Hirdetés

Mit tudunk eddig a Legendás állatok 3-ról és mit várhatunk tőle?

|

És vajon kihúzza a sorozatot a gödörből?

Hirdetés

Nem lehet azt mondani, hogy a Warnerre mostanában rámosolyog a szerencse és ennek egyik ékes példája az egykori fényes páncélú lovagjának (vagy arany tojást tojó tyúkjának), a Harry Potter-franchise-nak az előzménye, avagy spin-offja, a Legendás állatok-széria. A legutóbbi epizód, a Grindelwald bűntettei a széria leggyengébb kritikai és anyagi átlagát produkálta, a Warner ennek jegyében el is tolta a bemutatót a tervezett 2020 novemberéről 1 évvel, azonban közbejött a koronavírus, ami miatt fél évet csúszott a forgatás. Erre jött az írónő, J.K. Rowling transzfób(nak titulált) kijelentései miatti botrány, az egyik kulcsszerepet alakító Ezra Miller szintén nagy felháborodást keltő "nőverő" videója és az egésznek a tetejébe a már említett gonoszt, Grindelwaldot alakító Johnny Depp botrányai miatti távozása, majd újracastingolása a forgatás közepén (egy csinos 16 millió dolláros mínusszal a Warner számláján a színész irányába), ami miatt el is csúsztatták a premiert 2022 nyarára. Legutóbb pedig a forgatást ismét le kellett bizonytalan időre állítani, mivel az egyik meg nem nevezett vezető színész koronavírus tesztje pozitív lett.

Hirdetés

Innen szép nyerni, ahogy mondani szokás, de mindezek ellenére nem lehetetlen egy olyan szériától, amelyik mindig kicsit más, minden résszel kicsit megújult, az alábbi pontokban pedig álljon itt, amit biztosra, vagy szinte közel biztosra tudunk a harmadik felvonással kapcsolatban.

  • Az egyelőre még alcím nélküli harmadik Legendás állatok kaland premierje és a legutóbbi Grindelwald bűntettei bemutatója között majdnem 4 év telik el, ez pedig a legtöbb kihagyás eddig a széria darabjai között, ha nem számoljuk a Harry Potter és a Halál Ereklyéi - II. Rész és az első Legendás állatok közti 5 és fél éves szünetet, hiszen kvázi két külön sorozatról beszélünk.
  • A Grindelwald bűntetteit ért leggyakoribb kritikák J.K. Rowling ambíciótól roskadozó, de amatőr szkriptjét érték, a harmadik epizódot mindezek fényében Rowling a Potter-veterán forgatókönyvíróval, Steve Klovesszal közösen jegyzi. Kloves írta a Főnix Rendjén kívül az összes rész szkriptjét.

  • Ez lesz az 5 részesre tervezett széria harmadik epizódja, de minden bizonnyal nagyon sok múlik a fogadtatáson, hogy a széria felett bábáskodó David Heyman producer (Paddington, Gravitáció, Házassági történet, Volt egyszer egy... Hollywood) és Rowling be tudják-e fejezni a történetet.
  • A harmadik rész is folytatja az előző epizódban megkezdettek nemzetközi jellegét, így New York, valamint Párizs után ezúttal Rio De Janeiro lesz a cselekmény fő helyszíne.
  • Az 5 epizód 19 évet ölel fel (pont annyit, amennyi idő eltelt a roxforti csata és Harry-ék történetének epilógusa között). Az első film 1926 karácsonyát megelőzően játszódott, a második 1927-ben, 6, illetve 9 hónappal előbbi eseményei után. A harmadik epizód már a 30-as években játszódik és az utolsó epizód, Dumbledore és Grindelwald párbajával 1945-ben ér majd véget, abban az évben, amikor egy bizonyos Tom Rowle Denem is befejezte a tanulmányait a Roxfortban.

  • A sötét mágus Grindelwald szerepében Johnny Deppet a dán Mads Mikkelsen váltja, aki a rendező David Yates eredeti kiszemeltje is volt már az első filmhez, azonban a Warner ragaszkodott Depphez.
  • Ha minden igaz, a harmadik rész egyformán fog koncentrálni az Eddie Redmayne alakította Göthe Salmanderre, a Jude Law játszotta Albus Dumbledore-ra és a Mikkelsen által újonnan megformált Gellert Grindelwaldra, azonos játékidővel. Viszont a széria vezéralakja továbbra is Redmayne magizoológusa lesz és az ő bőröndnyi állatkái, élükön az enyves mancsú furkásszal.

  • A Tina Goldsteint játszó Katherine Waterston elmondása szerint nem volt közös jelenete Mikkelsennel, viszont reméli, hogy ez a jövőben változni fog.
  • Waterston azt is megemlítette, amikor The World To Come című filmjét promótálta, hogy tudomása szerint a hátralévő két filmet is David Yates rendezi, ahogy a 2007-es Főnix Rendje óta minden filmet a szériában. Ezt részben azzal magyarázta, hogy Yates egy bizalmas belső körhöz tartozik Rowlingnál.

  • A Grindelwald bűntettei cselekményét túlélők közül szinte mindenki visszatér a folytatásban, így Ezra Miller is, mint Credence Barebone, avagy Aurelius Dumbledore. (Utóbbi kérdésre Rowling szerint a film első fele választ fog adni.) Dan Fogler, mint Jacob Kowalski, Alison Sudol, mint Queenie Goldstein, Callum Turner, mint Theseus Salmander, William Nadylan, mint Yusuf Kama, Poppy Corby-Tuech (Vinda Rosier) és nagyobb szerepben a legutóbb csak cameozó Jessica Williams, mint Hicks professzor, az amerikai Ilvermorny varázslóképző tanára.
  • Vannak azonban újonnan csatlakozók is: a Netflixes Sabrina hátborzongató kalandjaiból ismert Richard Coyle (Faustus Blackwood) egy egyelőre meg nem nevezett szerepben, ahogy a Netflix másik üdvöskéjéből, a német Darkból ismert Oliver Masucci (az eredeti idősík Ulrich-ja) is szerepelni fog benne, mint a Nemzetközi Varázsló Szövetség feje, de a nevét egyelőre neki sem tudni.

  • Dan Fogler szerint a karakterfejlődés sokkalta inkább az első részre emlékeztetően bájos lesz, ugyanakkor az egész sztori már előrevetíti a közelgő második világháborút, szóval nagyszabású összecsapásokra is számíthatunk.
  • Katherine Waterston elmondása szerint pedig nehéz egyelőre titkot tartani, hogy mit mondhat el, vagy mit sejtethet, de annyit azért elárult, hogy egy nagyobb "Hűha!" pillanat volt a történetben.

  • Foglernek sem megerősítenie, sem pedig cáfolnia nem sikerült azt, hogy az 5 részes történet egy adott pontján a fiatal Hagrid is felbukkan-e majd, ami már csak a cím miatt is adná magát és ezzel együtt a fiatal Tom Denem is, hiszen a Titkok Kamrája is ez idő tájt nyílt ki, vagyis vélhetően a fiatal Voldemorttal ismét fogunk találkozni, ahogy Aragoggal is. Utóbbi - mint tudjuk - messzi földről érkezett, egy utazó zsebében.
  • Mindezzel együtt Rowling még az első rész promóciója kapcsán elmondta, hogy a rajongók idővel rá fognak jönni, hogy milyen történetet kívánnak elmesélni. Azóta nyilvánvalóvá vált, hogy ez a Dumbledore-Grindelwald ellentét, valamint az ő tragikus románcuk mellett minden bizonnyal a konfliktusukat kirobbantó Ariana Dumbledore halála lesz, aki vélhetően maga is obskuráló volt, vagyis Credence/Aurelius szerepe kulcsfontosságú az egész történetben.
  • Ugyan a forgatás jelenleg áll - ami nem jelenti azt, hogy bizonyos fokú utómunkákkal, mint a vágás, digitális trükkök, hangeffektek, zene, ne tudnának haladni - de a kitűzött premier jelenleg 2022. július 15. Ez a dátum már egyszer szerencsét hozott, mivel 10 éve a Halál Ereklyéi második részét is ezen a napon mutatták be, ami a legsikeresebb a franchise-ban. Még 2019-ben Toby Emmerich, a Warner Studios executive producere azt nyilatkozta, hogy azért tolták el (akkor még csak 1 évvel) a film premierjét, mert "mindez teret és lehetőséget ad a készítőknek, hogy tehetségük kiteljesedjen és hogy a lehető legjobb filmet adják a rajongóknak."

Utóbbi mintha beismerése lett volna annak, hogy sürgették a legutóbbi epizódot, így csak reménykedhetünk abban, hogy ennyi bonyodalom, ugyanakkor felszabaduló idő után egy jobb filmet kapunk és sikerül visszaszerezni a rajongók bizalmát. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.