Hirdetés

Szavazz: szerinted mi lesz 2023 legsikeresebb filmje?

|

Nagy bukták és kiugró meglepetések várnak még ránk, vagy az egész versenyfutás már el is dőlt?

Hirdetés

A cikk címe kapcsán felmerülhet a kérdés, hogy miben mérhető a siker, úgyhogy rögtön tiszta vizet öntenék a pohárba. Jelen esetben nem a legtöbb díjat bezsebelő, vagy a legmagasabb kritikai pontszámokkal bíró alkotásokról lesz szó, hanem azokról, melyek a mozikasszáknál kiemelkedően teljesítenek.

Alig vagyunk az év harmadánál, máris bőven akadnak olyan művek, melyek a vártnál jóval gyengébben szerepelnek (Shazam: Az istenek haragja, A Hangya és a Darázs: Kvantumánia), ugyanakkor pozitív meglepetésekből sincs hiány (Creed III, John Wick: 4. felvonás), noha a bevételek továbbra sem egyenlőek az értékítélettel.

Hirdetés

2023 eddigi legnagyobb zászlóshajója azonban egyértelműen a bődületesen jól termelő Super Mario Bros.: A film. Minden idők legjobb nyitányát produkálta az animációs mozik közt és a népszerűsége alig esik vissza. Ezen sorok gépelésekor a 900 milliót karcolja alulról, és szemernyi kétség sincs afelől, hogy a héten át fogja lépni az egymilliárd dolláros határt. Ennyi volt, ezzel el is dőlt volna az év legsikeresebb filmjének kiléte?

Könnyen lehet, de messze még a vége és akad néhány kihívó, no de kinek van reális esélye arra, hogy megszorongassa a bajszos vízvezeték-szerelőt? Az első konkurens rögtön május elején érkezik. A Marvel szénája jelenleg nem áll túl fényesen, de A galaxis őrzői harmadik része kasszát robbanthat, elvégre ez talán az egyetlen olyan cím, ami azokat is érdekli, akik már egy ideje kiszerettek a szuperhős-produkciókból. Két másik nagy premier is lesz májusban, de sem a Halálos iramban 10, sem A kis hableány nem tűnik igazi fenyegetésnek. Maximum ez utóbbi lehet képes valami extrára, de ahhoz nagyon ütnie kéne az élőszereplős változatnak, ami az eddigi tendencia fényében több mint meglepő lenne.

Júniusban két olyan premier érkezik, melyek robbanthatnak, persze ehhez a csillagok állásától kezdve mindennek klappolnia kell, de a Pókember: A Pókverzumon át és az új Indiana Jones okozhatnak meglepetést. Egyetlen cím maradt, aminek van esélye átlépni a milliárdos határt, az pedig nem más, mint a júliusban érkező Mission: Impossible - Leszámolás 1. rész. Tom Cruise tavaly kvázi megmentette a mozit a Top Gun: Maverickkel és idén is nagyot fog menni Ethan Hunt legújabb kalandja. A kérdés csak az, mennyire nagyot. Ti hogy látjátok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.