Hirdetés

Ne reszkessetek, gyerkőcök! - Filmek, amiket együtt nézhet moziban a család

|

Szeretnéd elvinni a família fiatalabb tagjait mozizni az ünnepek alkalmával, de nem tudod, hogy mire lenne érdemes beülni velük? Ne ess kétségbe, segítünk!

Hirdetés

Szünet van, sok a szabadidő, elfoglaltságot keres a család. A legértékesebb pillanatok azok, amiket együtt töltünk, legyen az egy "vérre menő" társasjátékozás, jókedvű duruzsolás az ünnepi ebéd fölött, bekucorodás a meleg szobába némi bejgli típusú elemózsiával vagy éppen egy közös filmnézés - otthon vagy tőle távol. De vajon mire érdemes jegyet váltani, ha a szeretteink között van csimota, nagyobbacska lurkó vagy éppen kiskamasz is? Segítünk a választásban!

Hirdetés

Az alábbiakban különböző kategóriákba (korhatár nélkül, 6 éves kortól, 12 éves kortól megtekinthető) szedve mazsoláztunk az aktuális filmfelhozatalból, szem előtt tartva azt a kritériumot is, hogy ne csak a gyerkőc, hanem a kísérője is jól szórakozzon. 

Korhatár nélkül:


Lengemesék 2 - Tél a nádtengeren

Berg Judit és Pálfi Zsolt rajzfilmjének élvezetéhez nem szükséges látni az első részt, így ismeretlenül is bátran be lehet rá ülni. Ez a varázslatos mesevilág elénk tárja a magyar nádtenger életét, elidőzik a természet szépségein, segít a gyermekeknek befogadni a környezet apróságait és úgy vezeti rá őket a megfelelő tanulságokra, hogy közben szerethető karakterekkel szórakoztat. A Lengemesék 2 a környezetünk szeretetére és védelmére, empátiára és szolidaritásra tanít, igazi kincs, remek kikapcsolódás lehet a legkisebbeknek, de nem csak nekik.  



6 éves kortól: 


A Grincs

Bár Dr. Seuss egyik leghíresebb mesekarakterét 2000-ben már láthattuk filmen Jim Carrey megformálásában, most azonban A kis kedvencek titkos életét és a Gru filmeket összehozó Illumination készített a történetből egy gyerekbarátabb verziót. Ebben az animációs filmben a cinikus, házsártos és szőrösszívű Grincs tapasztalja meg egy kislányon keresztül, hogy mit jelent a karácsony és mennyit számít a szeretet. Közben persze a nevetés sem maradhat le, amit fantáziadús szóvirágok és rímek előznek meg. 


Asterix: A varázsital titka

Asterix és Obelix megunhatatlan párosa ezúttal nem egy élőszereplős filmben, hanem egy animációs darabban tér vissza, csakhogy a középpontban ezúttal nem ők állnak, hanem a varázslöttyöt keverő Csodaturmix, aki fagyöngyszedés közben leesik és rádöbben, hogy öregszik, így nekiáll megkeresni az utódját. Aki  hallott már a gallok hősies tetteiről, kedveli a könnyedebb pillanatokat és a szívvel teli történeteket, az nem nagyon lőhet mellé ezzel sem, az fix. 


Mary Poppins visszatér

A Disney egészen 1964-ig nyúlt vissza, hogy Julie Andrews csodálatos dajkáját, Mary Poppinst elhozza a legifjabb generáció számára is. Az új változatban Emily Blunt ölti magára ezt a bájos szerepet, hogy a titkokat rejtő táskáját segítségül hívva tova űzzön minden problémát. Színes jelenetek, dúdolható dallamok és nagybetűs varázslat jellemzi Mary Poppins visszatérését, de ez inkább a gyermekeket fogja lekötni, a felnőtteknek Andrews dadusa marad az etalon. 



12 éves kortól:


Pókember: Irány a Pókverzum!

A barátságos és közkedvelt Pókemberre évtizedek óta felnéznek a fiatalok és nem csupán azért, mert millióknak tanította meg a "nagy erő nagy felelősséggel jár" kifejezést, hanem mert példaértékű az, amit képvisel. A legtöbb alkalommal Peter Parker képében láthattuk pókarcot hősködni, azonban a Sony most megmutatja egy sajátos stílusú animációs filmben, hogy egy másik Pókember, Miles Morales hogyan tanulja meg használni a képességeit és miképpen válik az ártatlanok védelmezőjévé (ráadásul becsatlakoznak mellé még olyan alternatív univerzumokból jött hálószövők is, mint Spider-Gwen és Spider-Ham). Kihagyhatatlan élmény és nem csupán Pókember-rajongóknak. 


Aquaman

A Warner Bros.-DC páros a Wonder Woman után újfent megmutatták, hogy tudnak filmet készíteni, így az Igazság Ligájában bemutatkozott "hablegény" végre méltó eredetfilmet kapott a Halálos iramban 7-et is jegyző James Wan rendezésében. Jason Momoa lubickol a főszerepben, Amber Heard meggyőző és lehengerlő Meraként, a látványvilág első osztályú, a hangulat remek, a szereplőgárda illusztris, tehát az Aquaman tökéletes szórakozást nyújthat az egész családnak. 


Űrdongó

A Michael Bay-féle Transformers filmek látványközpontúsága után az Űrdongó esetében átkerült a hangsúly a szívre, így bár küllem tekintetében sincs szégyenkezni valója a legújabb robotos epizódnak, valójában az érzelmek dominálnak benne. Elvégre egy lázadó lány, Charlie (Hailee Steinfeld) találkozik össze Űrdongóval és kötnek életre szóló barátságot, ami olyan, mintha a Szuper havert kereszteznénk a Transformers szériával. Érdemes esélyt adni neki. 

Ti melyik filmre fogtok beülni az ünnepek alatt a fentiek közül?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.