Hirdetés

Tíz dolog, amit talán nem tudtál Florence Pugh-ról

|

Mi a közös Barryben, a kaktuszban, a Yorkshire teában és Timothée Chalamala-bing-bongban? Hát maga Florence Pugh!

Hirdetés

Florence Pugh 2014-ben bukkant fel egy mai napig alig ismert, de melegen ajánlott misztikus thriller-drámában, az Eszméletben, amiben a Trónok harcából és Az új mutánsokból megismert Maisie Williams mellett játszotta a főszerepet. Mégis két évvel később, a Lady Macbeth kapcsán kezdte megismerni a nevét a szakma, 2020-ra pedig már Oscar-jelölt színésznőként hivatkozik rá mindenki. Legközelebb a Fekete Özvegyben és a Sólyomszem sorozatban csodálhatjuk majd meg, de addig is a minap ünnepli 25. születésnapját - mi pedig keresve se tudtunk jobb alkalmat találni, hogy tíz érdekességet osszunk meg vele kapcsolatban.

Hirdetés

Virágok… virágok mindenütt

Florence Pugh keresztneve egy virágot jelöl (mindenki nagy meglepetésére), de a színésznő nem csupán nevében tükrözi ki a növényi szaporítószerv iránti szeretetét. Imádja a virágokat, sőt még egy kaktusza is van, akit valamilyen okból kifolyólag Barrynek keresztelt el. Róla láthattok jó néhány képet és videót a hivatalos Instagram oldalán.

Három év Spanyolország

A pöttöm Pugh-nak nem volt annyira felhőtlen a gyermekkora, hiszen egészen kisgyerekként alakult ki nála az asztma. A napi szintű fuldoklásai és a kórházi vizitek miatt a család úgy döntött, elutaznak Angliából Spanyolországba, hogy a melegebb éghajlat és a még sósabb levegő miatt Pugh kapjon levegőt. A színésznő egy 2018-as interjújában ki is fejtette, hogy mindezek ellenére ő örömtelien gondol vissza a korai éveire, nem cserélne senki mással.

Karácsonyi előadások

A három éves spanyolországi kiruccanás közben Pugh magániskolába járt, így ki kellett ötleni magának valamilyen hobbit, hogy ne haljon meg az unalomtól. Ez lett végül a színjátszás. Először a családjának kezdett el kisebb színpadi darabokat előadni, majd a pozitív visszajelzések (és a szakmai ismertségek és a próbák) miatt már hat évesen karácsonyi műsorokban lépett fel.

"Ha tetszett a videó, akkor nyomjátok rá egy like-ot, iratkozzatok fel a csatornára és nyomjátok be a kis harangocskát is, hogy elsőként értesüljetek a legújabb videókról!"

Kevesen tudják, de Florence Pugh-nak még saját YouTube csatornája is van, az FP, ahová a kezdeti zenés videóit töltötte fel. A csatorna sajnos 2016 óta nem üzemel, de a mai napig elérhető rajta az összes feltöltött tartalom - amin az ember ma már csak inkább mosolyog.

Eszmélet

A bevezetőben már említésre került a 2014-es Eszmélet című filmje Maisie Williamsszel együtt, aminek forgatása közben töltötte be mindössze a 18-at. Elsőre nem is akart igent mondani rá (a film műfaji kavalkádja és a sötétebb hangvétele miatt), de végül beadta a derekát, és meg is lett mindennek a böjtje: a BFI London Filmfesztiválon azonnal jelölték is a legjobb kezdő színész díjára.

A nagy áttörés

2016-ban jelent meg az első igazán nagy áttörés a karrierjében, a Lady Macbeth William Oldroyd rendezésében. Pugh alakította a címszereplőt, egy 19. században élő fiatal nőt, akit kényszerházasságra köteleznek, de a szabad gondolkodása és a karakán fellépései folytán mindössze megvetést kap. A történet a hellyel-közzel azonos című Nikolai Leskov regényen alapul, Pugh-t pedig a British Independent Film Awards a legjobb színésznőnek járó díjjal jutalmazta.

Barátságos honvágy

Florence-ről csaknem az összes munkatársa és színészkollégája azt mondja, hogy rendkívül barátkozó, odaadó és a stábból kivétel nélkül mindenkivel kedves. A színésznő egyik korai interjújában ki is fejtette, hogy számára a forgatás legjobb része az, hogy új emberekkel találkozhat, új kultúrákat ismerhet meg - meg persze az ingyenes utazásokról is mondott egy-két szót. Ennek ellenére egy hosszabb forgatás közben nagyon erős honvágya lesz, amin a videóchates beszélgetések csak kis mértékben enyhítenek.

"Egyszer egy népszámláló ki akart kérdezni... a máját ettem meg szép, nagy szemű babbal és jó chiantit ittam rá."

Florence Pugh kedvenc regénye Thomas Harristől A bárányok hallgatnak (a Hannibál-tetralógia második darabja), és egyben a könyvből készült Jonathan Demme 1991-es adaptációja a kedvenc filmje.

A Yorkshire tea

Pugh egyébként le sem tagadhatná, hogy kiköpött angol, hiszen kedvenc itala a tea, azon belül is a Yorkshire tea. Annyira imádja ezt a fajtát, hogy a táskájában mindig van legalább egy-két doboznyi, hogy bárhol-bármikor készíthessen magának egy csészével. Hosszabb forgatásra még többet visz magával.

Timothée Chalamet

A végére hagytuk a legpoénosabb érdekességet vele kapcsolatban: Florence és Timothée Chalamet együtt játszottak Greta Gerwig 2019-es filmjében, a Kisasszonyokban (amiért egyébiránt Pugh-t Oscar-díjra is jelölték). A színésznő kedvessége és barátkozása miatt hamar megtalálták Chalamettel a közös hangot, és azóta is nagyon jóban vannak. Egyszer viszont a forgatás közben, mikor már mindenki fáradt volt, Pugh teljesen spontán módon, poénból azt mondta fennhangon Timothée-nak az arcába, hogy "Timothée Chalamala-bing-bong". A fiatal színész elsőre nem is tudta, hogy mi történik, visszakérdezett, hogy ez most mi volt, de Pugh inkább csak legyintett, mert rosszabbnak tűnt, ha magyarázkodni kezdene.

Isten éltesse a fiatal színésznőt!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.