Hirdetés

Öt dolog, amit várunk a Vaják 2. évadától

|

Fontos karakterpillanatok, véres csaták és még több énekszó. Ezeket várjuk leginkább a Vaják folytatásától.

Hirdetés

A rongyosra nézett első etap után most már egyre nehezebb kivárni a Vaják második évadát, főleg úgy, hogy néhány fotón kívül eddig nem sok ízelítőt kaptunk a folytatásból. Noha hivatalos premierdátumot ezidáig nem jelentett be a Netflix, mi azért reménykedtünk benne, hogy idén nyáron (1,5 évvel az első évad után) megérkezik a történet következő fejezete. A koronavírus által előidézett korlátozások, valamint Henry Cavill átmeneti sérülése miatt egyre inkább úgy tűnik, hogy csúszni fog az évad bemutatása, így már csupán annyiban bízunk, hogy 2021-ben azért nem maradunk Vaják nélkül.

Hirdetés

Könnyebbé biztosan nem tudjuk tenni a várakozást, de úgy gondoltuk, hogy megpróbáljuk legalább egy kicsit érdekesebbé tenni azt, így összeszedtünk öt olyan dolgot, amit szívesen látnánk a folytatásban. Meg kell említenem, hogy teljes mértékben azért nem a sötétben tapogatózunk, hiszen olyasmik kerültek fel erre a listára, amelyeket jó eséllyel láthatunk majd a 2. évadban, hiszen főként interjúkból és az alapanyagul szolgáló regényekből informálódtunk. Valódi, eget rengető spoilerek persze nem kerülnek terítékre, de ha abszolút semmit sem szeretnél tudni a történet folytatásáról mielőtt belevágnál, akkor ez nem feltétlenül a te cikked. Mindenki másnak, íme 5 dolog, amit várunk a Vaják 2. évadától.

Több Kökörcsin dal

Meglepően fülbemászóra sikerült a 'Jussát várja a Vaják' című nóta, amit angolul és magyarul is imádunk, nem is csoda, hogy számtalan feldolgozás készült a dalból. Egészen biztosak vagyunk abban, hogy morcos közönséggel kellene szembenéznie az alkotóknak, ha kedvenc bárdunk nem fakadna ismét dalra, így szinte garantált, hogy egy újabb szerzemény van kilátásban. Lauren S. Hissrich showrunner annyit már előre megígért, hogy minden olyan adandó alkalommal igyekeznek megtornáztatni Joey Batey hangszálait, amikor az beleillik a történetbe. Reméljük, hogy jó néhányszor lesz ilyen a második, valamint majd a későbbi évadok alkalmával is.

Brutális párbajok

Már az első szezon során is többször találkozott fém a fémmel, amelyek közül még mindig a pilot epizód blavikeni összecsapása ugrik ki toronymagasan. Egy ilyen remekül megkoreografált jelenet után azért volt némi hiányérzetünk, mikor a későbbi harcokat néztük, ennek pedig az lehetett az egyik fő oka, hogy azokon már egy másik koreográfus dolgozott. A folytatásban minden lehetőség adott, hogy ez megváltozzon és az évad egészében lenyűgöző kardpárbajokat kapjunk, hiszen lecserélődött ez a szerepkör. Sajnos a rajongók reményeivel ellentétben nem Wolfgang Stegemann, a blavikeni harcjelenetért felelős mester szerződött le a 2. évadra, de bánkódni azért így sem kell nagyon, hiszen az ő asszisztense, Thomas Hacikoglu kapta ezt a feladatot.

Misztikus szörnyek

A Vaják végső soron mégiscsak a szörnyek és a mögöttük húzódó háttérsztori miatt olyan érdekes. A regényeket szerző Andrzej Sapkowski a szláv mondavilág rémségeit válogatta össze könyveihez, gyakran úgy, hogy rájuk tett még egy nagy lapáttal. Izgalmas megismerni a szörnyek eredetét, hiszen vannak köztük elátkozottak, mutánsok és olyanok, akik egyszerűen így jöttek a világra és nem is feltétlenül gonosz mindegyikük. Rengeteg bestia közül válogathatnak a sorozat készítői, így alig várjuk, hogy láthassuk melyiküket eresztik rá Geraltra legközelebb.

Ciri kiképzése

Az első évadban Ciri remek alapokat kapott ahhoz, hogy látványos fejlődésen mehessen keresztül a karakter a későbbiekben. Az esetlen hercegnő végig mások segítségére hagyatkozott, a menthetetlennek tűnő helyzetekből pedig csupán rejtélyes varázsereje húzta ki, miután teljesen elveszítette az önkontrollt. Ha kicsit is megmaradunk a regények nyomvonalán, akkor most kezd igazán érdekessé válni az ő karaktere, akit egyik oldalról vajáknak, míg a másikról varázslónőnek igyekeznek kiképezni. Hamarosan eljön az ideje annak, hogy Ciri megtanuljon önállóan megállni a saját lábán és megismerje a benne szunnyadó erőt.

Kaer Morhen

Egy másik, meglehetősen rövid életű vajákot leszámítva nem sokat láttunk a szörnyvadász mesterekből Geralton kívül. Igaz, hogy a sorozat idején már eleve megcsappant ezeknek a mutánsoknak a száma a világban, de a Kaer Morhen-i vajákiskolában még mindenképp található belőlük egy maréknyi. A 2. évadban végre nem csupán azzal a hellyel ismerkedhetünk meg, ahol Geralt felnevelkedett és amit otthonának hív, hanem találkozhatunk mentorával, Vesemirrel, valamint vaják "testvéreivel".

Nekünk ez az az öt fő dolog, amire leginkább kíváncsiak vagyunk a folytatásban, de természetesen a lista nem áll meg ennyinél. Adott tehát a kérdés, hogy ti mit vártok leginkább a 2. évadtól?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.