Hirdetés

Tíz film, ami érdekelhet 2020. szeptemberében

|

A kora őszi felhozatal által újra kerülnek érdekes filmek a mozikba, összeszedtük számotokra mindazt, amikkel érdemes tisztában lenni a szeptemberi premierek közül.

Hirdetés

A hosszan elhúzódó mozizárást követően elég szegényes választékkal tértek vissza a mozik a nyáron (ami inkább kommersz filmekre vonatkozik, európai filmek így is szép számmal debütáltak), viszont most szeptemberben több figyelemre méltó premier is akad, amire érdemes lehet jegyet váltani.

Hirdetés

Szeptember 3. Az új mutánsok 

Szegény Josh Boone szuperhőshorrorjának, Az új mutánsoknak premierjét már mióta húzza-halasztja a Fox/Disney, de ha csak nem csapódik meteor az ország összes mozijába, avagy más természeti katasztrófa nem szól közbe, akkor szeptember 3-án már tényleg megnézhetjük az X-Men világában játszódó horrorfilmet, amiben az ifjú mutánsoknak kell szembenézniük legnagyobb félelmeikkel.

Szeptember 3. Palm Springs

Egy Idétlen időkig-féle időhurkos film is érkezik szeptember elején, melyben a két főszereplő ugyanazt a napot éli újra, meg újra, meg újra. A Palm Springs a jól ismert receptet azzal fűszerezi meg, hogy a két karakter együtt éli újra ugyanazt a napot, és a közöttük alakuló romantikus viszonynak is nagy szerepe lesz a filmben. Kollégám, Hegedűs Attila kritikájában megjegyezte, hogy rég láttunk egy ennyire élvezhető, kellemes és egyben varázslatos filmet. Szóval aki egy kis derűre vágyik a mozi sötétjében, az nem lőhet mellé a Palm Springs-szel.

Szeptember 10. Mulan

Az új mutánsok után még egy sokat tologatott-halasztgatott Disney film is beteszi a lábát a mozikba. Az 1998-as Mulan rajzfilm feldolgozása egy kevésbé mesés, énekléstől mentes és több akcióval megbolondított változata lesz a sokszor látott animációs filmnek. Nagy bánatomra így az egyik legjobb motivációs nóta, az Erős légy! sem fog felcsendülni, de ezzel szemben lesz itt falon futás, megkoreografált kardpárbajok, és sok-sok hun, akik ellen nem elég az íj, hogy legyőzd.

Szeptember 10. Téboly

Russell Crowe-nak igen rossz napja van, olyannyira hogy kipécéz magának egy anyukát, aki beszólt neki vezetés közben. Ez a mindennapos szituáció arra sarkalja ezt a férfit, hogy a nő nyomába eredjen, és megkeserítse annak életét. Russell Crowe mellett Caren Pistorius (Ragadozó városok, Cargo) alakítja a főhős anyukát, de felbukkan még a Westworldből ismerős Jimmi Simpson és Gabriel Bateman is, aki a Gyerekjáték horror-remake főszereplője volt.

Szeptember 10. Hab

Egy varázslatos-színes magyar vígjáték is felbukkan a sok hollywoodi óriás között: Lakos Nóra első nagyjátékfilmjében egy bájos cukrászmester, Dóra (Kerekes Vica) kisboltjába tévedünk be. A bájos cukrászda sajnos nem tudja fenntartani magát, Dóra pedig egyetlen gyors és azonnali megoldást lát a dologra: egy állami támogatás felvételét, amit azonban csak családosok vehetnek igénybe. Nos, itt az ideje megteremteni egy álcsaládot.

Szeptember 10. Inkább lennék özvegy

Egy hangulatos, angol tengerparti kisvárosba kalauzol el minket az Inkább lennék özvegy, de a címéből már sejthető, hogy maga a történet nem oly bájos, mint maga a helyszín. Jamie hazautazik szüleihez, ahol apja (Bill Nighy) közli, hogy elutazik, és véget vet a 29 éve tartó házasságának. Édesanyja (Annette Bening) nehezen viseli a magányt, és fiára támaszkodik, hogy túlvészelje ezt a nehéz időszakot.

Szeptember 17. Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy

A híres francia rendező, Roman Polanski újabb filmje mutatkozik be szeptember közepén. A Tiszt és kém - A Dreyfus-ügy egy történelmi eseményt visz a vászonra, amikor a francia hadsereg egy tisztjét, Alfred Dreyfust 1894-ben igaztalanul megvádolják hazaárulással, amit természetesen nem követett el. Ennek a koncepciós pernek lehetünk a szemtanúi a film során, amely Robert Harris azonos című bestsellere alapján készült.

Szeptember 17. Peninsula - Holtak szigete

2016-ban jelent meg a Vonat Busanba című dél-koreai zombis film, amely a kritikusok és a nézők által egyaránt kedvelt alkotásként vonult be az élőhalott témájú filmek közé. Nem maradhatott el a folytatás sem, a cselekmény szerint négy évvel a Vonat Busanba történései után vesszük fel a fonalat, amikor is egy kisebb túlélőcsapat több millió dollár érdekében visszamegy a zombilepte városba.

Szeptember 24. Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre

Mondhatnánk, hogy a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre már csak cseresznye a Hab tetején, hiszen szeptemberben ez lesz a második magyar film, ami a mozikba kerül, de felelős újságíróként nem mernék ilyen olcsó szóviccet puffogtatni egy filmajánlóban. Horvát Lili második nagyjátékfilmjében Márta szerelmes lesz egy férfibe, aki miután nem jelenik meg az első randijukon, azt állítja még sosem látta a nőt. Valóság és képzelet csúszik össze, és a nézőnek is egyre nehezebbé válik, hogy eldöntse, mi az, ami valóban megtörtént, és mi az, ami nem.

Szeptember 24. Greenland - Az utolsó menedék

Gerard Butler egy újabb katasztrófafilmben tér vissza megmenteni a világot, és nem a Támadás a Fehér Ház ellen 3. katasztrofálisan rossz korábbi filmjére gondoltam, hanem a 2017-es Űrviharra, ahol hasonlóan természeti csapások elől kellett elmenekülniük főszereplőinknek, mint ahogy azt a Greenland - Az utolsó menedék c. filmben is teszik. Ebben az esetben egy hatalmas méretű meteorit közelít a Föld felé, és Gerard Butler elhatározza, hogy megmenti családját, ha kell még a meteoritot és két vállra fekteti.

A fentiek közül ti melyiket fogjátok biztosan moziban nézni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.