel" alteregójából nem nehéz kitalálni, hogy Marvel Kapitányról van szó. Képességeit tekintve azonban egy teljesen más típusú hősnőről beszélhetünk, aki alakváltozásra, drasztikus megnyúlásra és méretváltoztatásra képes. A képregényekben Ms. Marvel jobbára a Champions ugyancsak fiatal csapatát erősíti, de vélhetőleg a filmekben ő is az Ifjú Bosszúállók közé fog tartozni.

Riri Williams (Ironheart)

Hiába a Tony Stark által hátrahagyott vagyon és technológia, nem valószínű, hogy (egyhamar) Morgan Stark lesz Vasember szellemi örököse. Az Iron Ladet illető ködös információkkal ellentétben már biztosak lehetünk abban, hogy érkezik a filmes univerzumba Riri Williams, azaz Ironheart. A Marvel képregényekben Riri egy szuperintelligens tinédzser, aki képes volt visszafejteni a Vasember technológiát, ez pedig Tony Stark figyelmét is felkeltette. Miután Tony kómába esik, Riri átveszi a helyét Ironheart néven Vasember hivatalos utódjaként. A karakter először Dominique Thorne alakításában fog életre kelni a Fekete Párduc folytatásában, később pedig saját Disney+ sorozatot is kap. Mindez arra enged következtetni, hogy Riri páncélja wakandai technológiával lesz felturbózva, ami felpezsdítheti kissé a megszokott receptet. Ms. Marvelhez hasonlóan Ironheart is a Champions tagja, de valószínűleg őt is az Ifjú Bosszúállók soraiban tudhatjuk majd a filmekben.

Miles Morales (Pókember)

Tom Holland Peter Parkerje még mindig szemtelenül fiatal az MFU-ban, de a Home-trilógia lezárásával az ő útja már a felnőtté válás felé tendál, nem is beszélve arról, hogy a Végtelen háború óta ő is a Bosszúállók soraiba tartozik. Van azonban egy másik Pókkarakter, akinek remekül állhat egy fiatalabb banda. Miles Moralesből már kaphatott egy jókora ízelítőt a közönség az Irány a Pókverzum! során, később pedig a PlayStation tulajok is megismerkedhettek a karakterrel egy neki szentelt videojátékban. Ezeket követően élőszereplős formában is nagyon szívesen megnéznénk Milest, akire a Hazatérésben már utaltak a filmesek. A képregényekben egyébként Peter Parker halála után veszi át Miles Morales a hálószövő szerepét, és noha Tom Holland népszerűségének fényében ilyesmire nem sok esélyt látunk, mégis elképzelhető egy hasonló fordulat a közeljövőben. A Marvel és a Sony egyre kacifántosabb jogi sakkjátszmájának vége könnyen lehet, hogy egy köztes megoldásban zárul, amiben a Sony viszi Pókembert a saját univerzumához, míg a Marvel megkapja Miles Moralest a saját terveihez. Az biztos, hogy Miles tökéletesen passzolna az Ifjú Bosszúállók soraiba, ha egyszer összeáll a csapat.

Vízió

Igen, Vízió. Bármennyire is fura így első blikkre őt egy csapatnyi fiatal között elképzelni (még ha technikailag ő is az), Vízió már a képregényekben is az Ijfú Bosszúállók csapatát erősítette. Mi több, ő szolgált egyfajta összekötő kapocsként, különösen Wiccan és Speed csatlakozásakor. Az Ifjú Bosszúállók Vízióját Nathaniel Richards hozta létre, amikor megszerezte az eredeti Vízió operációs rendszerének egy másolatát és azt feltöltötte az egyik páncéljába. Ezzel egy vadonatúj Víziót alkotott meg, teljesen önálló identitással. Ez a Vízió megpróbált sokkal inkább emberi lenni, mint az elődje, de tragikus módon az alkotója végzett vele, mielőtt normális életet élhetett volna. Az egészen biztos, hogy az MFU-ban kicsit máshogyan nézne ki ez a történet, hiszen a WandaVíziót követően máris van egy Fehér Víziónk, aki a nulláról tud indulni és meg kell még ismernie önmagát, valamint el kell döntenie, hogy kivé akar válni. Ha nem ez a tinédzser lét egyik legsarkalatosabb része, akkor nem tudom, hogy mi. Az MFU új Víziója így csöppet sem lógna ki egy csapatnyi fiatal hős közül, akik maguk is a saját útjukat keresik.

Ahogyan azt láthatjátok a Marvel Studios - élén Kevin Feigeval - ismét jó előre gondolkodik és már alaposan eltervezték, hogy mit néznek majd a képregényrajongók ebben az évtizedben. A felsorolt fiatal szuperhősök mindegyike szerepelt már, vagy szerepelni fog a Marvel valamelyik projektjében, így már tényleg csupán egy bejelentésnyire vagyunk az Ijfú Bosszúállók összeállásától. Valószínűleg erre sem kell már sokat várni.

Jöhet még több film, sorozat, könyv, képregény? Katt ide!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.